BMW start motorfietsproductie in eigen fabriek Brazilië

De motorfietsproductie van BMW Motorrad is significant uitgebreid. Vandaag ging officieel de productie van start in een nieuwe fabriek van BMW Group in Manaus, Brazilië. De eerste motorfietsproductielocatie buiten Duitsland die voor honderd procent in handen is van BMW Group, die in totaal zo’n € 10.500.000 investeerde in de nieuwe fabriek. Het eerste model dat op de nieuwe locatie in Manaus zal worden geproduceerd is de BMW F 700 GS. De BMW F 800 GS, BMW F 800 GS Adventure, BMW F 800 R, BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure, BMW S 1000 R, BMW S 1000 RR en de BMW S 1000 XR zullen ook dit jaar in Manaus worden geproduceerd.

Met een initiële capaciteit van 10.000 motorfietsen per jaar heeft de nieuwe productie-eenheid al meer dan 175 medewerkers ingehuurd en wordt samengewerkt met meer dan 45 lokale leveranciers; getallen die kunnen toenemen, afhankelijk van de groei in de lokale marktvraag.

Stephan Schaller, President van BMW Motorrad: “BMW Motorrad breidt haar motorfietsproductie wereldwijd uit met blijvende groei als doel. Brazilië blijft een belangrijke markt voor deze strategie en we zien een groot potentieel in dit land over de middellange en lange termijn. Dat is de reden waarom we hebben besloten om onze eerste 100% BMW Group motorfietsfabriek buiten Duitsland in Manaus te bouwen.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief