Skip to main content

Andere Tijden Sport (zondag): Gerrit Wolsink, Oerend Hard

Op zondag 31 maart 2019, de dag van de Grand Prix van Valkenswaard, zendt Andere Tijden Sport een aflevering uit over één van Nederlands beroemdste motorcrossers: Gerrit Wolsink. Jeffrey Herlings is de eerste Nederlandse wereldkampioen motorcross in de koningsklasse, maar hij had eigenlijk de tweede moeten zijn. In de jaren zeventig is Gerrit Wolsink, de Vliegende Tandarts, er namelijk heel dichtbij. De Nederlander kan in 1976 wereldkampioen worden, maar in de állerlaatste Grand Prix van het seizoen wordt hij dwars gezeten door een Belg, waardoor een andere Belg er met de wereldtitel vandoor gaat. Wolsink vermoedt nog steeds een complot. 

De Achterhoekse crosser is in die dagen razend populair. Niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten, waar hij liefst vijf keer op rij de Grand Prix wint. Wolsink staat model voor de superhit Oerend Hard van Normaal én voor de spraakmakende film Spetters van Paul Verhoeven. 

Andere Tijden Sport: Gerrit Wolsink, Oerend Hard! Andere Tijden Sport over de sexy jaren van de motorcross. Zondag 31 maart, rond 23.00 uur, NPO 1

Bron: NOS 

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws