Skip to main content

BMW Motorrad met veel nieuws naar Motorbeurs Utrecht 2016

BMW Motorrad presenteert zes nieuwe modellen op de Motorbeurs Utrecht, die 18 tot en met 21 februari 2016 in de Jaarbeurs wordt gehouden. De BMW G 310 R en de BMW R nineT Scrambler zijn zelfs Nederlandse primeurs. Dat geldt ook voor het innovatieve Street AIR Jack met geïntegreerde airbag. Tevens zijn er twee volstrekt unieke custom-modellen te bewonderen. 

Met de nieuwe BMW G 310 R boort BMW Motorrad een nieuw segment aan. Hij heeft een vloeistofgekoeld eencilinder motorblok met een inhoud van 313 cc en een vermogen van 25 kW (34 pk), waardoor hij ook geschikt is voor rijders met het A2 rijbewijs. De BMW G 310 R is door zijn gewicht van minder dan 160 kg (met volle tank) ideaal om soepel te laveren door smalle, drukke straten en voor flitsend stuurwerk over bochtige buitenwegen. Het design is uitgesproken sportief, met kenmerken van de BMW S 1000 R. De BMW G 310 R wordt in juli bij de dealers verwacht. 

BMW R nineT Scrambler
De BMW R nineT Scrambler heeft de uiterlijke kenmerken van authentieke scramblers, zoals die in de periode 1950 – 1970 zeer populair waren. De machine weerspiegelt de essentie van motorrijden en is voorzien van de techniek en de kwaliteit van een BMW. Samen met de BMW R nineT Roadster vormt de Scrambler de nieuwe BMW Motorrad Heritage-lijn.

BMW C 650 GT en BMW C 650 Sport
Op de Motorbeurs Utrecht staan ook de eind vorig jaar gelanceerde BMW C 650 GT en BMW C 650 Sport. Beide maxi scooters zijn toonaangevend op het gebied van praktische bruikbaarheid en lage gebruikskosten. De aandrijflijn is ingrijpend vernieuwd, de wielophanging is meer op comfort ingesteld en het ontwerp van de BMW C 650 Sport is zelfs geheel herzien. De BMW C 650 GT en BMW C 650 Sport verschillen meer van karakter dan voorheen, waardoor een nog bredere doelgroep wordt aangesproken. De BMW C 650 Sport is meer gericht op sportief ingestelde berijders, terwijl de BMW C 650 GT perfect aansluit op de wensen van motorrijders die graag comfortabel toeren. Laatstgenoemde heeft de grootste bagageruimte in zijn klasse en de beste bescherming tegen weer en wind. Beide maxi scooters zijn naar wens verkrijgbaar met vermogensreductie voor een A2 rijbewijs.

BMW F 700 GS en BMW F 800 GS
De BMW F 700 GS en BMW F 800 GS zijn voor modeljaar 2016 voorzien van uiterlijke wijzigingen en nieuwe kleurencombinaties. Beide modellen komen frisser en dynamischer voor de dag. Dat zit hem onder meer in het nieuwe ontwerp voor de tankcover en het contactslot en elementen in galvano-look. Beide modellen blinken uit door pittige prestaties dankzij een vloeistofgekoelde tweecilinder-in-lijn krachtbron van 798 cc. En in het kader van ‘Safety 360°’ zijn beide uiteraard standaard uitgerust met het BMW Motorrad ABS systeem. Andere zaken zijn de nieuwe, tweekleurige buddyseats en de keuze uit vijf zithoogtes – ongekend veel in dit segment. Daarmee zijn de BMW F 700 GS en BMW 800 GS nog veelzijdiger en ideale allround enduro machines.

Heritage
Het nieuwe segment Heritage neemt een prominente plek in op de BMW Motorrad stand op de Motorbeurs Utrecht. Naast de twee productiemodellen BMW R nineT en BMW R nineT Scrambler is er ook ruimte voor twee bijzondere exoten. Zo is de Concept Path 22 te bewonderen, een unieke interpretatie van een scrambler die tijdens de vierde editie van het Wheels & Waves Festival in Biarritz aan het publiek werd voorgesteld. Een van de bijzondere kenmerken is de surfplankhouder aan de rechterzijde. Een andere eyecatcher is de gecustomizde BMW HP nineT, ontworpen en gebouwd door Jeffry Sol, eigenaar van High Octane Speed Shop.

Street AIR Jack
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij BMW Motorrad en dat is op de Motorbeurs Utrecht ook te zien. Een van de primeurs is de nieuwe Street AIR Jack met geïntegreerde airbag. Dit zeer innovatieve product is voorzien van een groot maar comfortabel beschermingsgebied ter hoogte van de rug en schouders. Als de ritssluiting is gesloten, is het systeem geactiveerd – zonder met de motor verbonden te zijn. Indien nodig wordt binnen 85 milliseconden de airbag opgeblazen voor optimale bescherming.


Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws