Skip to main content

Brommen op TT Circuit Assen: BromfieTTs 2023

Aanstaande zondag 2 juli 2023 reizen bromfietsers vanuit alle windrichtingen af naar het TT Circuit Assen voor het (her)beleven van hun ‘brommertijd’. De ´TT voor bromfietsen´, een week nadat de snelste motorracers ter wereld er de Grand Prix van Nederland reden, is uitgegroeid tot het grootste bromfietsevenement van Nederland.

‘Terug naar die onbezorgde brommertijd’

Tijdens BromfieTTs staat het TT-circuit de hele dag in het teken van de 50cc-tweewieler die jarenlang het straatbeeld in Nederland bepaalde. Aangevoerd door oud-GP-winnaar en wereldrecordhouder Aalt Toersen beleven bromfietsbestuurders de legendarische TT-baan op hun favoriete 50cc-tweewieler. Onder de bezoekers zijn volwassenen die ooit als puber op de brommer naar de TT gingen om mannen als Toersen te zien racen, echtparen die hun ‘verkering’ opnieuw beleven, opa’s met hun zonen en kleinzonen en groepen brommervrienden en -vriendinnen. Iedere bezoeker heeft een eigen herinnering aan de ‘onbezorgde brommertijd’ en beleeft deze opnieuw tijdens BromfieTTs.

Programma

Bezoekers vergapen zich niet alleen aan de bromfietsen die op gezette tijden de baan op gaan, maar dankzij Brouwer Motors en JMPB Parts ook aan tot in de puntjes gerestaureerde originele, of juist sterk verbouwde exemplaren. Importeur Motomondo biedt bezoekers de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommerrijden (opnieuw) te beleven op diverse nieuwe modellen van RIEJU en MASH.

En vanaf de stand van Bromfiets magazine, het oudste bromfietsblad ter wereld, ziet ‘Oom Agent’ er met een ouderwetse politie-DKW en een Rijkspolitie-Porsche op toe dat het ‘brommen’ op de TT-baan ordentelijk verloopt. Naast het ‘brommen op de TT-baan’ wordt er binnen het programma van de Moto Trophy gedurende de dag geracet met historische tweetakt en viertakt motorfietsen.

Entree en aanvang

BromfieTTs vindt plaats op zondag 2 juli aanstaande van 10.00 uur tot 18.00 uur op het TT Circuit Assen. De entree met bromfiets en inclusief ‘brommen op de TT-baan’ bedraagt 35 Euro. Passagiers en bezoekers zonder bromfiets betalen slechts 10 Euro.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws