Ducati Design Experience: zomercursus IAAD Universiteit Bologna

Ducati en IAAD (Italiaanse Universiteit voor Design) presenteren de eerste editie van “Ducati Design Experience”. Tijdens deze zomercursus van 15 t/m 26 juli 2019 worden de deelnemers meegenomen in de wereld van de Ducati iconen, onder begeleiding van Ducati professionals en IAAD docenten. De eerste editie van de zomercursus vindt plaats van 15 t/m 26 juli, de lessen en workshops worden gehouden op het hoofdkantoor van Istituto d’Arte Applicata e Design (IAAD) in Bologna en bij de fabriek van Ducati in Borgo Panigale. Inschrijving voor deze cursus, die volledig in het Engels wordt gegeven, is mogelijk tot 20 juni 2019.

Twaalf dagen geheel in het teken van Ducati en zijn onmiskenbare stijl, met conferenties, workshops en activiteiten voor een persoonlijke en intense ervaring. Deelnemers worden meegenomen op een ontdekkingsreis door het merk om geleidelijk de basiswaarden van het bedrijf te onthullen en hen uit te nodigen om deel te nemen aan het Ducati ontwerpproces. Het studietraject bestaat uit drie modules: verkennen, ontdekken en creëren. Elke module omvat educatieve momenten op het hoofdkantoor van IAAD in Bologna en workshops in de kantoren van het bedrijf. Deelnemers krijgen ook de exclusieve mogelijkheid om het Centro Stile Ducati te bezoeken om het volledige ontwerpproces van een motorfiets te bestuderen.

De deelnemers worden verdeeld in teams en toegewezen aan projecten die over verschillende onderwerpen worden uitgevoerd. In de cursus wordt niet alleen aandacht besteed aan motorfietsen, maar aan de hele wereld rondom een merk als Ducati, met ideeën voor nieuwe producten, businessmodellen en mogelijkheden. De eindresultaten worden gepresenteerd aan een Design Committee bestaande uit Ducati en IAAD experts. De zomercursus richt zich tot studenten en jonge professionals die hun opleidingstraject verder willen verkennen in een omgeving van uitmuntendheid en internationale relaties, zoals Ducati. Alle cursussen worden in het Engels gegeven.

De inschrijving voor de zomercursus “Ducati Design Experience” is al geopend en sluit op 20 juni. Voor informatie over toelatingscriteria en -procedures kunt u de brochure downloaden of mailen naar summerclass@iaad.it.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief