DTC EVO software update voor Ducati 1299 Panigale

Het nieuwe Ducati Traction Control EVO (DTC EVO) systeem brengt zowel de veiligheid als de prestaties naar een ongekend nieuw niveau en is het resultaat van het samenbrengen van technieken uit zowel de WSBK en de Moto GP. DTC EVO debuteerde op de 1299 Panigale S Anniversario waarna het zijn weg vond naar de 2017 modellen van de 1299 Panigale, 1299 Panigale S en de exclusieve en hypermoderne 1299 Superleggera en de 1299 Panigale R Final Edition. Ducati heeft besloten om de update beschikbaar te maken voor alle 1299 Panigale bezitters door de DTC software op de 2015 en 2016 Panigale 1299 modellen te updaten. DTC EVO is gebaseerd op een algoritme die systeeminterventie sneller en effectiever maken. Samen met het Bosch Inertial Measurement Unit (IMU) meet DTC EVO continue de stand van de motor ten opzichte van het asfalt en bepaalt aan de hand van de DTC EVO instelling, hoeveel wielspin er aan het achterwiel mag optreden voordat er ingegrepen wordt. 

Om de prestaties in de bochten te verbeteren communiceert DTC EVO met de gasklep-positie en regelt het de ontsteking en injectie, dat zich vertaald in een vloeiende en vlotte gasreactie en met het oog op de veiligheid, een over het geheel preciezere bediening van de motor. DTC EVO blinkt uit in omstandigheden waar de hoeveelheid grip varieert zoals bij verschillende soorten asfalt of naarmate de slijtage van de achterband toeneemt. Waar andere traction control systemen bij het waarnemen van wielspin reeds ingrijpen en pas bij het herstellen van optimale grip hiermee ophouden – waarna deze cyclus herhaald wordt bij het verliezen van grip – pakt DTC EVO het anders aan. De grafiek die ontstaat door het ingrijpen van de andere traction control systemen geeft een “ideale interventielijn” aan. DTC EVO vermindert de grootte van deze schommelingen waardoor het systeem dichter bij de perfecte interventielijn komt.

In aanvulling tot de preciezere interventie van DTC EVO, voegt DTC EVO bij het selecteren van stand “1” of “2” een extra “Spin on Demand” functie toe, die de motor laat gedragen op een manier die eerder enkel was weggelegd voor de experts en professionele coureurs. Met de Spin on Demand functie laat de motor meer wielspin toe in de bocht, waarmee er tijdens het nemen van de bocht van racelijn gewisseld kan worden. Alle 1299 Panigale eigenaren kunnen hun DTC EVO systemen laten updaten door contact op te nemen met hun Officiële Ducati Dealer. De upgrade is beschikbaar als accessoire voor de 1299 Panigale en de 1299 Panigale S modellen van 2015 en 2016.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief