Covec Technologie in Bull-it Jeans

Covec Ltd is de bedenker van ’s werelds eerste speciaal ontworpen materiaal voor spijkerbroeken voor motorrijders. Exclusief voor Bull-it Jeans biedt Covec een unieke bescherming met een materiaal dat niet eerder beschikbaar was, voor welke andere fabrikant van met Aramide-versterkte spijkerbroeken dan ook.

In een test door NASA scoort de Cove technologie vele malen beter dan alle andere bestaande garens voor dit specifieke gebruik, met inbegrip van alle Aramiden en supersterke polyethyleen kunststofvezels. Covec verouderd niet en is ongevoelig voor wassen in tegenstelling tot Kevlar.

Dit nieuwe materiaal is beschikbaar in twee producten…

1) Covec Laser: Is een speciaal ontwikkeld materiaal dat exclusief word toegepast in Bull-it Jeans. Covec Laser is strak geweven voor de hoogst mogelijke snijwerende bescherming tegen bijvoorbeeld glasscherven. De bescherming is vele malen groter dan andere Aramiden zoals bijvoorbeeld Kevlar en supersterke polyethyleen kunststofvezels zoals Dyneema. Covec Laser heeft een zeer lage warmtegeleiding zodat de warmte, die ontstaat door wrijving bij contact met het wegdek, de kans op brandwonden verminderd. Bull-it jeans uit de Covec Laser lijn zijn uitvoerig getest en maar liefst 67% sterker bevonden dan de meest bekende Kevlar Jeans.

2) Covec +7: Is een speciaal ontwikkeld materiaal dat exclusief in Bull-it Jeans word toegepast. Het is een stevig gebreid materiaal van ongeveer 800gsm garen, dit biedt een perfecte dichtheid en een zachter gevoel. Deze gebreide structuur verbetert het comfort bij het dragen. Deze speciaal verhoogde dichtheid biedt een ongevenaarde slijtvastheid bij hoge snelheid. Volgens de meest aggressieve slijtagetest die er is, de NEN EN 13595-2,presteert dit materiaal 141% beter dan alle andere materialen tot nu toe gebruikt in spijkerbroeken voor motorrijders. Level 2 van deze test werd bereikt in 7,42 seconden. Covec +7 heeft, in tegenstelling tot alle andere Aramiden, een zeer lage warmtegeleiding waardoor brandwonden in geval van een crash worden voorkomen.

De Bull-it lijn bestaat uit:
Covec Laser Jeans à €189
Covec Laser Jack à €249
Covec +7 Jeans à €199
Covec +7 CE Level 2 Jeans à nnb

Covec Laser is verkrijgbaar in 5 stijlen: Urban Indy, Urban Sapphire, Flex Dirty Wash, Cargo / Cargo Zip Off en Italian.

Covec +7 is verkrijgbaar in 4 stijlen:Azul, Carbono, Boot Cut, Carga en Italian.

Bull-it Jeans worden geleverd met SAS-TEC protectie: Beschermers gemaakt van hoogwaardig visco-elastisch zacht schuim met uitstekende schokabsorptie, CE goedgekeurd.

Contactgegevens: importeur: IGM Trading, tel. 074-2917700  info via: www.grandcanyonbike.eu

covec_label

Bron: IGM Trading / Grand Canyon


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief