Skip to main content

Brussels Motor Show 2020: 10 tot 19 januari alle 2020 modellen zien

De 98e editie van de Brussels Motor Show vindt van 10 tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto’s en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter: ze krijgen voortaan zelfs een voorkeurspositie zodat ze centraal komen te staan in het meest bezochte evenement van België. De 98e editie van de Brussels Motor Show wijdt meer dan 95.000 vierkante meter aan auto’s, gemotoriseerde tweewielers en zachte en gedeelde mobiliteit en toont zich dus uiterst compleet. Alle traditionele autoconstructeurs hebben de oproep van de organisatoren beantwoord, net als bijna alle merken van gemotoriseerde tweewielers. Beter nog: we verwelkomen zelfs enkele nieuwe spelers op de markt, die voor het eerst deelnemen aan de Brussels Motor Show. Dat bewijst dat het Belgische evenement nog steeds de voornaamste protagonisten van de mobiliteit weet te verleiden. 

De 98e Brussels Motor Show is voor het grote publiek toegankelijk van 10 tot 19 januari 2020, tussen 10.30 en 19.00 uur. Er zijn ook drie nocturnes tot 22 uur gepland op vrijdag 10, maandag 13 en vrijdag 17 januari. De prijs van een toegangsticket blijft ongewijzigd (15 euro). Voor elk bezoek op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 januari wordt echter een korting van 30 procent (5 euro) gegeven (Midweek-ticket, te bestellen via het online platform).

Om de zachte mobiliteit te promoten houdt de Brussels Motor Show eraan om de nadruk te leggen op het extra voordelige B-Excursion-ticket (50 procent korting op de kosten van het openbaar vervoer en 25 procent korting op de toegang tot de Brussels Motor Show) om naar het salon te komen. Bezoekers die met hun wagen naar de Brussels Motor Show komen, kunnen deze vanaf dit jaar achterlaten op de volledig vernieuwde Parking C met een gegarandeerde capaciteit van 10.000 plaatsen. Salonorganisator FEBIAC hoopt opnieuw de kaap van de 500.000 bezoekers te ronden. In 2018 werden 542.566 bezoekers geteld, tegenover 442.111 voor editie 2019, die grotendeels in het teken van lichte bedrijfsvoertuigen stond.

Openingsuren:
– Opening voor publiek: van vrijdag 10 tot zondag 19 januari 2020
– Openingsuren: van 10:30 tot 19:00 uur
– Avondopening tot 22 uur: vrijdag 10, maandag 13 en vrijdag 17 januari 

Tarieven:
– Standaardticket 15 euro
– Standaardticket midweek (14, 15 & 16 januari) 10 euro (enkel online verkrijgbaar)
– Kind (6 – 12 jaar) 10 euro o Kind (0 – 5 jaar) gratis
– Supplement Dream Cars 7 euro
– Groepen (15 personen) 180 euro

Online ticketverkoophttps://mtrn.ws/autosalon 

98e Brussels Motor Show Voor al wie van motoren, scooters en bromfietsen houdt…

In België start het motorseizoen elk jaar weer in de eerste helft van de maand januari. Niet noodzakelijkerwijs omwille van het weer, maar wel omdat in die periode dé belangrijkste afspraak voor elke motorliefhebber plaatsvindt: het Motorsalon van Brussel. Dat is in januari van 2020 niet anders…

Het enthousiasme voor de gemotoriseerde tweewieler vertaalt zich in een voertuigpark dat nooit groter was dan vandaag: ons land telt bijna een half miljoen ingeschreven motorfietsen en scooters. Ook het aantal uitgereikte rijbewijzen is een goede indicatie van het succes van de motorfiets. Dat jaarlijkse aantal van meer dan 24.000 ligt liefst 70% boven de cijfers van 10 jaar geleden. In concreto: wekelijks ontvangen 465 nieuwe motorrijders hun rijbewijs!

De verklaring voor het succes van de motor en de scooter is duidelijk: het blijven enerzijds vrijetijdsproducten bij uitstek, maar anderzijds spelen zij een steeds belangrijkere rol als mobiliteitsoplossing voor pendelaars die willen kunnen rekenen op voorspelbare reistijden. De constructeurs spelen in op deze noden: nooit eerder was het aanbod zo breed. De catalogi van de constructeurs tonen erg veel verschillende types motorfietsen en scooters, en voor elk budget. Met de voorbije jaren trouwens een duidelijke toename van het aantal low-budget motoren.

Wij zijn bovendien erg verheugd om ook merken zoals Lifan en Kumpan voor het eerst op ons Salon te mogen verwelkomen. De net genoemde nieuwe exposanten focussen op elektrisch rijden. Dat is vandaag een echt en haalbaar alternatief. Natuurlijk staan zij daarin niet alleen, andere constructeurs gaan eveneens elektrisch. Ook die producten vindt u dus op het Salon.

Wat meer is: elektrische tweewielers krijgen er een eigen testpiste. Jong en oud kan op die manier kennismaken met elektrische bromfietsen en motoren. Voor de jongere ‘testpiloten’ kiezen wij vanzelfsprekend voor aangepast materieel én professionele begeleiding.

De salonorganisatie weerspiegelt het enthousiasme voor de motorbranche in de indeling van de expohallen. Voor de komende editie krijgen de motoren onderdak in Hall 8 en Hall 9; dat bleek bij vorige edities zowel de exposanten als de bezoekers erg te bevallen. De centrale plaats die de tweewielers toegekend krijgen, is een erkenning voor de branche én meteen ook de garantie dat elke salonbezoeker dit fascinerende universum kan ontdekken.

FEBIAC en haar leden willen het traject naar het motorrijden faciliteren aan de hand van het initiatief Start 2 Ride. De stap zetten om motorrijder te worden, begint immers met het verzamelen van juiste en volledige informatie. Over een geschikt voertuig, een aangepaste uitrusting, rijopleiding en verzekering, financiële en fiscale raad… een beginnend motorrijder gaat niet over ijs van één nacht. Al wat je moet weten brengt FEBIAC heel overzichtelijk samen op start2ride.be én op de gelijknamige stand op het 98e Auto-, Motor- en Mobiliteitssalon van Brussel. 

Te verwachten nieuwe 2020 modellen: Aprilia RS660, Brekr Model B, BMW F900 R, BMW F900 XR, BMW S 1000 XR, BMW R18 /2, Harley-Davidson LiveWire, Harley-Davidson Pan America, Harley-Davidson Streetfighter, Indian Motorcycle Bobber Twenty, Indian Motorcycle Challenger, Indian Motorcycle FTR 1200 Rally, Indian Motorcycle Scout 100th anniversary, Kymco CV3, Kymco I one X, Kymco I tube , Kymco MXU 550 EPS, Kymco X.Town City 125, Moto Guzzi V85TT Travel, Moto Guzzi V7 III Racer 10th anniversary, Piaggio Medley, Piaggio Beverly, Polaris RZR Pro XP, Vespa Elettrica 70 km/h, Vespa GTS Racing Sixties, Vespa Sprint Racing Sixties, Vespa Primavera RED, Yamaha TMAX 560 (Tech MAX), Yamaha Tracer 700, Yamaha Tricity 300. 


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws