Skip to main content

BMW Motorrad met veel nieuws op MOTORbeurs Utrecht 2019

BMW Motorrad was het afgelopen jaar, mede dankzij de introductie van maar liefst zeven nieuwe modellen, voor het negende jaar op rij marktleider in Nederland. Om ook in 2019 die positie te behouden, introduceert BMW Motorrad dit jaar wederom nieuwe modellen. Op 14 februari 2019 om 11:00 uur onthult BMW Motorrad tijdens de MOTORbeurs Utrecht er maar liefst vier: de BMW C 400 GT, de BMW R 1250 R, de BMW R 1250 RS en de BMW S 1000 RR.
Naast de vier Nederlandse primeurs, is er op de stand van BMW Motorrad nog veel meer te zien én te beleven, zoals de recent geïntroduceerde BMW F 850 GS Adventure, de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie en de ‘GS Adventure Arena’. 

Nederlandse primeur: de nieuwe BMW C 400 GT 
In het middenklasse-scootersegment maakt de nieuwe BMW C 400 GT zijn Nederlandse debuut. Deze Gran Turismo combineert uitstekend comfort met dynamische prestaties en veel rijplezier. Dankzij de geavanceerde rijeigenschappen is deze premium scooter perfect geschikt voor stadsritten, werkverkeer en toerritten. De BMW C 400 GT staat vanaf 2 maart 2019 bij de BMW Motorrad dealer.

Nederlandse primeur: de nieuwe BMW R 1250 R
De nieuw BMW R 1250 R beschikt meer dan ooit tevoren over een dynamische uitstraling. Dit komt vooral door de ingrijpend vernieuwde boxermotor – met een nieuw koppel van maximaal 143 Nm zorgt de opnieuw bewerkte aandrijving voor meer kracht. Door de variabele nokkenasregeling BMW ShiftCam biedt het motorblok in elk toerengebied optimale prestaties. Bij ontspannen cruisen of bij een sportieve rit ervaar je op elk moment de pure vrijheid en de typische punch van de boxermotor.

Nederlandse primeur: de nieuwe BMW R 1250 RS
Met de nieuwe BMW R 1250 RS kun je tijdens elke rit meer weg afleggen. Het fijne koppel van 143 Nm en de 100 kW (136 pk) van de nieuwe boxermotor brengen je nog sneller op dreef. De innovatieve BMW ShiftCam-technologie biedt je over de hele toerenbereik meer koppel en een indrukwekkende flexibiliteit. Zo trek je in elke situatie een fantastische sprint over het asfalt. De nieuw vormgegeven voorkant geeft met de volledige LED-koplampen een frisse, sportieve look en kan aerodynamisch wel wat tegenwind hebben. Zo kun je je niet alleen snel maar ook comfortabel verplaatsen. Een ding is zeker: hoeveel weg je ook binnen welke tijd achter je laat: met de BMW R 1250 RS stijgt met elke afgelegde kilometer je rijplezier.

Nederlandse primeur: de nieuwe BMW S 1000 RR
Een seconde sneller op het circuit, meer dan 10 kilogram lichter en makkelijker te besturen. Deze doelstellingen vormden de basis van de nieuwe BMW S 1000 RR – de benchmark in het Supersport segment. Dankzij een compleet nieuw ontwikkelde motor en dito rijwielgedeelte is het vermogen met 6 kW (8 pk) gestegen naar 152 kW (207 pk), terwijl het gewicht met maar liefst 11 kilogram is afgenomen, van 208 kg naar 197 kg.

Ten opzichte van zijn voorganger heeft de nieuwe BMW S 1000 RR een soepelere krachtverdeling, een betere balans en een uitstekende rijdynamiek. Bestuurders profiteren dan ook van meer tractie en feedback. Optioneel is de BMW S 1000 RR uit te rusten met ‘Rijmodi Pro’, Dynamic Damping Control (DDC) en het uiterste sportieve M Package. Het is de eerste keer dat een motorfiets is uit te rusten met de krachtigste letter ter wereld: M.

BMW Motorrad ShiftCam: een nieuwe generatie 2-cilinder boxermotor
Een nieuwe 1.254 cc boxermotor heeft een nieuwe technologie gekregen: BMW ShiftCam. Het resultaat is meer vermogen – met name in het lagere toerengebied – en hogere energie-effiëncy bij een zeer soepel lopend motorblok. Met de verbeterde 2-cilinder boxermotor bereikt dit traditionele ontwerpprincipe nieuwe prestatie- en koppelwaarden. De nieuwe aandrijflijn siddert van soevereine krachtafgifte en produceert een bijzonder aangenaam motorgeluid. Op de stand van BMW Motorrad vertellen we graag meer over deze nieuwe techniek.

BMW Motorrad Connectivity: TFT-display en BMW Motorrad Connected App
Met BMW Motorrad Connectivity kan je je volledig concentreren op het ontdekken van wegen en paden van de stad. Dankzij de Bluetooth-verbinding tussen de motor en je smartphone, wordt informatie die relevant is voor de reis duidelijk weergegeven met behulp van de intuïtieve bedieningselementen. Van navigatie tot multimediagebruik: Connectiviteit opent een hele reeks nieuwe mogelijkheden. Op de MOTORbeurs Utrecht vertellen we je er graag alles over.

BMW Motorrad Spezial: hoogwaardig maatwerk af fabriek
Met veel aandacht voor detail biedt BMW Motorrad hoogwaardige maatwerk – af fabriek. De gefreesde stijlvarianten Classic, Storm of Club Sport en de handgeborstelde aluminium elementen maken jouw Heritage motorfiets uniek. Toerrijders hebben ook een reden om enthousiast te zijn: prachtig en complex spuitwerk, elegant gesmeede velgen of een hoogwaardige buddyseat – je kunt jouw BMW K 1600 GT, BMW K 1600 GTL of BMW R 1250 RT personaliseren af fabriek. De mogelijkheden laten we op de MOTORbeurs Utrecht graag aan je zien.

BMW Motorrad en TW Steel: de Moksha
BMW Motorrad laat samen met TW Steel en Sinroja Motorcycles twee werelden bij elkaar komen; die van horloges en die van custom bikes. Binnen het Son of Time project, waar vakmanschap en creativiteit hand in hand gaan, is iets unieks ontstaan op basis van een BMW R nineT: de Moksha. Ontdek alles over deze bijzondere samenwerking op de stand van BMW Motorrad.

Winactie
Ook dit jaar is er een winactie op de stand van BMW Motorrad. Welke dit is blijft nog even een verrassing.

BMW Motorrad GS Adventure Arena
Pal naast de stand van BMW Motorrad is de ‘GS Adventure Arena’ te vinden. Hier komt in samenwerking met BERRT de ‘The Spirit of GS’ tot leven en strijden meerdere rijders tijdens de ‘Indoor GS Trophy’ om de eer en mooie prijzen van BMW Motorrad. Daarnaast is er de mogelijkheid om onder begeleiding deel te nemen aan de ‘Indoor GS DiscoveRide’ en worden er demonstraties gegeven door professionals.

BMW Motorrad Indoor GS Trophy
De ‘Indoor GS Trophy’ daagt de ervaren rijder uit al zijn of haar rijtechnieken uit de kast te halen en foutloos met de nieuwe BMW R 1250 GS over het parcours te sturen. De arena van 740 m2 kent meerdere lussen met daarin verschillende toestellen waarbij goede balans, gas/koppeling-controle en kijktechniek het verschil gaan maken. Elke dag strijden meerdere rijders op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1250 GS in de ‘GS Adventure Arena’ om de eer en prijzen.

BMW Motorrad Indoor GS DiscoveRide
De ‘Indoor GS DiscoveRide’ vindt ook plaats in de ‘GS Adventure Arena’ en biedt voor de beginnende, dan wel gevorderde rijder een leuke uitdaging zonder wedstrijdelement. Onder professionele begeleiding volg je een avontuurlijk parcours op de door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW F 750 GS. Het parcours is gedeeltelijk gelijk aan dat van de ‘Indoor GS Trophy’.

BERRT: leer offroad rijden met BMW Motorrad
De instructeurs van BERRT zijn in de ‘GS Adventure Arena’ aanwezig om bezoekers alles te vertellen over de offroad kwaliteiten van de GS modellen van BMW Motorrad. Zij leren je alle kneepjes van het rijden buiten de gebaande paden en als je dat onder de knie hebt, kan je met hen op reis om je vaardigheden in de praktijk te brengen.

BMW Motorrad Brand Ambassadors
Waldemar Torenstra en Martijn Fischer, beide fervente motorrijders en BMW Motorrad Brand Ambassadors, zullen op zaterdag 16 februari 11:30 uur aanwezig zijn bij de GS Adventure Arena om hun BMW F 850 GS Adventure in ontvangst te nemen.

Onthulling Nederlandse primeurs op 14 februari
De 35e editie van de MOTORbeurs Utrecht vindt plaats van 14 tot en met 17 februari in de Jaarbeurs Utrecht. BMW Motorrad is te vinden op stand 7.B085 waar op 14 februari om 11:00 uur de onthulling van de nieuwe modellen plaatsvindt.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws