Skip to main content

BMW Motorrad introduceert Dynamic Ride Control CoPilot modus

BMW Motorrad

BMW Motorrad introduceert vanaf vandaag met Dynamic Ride Control (DRC) een optionele CoPilot modus voor de R 1250 GS en R 1250 RT modellen, voor andere modellen zal deze functie vanaf 1 juni 2020 stapsgewijs beschikbaar komen. Bij gebruik van Dynamic Ride Control kan de berijder beide handen van het stuur nemen. In eerste instantie is DRC bestemd voor gebruik op autosnelwegen. De huidige functies vereisen actief toezicht van de berijder en maken de motorfiets niet zelfrijdend. Sommige functies vereisen het gebruik van handgebaren en andere functies zijn afhankelijk van de afstand tussen uw motorfiets en omgevingsfactoren. 

AAN DE PUBLICATIEDATUM ZIET U HET AL: 1 APRIL!

Of deze functies in de toekomst zonder toezicht kunnen worden gebruikt, is afhankelijk van het bereiken van een betrouwbaarheid die menselijke bestuurders ruimschoots overtreft. Dit zal blijken uit miljarden gereden kilometers en wettelijke goedkeuring, die in sommige landen langer kan duren. Naarmate deze functies voor een zelfrijdende motorfietsen worden geïntroduceerd, ontvangt uw BMW voortdurend upgrades via draadloze software-updates. 

Geavanceerde sensordekking
Acht omgevingscamera’s bieden DRC 360-gradenzicht rond de motorfiets en tot 250 meter bereik. Twaalf ultrasone sensoren vullen dit beeld aan. Zowel harde als zachte objecten worden op grote afstand gedetecteerd met grotere nauwkeurigheid. Een radarsysteem aan de voorzijde biedt extra informatie over de omgeving via een eigen golflengte, ongehinderd door hevige regenval, stof en zelfs voertuigen die in het verkeer voor u rijden.

Standaardveiligheidsfuncties

Veiligheidstechnologieën zoals het waarschuwingssysteem voor zijdelingse botsingen en de automatische noodrem worden geleidelijk toegevoegd via draadloze software-updates.

  • Automatische noodstop: Ontworpen om objecten te detecteren die de mtoro en zijn berijder kunnen raken, remt automatisch af. 
  • Waarschuwing zijdelingse botsing: Waarschuwt de berijder voor potentiële botsingen met obstakels naast de motorfiets. 
  • Waarschuwing voor frontale botsing: Waarschuwt voor dreigende botsingen met langzamer rijdende of stilstaande voertuigen.
  • Automatisch grootlicht: Past afhankelijk van de situatie het dimlicht aan.
  • Drie automatisch inschakelbare rijmodi (Road, Dynamic, Rain)

Sterke processor
Het brein van de nieuwe Dynamic Riding Control wordt gevormd door de in samenwerking met Samsung ontwikkelde BMW Personal CoPilot-chip met 3 quad-core Cortex-A72- clusters voor in totaal 12 CPU’s. Personal CoPilot ondersteunt tot 128-bit LPDDR4-4266-geheugen en maakt van alle gegevens een inzetbare output dankzij het door BMW in eigen huis ontwikkelde neurale netwerk voor beeld-, sonar- en radarverwerkingssoftware. Het BMW Personal CoPilot-systeem biedt op deze manier een beeld van de omgeving dat de berijder zelf niet heeft en neemt de omgeving waar in elke richting tegelijk, op golflengtes die de menselijke zintuigen te boven gaan.

BMW Personal CoPilot 
Om van zo’n uitgebreide camera-opzet gebruik te kunnen maken, wordt de hardware aangestuurd door een set beeldverwerkingshulpmiddelen die BMW heeft ontwikkeld. BMW Personal CoPilot is opgezet rond een ‘deep neural network’ en analyseert de omgeving rondom de motorfiets veel betrouwbaarder dan mogelijk was met klassieke beeldverwerkingstechnieken.

Dynamic Ride Control
De geavanceerde Dynamic Ride Control -functies voor veiligheid en comfort zijn bedoeld om u te helpen met de meest vermoeiende aspecten van het motorrijden. Dynamic Ride Control introduceert nieuwe functies en verbetert bestaande functionaliteit om uw BMW in de loop van de tijd nog veiliger en capabeler te maken. Met Dynamic Ride Control kan uw motor automatisch sturen, accelereren en remmen binnen de rijstrook. 

Elke nieuw model van de BMW Motorrad R-serie is vanaf nu uitgerust met de benodigde BMW Personal CoPilot hardware om de motorfiets in de toekomst onder vrijwel alle omstandigheden zelfrijdend te maken.

Dynamic Ride Control is vanaf heden leverbaar op de R 1250 GS en R 1250 RT modellen. Vraag uw dealer naar de voorwaarden.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws