Skip to main content

City Ride-out: op motorfiets wereldsteden met lokale gids bekijken

City Ride-out

Waarom deze zomer niet eens de meest iconische steden van Europa op een hele nieuwe manier ontdekken? City Ride-out is een verrassend en vernieuwend concept dat motorrijders precies dat belooft. Ervaren rijders uit steden door heel Europa nemen andere rijders mee op een 2 tot 2,5 uur durende urban safari door hun stad. Ze leiden de rijders langs de geheime plekjes en verborgen schoonheden van steden die ze dachten te kennen, maar nu met nieuwe ogen leren bekijken. De City Rideouts kunnen op de eigen motor, maar omdat de start en finish altijd een lokale Harley-Davidson dealer is, is een gehuurde Harley ook een optie.

Inspirerende ontdekkingsreis
Bedenker en drijvende kracht achter het idee is de Rotterdammer Gideon Schipaanboord. Hij vertelt: “Als stadse motorrijder ken je vaak plekken en weggetjes die andere mensen niet kennen. Onlangs was ik met een Amsterdamse motorvriend door Rotterdam aan het cruisen en hij was echt flabbergasted door hoe fascinerend die stad er vanaf de motor uitziet. Toen viel het kwartje: waarom inspireren we andere rijders niet om ook dichtbij huis op ontdekkingsreis te gaan? Zeker nu veel mensen dit jaar vakantie in eigen land vieren.” 

Schipaanboord, die als drijvende kracht achter o.a. Rotterdam Dirt Ride, Rotterdam RollOut en Distinguished Gentlemans Ride Rotterdam de weg weet in de Nederlandse motorwereld, ging aan het werk. Hij rekruteerde in Amsterdam en Antwerpen lokale rijders die stevig in hun lokale motorscene staan en het mooi vonden om anderen hun stad te laten zien. De bedoeling is om weg te blijven van de standaard plekken uit de toeristenfolder, maar juist de andere, onbekendere kant van de stad te laten zien. Al snel ging dit idee rondzingen en volgden ook vanuit andere landen enthousiaste reacties. Inmiddels staan Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen, Parijs, Barcelona, Berlijn, Londen en Boekarest op de rol. De City Ride-out kost EUR 40 p.p.

Mooie partnerships
Merken als Roeg, RustyGold, Motorcycle Storehouse, Brewdog en Harley-Davidson omarmden het concept en dragen op verschillende manieren bij. Zo sponsort HarleyDavidson Benelux het initiatief en koppelt het merk ook zijn verhuurmodule eraan. Harley-Davidson biedt als enige motormerk verhuurmotoren aan via zijn officiële dealers; ideaal als iemand geen motor heeft maar wel mee wil rijden. Of eens een dagje een Harley wil proberen.

Goede rijders, goede verhalen
De Ride-guides zijn ervaren rijders die hun stad kennen als hun broekzak en ook nog een mooi verhaal hebben. Zo ga je in Amsterdam op pad met een van de oprichters van Numbnut Motorcycles, in Londen met de jongste persoon ooit die solo op de motor de wereld rond reed en in Parijs met een bekende motorfotograaf. Uiteraard neemt Gideon Schipaanboord zelf Rotterdam voor zijn rekening. Omdat het wel echt een motorrit moet worden en geen historische tour, wordt er niet te vaak gestopt en blijven de feitjes en wist-je-datjes beperkt. Natuurlijk zit een stop bij een favoriete lokale koffie hotspot wel in het programma. Meer weten of direct boeken? Ga naar www.cityrideout.com.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws