Skip to main content

Andere Tijden Sport: Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan

Het duurt nog even, maar zet het vast in je agenda. Het NOS/NTR tv-programma Andere Tijden Sport staat tijdens het TT-weekend in het teken van de zijspansport met in de hoofdrol Streuer/Schnieders: de ziel van de zijspan. Uitzending Zondag 25 juni, 22.15 uur, NPO 1

In het weekend van de TT Assen staat Andere Tijden Sport (NOS/NTR) in het teken van de zware motoren. In de jaren tachtig sprak Nederland nog een stevig woordje mee in de motorsport. Witte Reus Wil Hartog, Jumping Jack Middelburg en D’n Boet van Dulmen boekten successen in de zwaarste klasse. En er was dat legendarische zijspanduo Streuer/Schnieders uit Assen dat drie keer wereldkampioen werd, maar steeds naast de winst greep op het thuiscircuit tijdens de TT van Assen.

Tot 1987, toen eindelijk in de stromende regen alles klopte en 140.000 toeschouwers volledig wild werden van vreugde door het succes van coureur Egbert Streuer en bakkenist Bernard Schnieders. Andere Tijden Sport keert terug naar de oertijd van de Nederlandse motorsport. Over de dood van Schnieders, de verfijning van een motorblok en de ziel van de zijspan.

Met Egbert Streuer, geldschieter Riemer van der Velde, teammanager/marketingman Lee van Dam en Jaap Geerts, racer van het eerste uur en kroegbaas.

StreuerEgbert Streuer


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws