Skip to main content

Continental halveert aantal bandenstickers, scheelt 110 ton plastic

Vanaf januari 2021 zal bandenfabrikant Continental in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) niet langer twee, maar nog maar één sticker gebruiken op nieuwe banden. Door deze kleine stap vermijdt de bandenfabrikant ongeveer 110.000 kilo aan plastic afval per jaar aan stickers zelf, maar ook rugfolie, die bij de bandenfabrieken zelf weer wordt verwijderd als de stickers op de banden worden geplakt. 

De informatie die de handel nodig heeft, zoals het bandenmerk, de grootte, het artikelnummer en andere gegevens, staat nog steeds op het EU-bandenlabel dat wettelijk verplicht is in de Europese Unie en sommige andere landen. De tweede sticker, die vanaf nu niet meer in gebruik is, droeg bovendien het logo van het betreffende merk. Dit omdat Continental onder verschillende merknamen banden produceert.

“Door af te zien van deze tweede sticker zetten we een belangrijke stap in de richting van ons bedrijfsdoel van houdbaarheid en het helpen verminderen en vervangen van de fossiele inhoud van onze wereldwijde productieactiviteiten”, aldus Claus Petschick, hoofd van de afdeling Duurzaamheid bij Continental, die de relevantie van deze verandering uitlegt. “We zijn bezig om onze hele productieketen om te zetten naar duurzame materialen. Het vermijden van afval, en plastic afval in het bijzonder, is de beste stap die we op deze weg kunnen zetten, omdat het ook helpt om onze natuurlijke hulpbronnen te behouden.”

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws