Skip to main content

Avon presenteert de TrailRider, een avontuurlijke multitasker voor middelzware en zware allroads. De TrailRider is op het asfalt helemaal in zijn element, terwijl hij zich op gravelpaden ook prima thuis voelt. Het Adventure-Sport-segment is de laatste decennia voortdurend uitgebreid met steeds snellere, sterkere en zwaardere motoren. Avontuurlijke motoren, zoals de BMW R1200GS, die zich uitstekend lenen voor lange reizen met bepakking, snelle “autobahn”-ritten, bergbestormingen en zelfs voor ongeplaveide uitstapjes. De uitgebreide mogelijkheden van moderne allroads stellen zware eisen aan een band. Die moet naast een lange levensduur, een hoge stabiliteit en een hoog draagvermogen ook nog een hoog gripniveau bieden op een breed scala aan oppervlakken, in alle mogelijke weersomstandigheden. Een uitdaging die Avon dankzij meer dan 100 jaar ervaring heeft kunnen omzetten in een superbe hightech oplossing: de TrailRider.

Om de gewenste stabiliteit en het hoge gripniveau te bereiken ontwikkelde Avon voor de TrailRider een geheel nieuw karkas, dat een 0° gordel en een karkasgordel met variabele dichtheid combineert. Deze “Advanced Variable Belt” zorgt voor de benodigde stijfheid in rechte lijn, terwijl bij hellingshoek een zekere mate van flex optreedt voor extra mechanische grip. Voor extra grip zorgt ook het loopvlak van de TrailRider, dat drie compoundzones telt: in het midden een harde rubbersoort voor een lange levensduur, aan de zijkanten een zachtere compound voor sportieve grip in de bochten. Een hoog silicagehalte garandeert goed wegcontact op nat wegdek, terwijl “Enhanced Aqua Flow”-groeven het water snel afvoeren. Een speciale “3D Sipe-technologie” beïnvloedt de flex van het loopvlak voor een korte opwarmtijd. 

De nieuwe Avon TrailRider is een 90% asfalt/10% offroad-band, die afhankelijk van de toepassing in een radiale of diagonale uitvoering leverbaar is. Avon biedt een bijzonder brede maatrange zodat voor elke allroad wel een TrailRider te vinden is. 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws