Baume & Mercier horloge: Clifton Club Burt Munro Tribute Limited Edition

Eerder dit jaar kondigde Baume & Mercier zijn partnership met Indian Motorcycle aan, Amerika’s eerste Motorcycle Company. In deze unieke samenwerking hebben de twee merken de iconische spirit vertaald naar een horloge: de Clifton Club Burt Munro Tribute Limited Edition. Dit chronograafmodel in een oplage van 1967 stuks, eert de motorrace legende en is de start van deze lifestyle partnership. 

Steve Menneto, President of Motorcycles bij Polaris Industries Inc.: “Wij zijn trots op de samenwerking met Baume & Mercier om de nalatenschap van Burt Munro te vieren. Baume & Mercier en Indian Motorcycle zijn beide iconische merken met een rijke geschiedenis. We delen veel waarden, en zijn verheugd samen te werken om de 50e verjaardag van Burt’s beroemdste landsnelheidsrecord te erkennen.”

Alain Zimmermann, CEO van Baume & Mercier: “Baume & Mercier is zeer trots en vereerd om deze hulde te brengen aan racelegende Burt Munro. Zijn passie voor snelheid tartte grenzen en creëerde een legende die nog steeds bestaat. Zijn geest, ongeëvenaarde vastberadenheid en legendarische optimisme waren een uitzonderlijke bron van inspiratie voor Baume & Mercier. Deze Clifton Club Burt Munro Tribute Limited Edition belichaamt de man en zijn droom om de legende te laten voortduren.”

The Need for Speed
Vanaf het begin waren de twee mannen achter Indian Motorcycle geobsedeerd door het nastreven van snelheid. Oprichters George Hendee en Oscar Hedstrom zochten aanvankelijk hun sensatie in wielrennen, maar toen de eerste benzinemotoren verschenen, zagen zij de kans om deze op fietsframes te monteren. Terwijl Indian snel groeide, namen baanbrekende mannen deze “motorfietsen” en verlegden hun grenzen op epische avonturen of in motordrome racen. Indian werd snel bekend als merk dat snelheidsrecords zette en brak. Zelfs in deze begindagen werden motorrijders beschouwd als sensatiezoekers en waaghalzen. Ook nu is de opwinding van het rijden of racen op hoge snelheid nog steeds een groot succes. Spirit is iets dat Indian heeft getoond in al zijn inspanningen op het gebied van motorrijden, net zoals Baume & Mercier dat heeft in horlogemaken. Van alle Indian prestaties, is het de spirit en legende van Burt Munro dat onderdeel is geworden van niet alleen Indian’s cultuur, maar van de motorcultuur in het algemeen.

Toen Burt Munro de motorfiets kocht in 1926 was die alleen in staat 55mph te rijden, maar nadat hij de daarop volgende 40 jaar in zijn schuur had doorgebracht voor het aanpassen, bracht de toen 68-jarige grootvader hem naar Bonneville Salt Flats in Utah, Amerika. Hier zette hij een snelheidsrecord van 183.59 mph (294.5 km/u) onder 1000cc. Munro’s zoon John merkte echter op dat de gemiddelde snelheidsberekening op het oorspronkelijke recordcertificaat uit 1967 onnauwkeurig was en dat de bereikte snelheid in werkelijkheid 184.087 mph (296.11 km/u) was. De officiële vermelding werd daarom 47 jaar later gecorrigeerd, en maakte het record dat vandaag nog steeds staat.

Als eerbetoon aan deze 50e verjaardag, heeft Baume & Mercier een uniek horloge ontworpen. Burt was een man met bescheiden middelen en bouwde zijn recordbrekende Indian Scout met het gebruik van basisgereedschap en maakte zelfs zijn eigen motoronderdelen van metaal in de loop van 40 jaar. Dit officiële Indian Motorcycle horloge kan met trots worden gedragen om de drager te herinneren dat alles mogelijk is met voldoende vastberadenheid en vertaalt de blijvende passie, een waarde die sindsdien door Baume & Mercier wordt overgebracht.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief