Skip to main content

Classic Demo Race Varsseveld op Tweede Pinksterdag

Op Pinkstermaandag 9 juni a.s. organiseert motorclub VAMAC uit Varsseveld voor de tiende keer de Classic Demo Race. Op het programma van deze jubileumeditie staan demonstratieraces door klassieke motoren, stuntshows door Wheely Bob en gratis minibikes rijden voor de jeugdige bezoekers.

Tijdens deze dag rijden vele klassieke racemotoren een demonstratierace op industrieterrein Hofskamp in Varsseveld, voor deze speciale dag omgedoopt in circuit ‘Hofskampring’. Het gevarieerde programma van deze dag begint om 10.00 uur met korte trainingen. Rond 12.30 uur wordt het startschot voor de eerste races gegeven. Aan de start staan klassieke merken als Norton, BSA, Aermacchi, MV Agusta, Ducati, Benelli, Derbi en Kreidler. De motoren, die allemaal meer dan 30 jaar oud zijn, rijden onderverdeeld in verschillende klassen van 50 tot 500 cc en zijspannen. De Classic Demo Race wordt in samenwerking met het Classic Racing Team georganiseerd.

Gratis mini bikes rijden voor jeugdige bezoekers
Jong geleerd is oud gedaan luidt het spreekwoord. Om de jeugdige bezoekers kennis te laten maken met de motorsport, organiseert de VAMAC in samenwerking met Race en Zo een opstapdag mini bikes. Mini bikes zijn kleine motoren van zo’n 50 centimeter hoog en ongeveer 1 meter lang. Op Pinkstermaandag 9 juni ligt er een mooi mini bikes parcours klaar. En omdat het de jubileumeditie van de Classic Demo Race is, kunnen de jeugdige bezoekers gratis opstappen, uiteraard wel in aanwezigheid van de ouders.

Stuntshows door Wheely Bob
Een motorevenement is niet compleet zonder een spectaculaire stuntshow. Tijdens de Classic Demo Race is Wheely Bob te gast op het circuit ‘Hofskampring’ in Varsseveld. Tijdens de pauzes rond 12.00 en 15.00 uur laat hij op zijn motor veel verschillende bijzondere stunts zien.

Circuit en toegang
Het motorspektakel Classic Demo Race wordt georganiseerd op het industrieterrein de Hofskamp in Varsseveld. Het circuit is eenvoudig te vinden; bij Varsseveld volgt u volgt de borden ‘Industrieterrein de Hofskamp’. In de buurt is voldoende gratis parkeergelegenheid. De prijs van een toegangskaartje (incl. 1 consumptie) bedraagt vanaf 18 jaar 5 euro en van 12 tot 18 jaar 3 euro. Kinderen onder 12 jaar hebben gratis toegang.

Regelmatigheidswedstrijd
Tijdens de Classic Demo Race staat niet de snelheid, maar het plezier in het motorrijden voorop. De meest regelmatig rijdende deelnemer wint. Vandaar de naam: regelmatigheidswedstrijd. Veel van deze wedstrijden worden georganiseerd en begeleid door het Classic Racing Team. Deze vereniging heeft als doel een beeld te geven van de motorwegrace sport zoals die heeft plaatsgevonden in de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en het begin van de 70-er jaren. Dit doel realiseert zij ondermeer door het geven van demonstraties op (straten)circuits, zoals op maandag 9 juni op circuit ‘Hofskampring’.

Meer informatie is te vinden op www.vamac.nl

Klassieke racemotoren in actie op circuit ‘Hofskampring’

 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws