Skip to main content

Alles over de 2016 Triumph Bonneville Street Twin

De nieuwe Triumph Street Twin is onze meest eigentijdse en toegankelijke nieuwe Bonneville voor puur rijplezier. Met zijn unieke karakter, fantastische motorblok, herkenbare geluid, no-nonsense vormgeving en dynamische rijgedrag is de Street Twin de perfecte Bonneville voor de rijder van vandaag. De aandrijving wordt verzorgd door het geheel nieuwe 900-cc Bonneville-motorblok met een hoog koppel. Dit blok levert een veel hoger koppel dan de vorige generatie, zowel onderin als over het hele toerentalbereik. Dat is goed voor een levendige, opwindende rijervaring en voor een geluid dat je niet alleen hoort, maar ook voelt. Het chassis en de vering zijn helemaal nieuw ontworpen. De grote functionaliteit, het lage zadel en de ongelooflijk comfortabele rijhouding geven de Street Twin een nauwkeurig en modern stuurvermogen voor wegen van nu in de praktijk van vandaag. Deze motorfiets is ontworpen voor individuele motorrijders, met zijn heldere lijnen, een minimale carrosserie, eigentijdse opwaarts gebogen geluiddempers en een garage vol stijlvolle accessoires, kortom: het ideale uitgangspunt voor persoonlijke aanpassing. De Street Twin is een van de vijf boeiende motorfietsen in de nieuwe Bonneville-familie, die allemaal 100% authentiek Bonneville-karakter hebben, maar dan wel met absoluut moderne functies en prestaties. Prijzen en beschikbaarheid: € 8.900 in België en € 9.900 in Nederland, verkrijgbaar vanaf medio januari bij de officiële Triumph dealers in de Benelux.

De Street Twin is geïnspireerd op de stijgende belangstelling voor custommotoren en brengt de Bonneville-stamboom opnieuw tot bloei in de 21e eeuw, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan het legendarische karakter. Dit is de meest eigentijdse nieuwe Bonneville van Triumph, die is helemaal is toegespitst op de levensstijl van de moderne motorrijder. Deze motor is gebouwd voor puur plezier, om te rijden met een grijns op je gezicht en voor aanpassing aan je persoonlijke wensen. De Street Twin combineert het legendarische Bonneville-karakter met een overweldigend uiterlijk, een fantastische motorblok, een laag zadel, dynamische rijeigenschappen en eenvoudige persoonlijke aanpassingen. Dit alles maakt hem de meest toegankelijke en wenselijke moderne klassieker die momenteel verkrijgbaar is, de Bonneville voor iedere motorrijder.

Nieuwe 900cc-motor met hoog koppel
Het unieke karakter van de Street Twin komt tot leven met de volledig nieuwe Bonneville 900 cc parallelle-twinmotor met 8 kleppen en hoog koppel. Dat zegt het eigenlijk al: het blok levert een solide maximumkoppel van 80 Nm bij slechts 3200 t/min, liefst 18% meer dan het voorgaande model. Dat vermogen wordt geleverd waar je het maar wilt, zowel bij heel lage toerentallen als over de rest van het toerentalbereik. De Bonneville Street Twin is voorzien van een karaktervol ontstekingsinterval van 270 graden voor een volmaakt lineaire vermogensafgifte via de soepele vijftraps versnellingsbak. Dat resulteert in een bijzonder nauwkeurige en directe respons op het gas. De geavanceerde elektronische gasklepregeling en het nieuwe motormanagementsysteem van Triumph dragen nog verder bij aan het rijgemak. Het uiterlijk van het nieuwe 900cc-blok is ook schitterend vormgegeven met een stijlvol zwart carter en veel aandacht voor details. De moderne motorcomponenten zijn weggewerkt achter de kenmerkende trekken van het legendarische Bonneville-blok, zodat het authentieke Bonneville-silhouet duidelijk zichtbaar blijft. Het geheel nieuwe opwaarts gebogen uitlaatsysteem van geborsteld staal is voor de Street Twin ontworpen en zorgvuldig afgestemd op een stijlvol uiterlijk. De uitlaat levert het onmiskenbare geluid van een echte Britse twin met een rijke, volle klank die past bij het levendige karakter, op een niveau dat je niet alleen hoort maar ook voelt.

Aanzienlijk verbeterd brandstofverbruik
Achter het stijlvolle uiterlijk van de nieuwe 900cc-motor gaat een geavanceerd vloeistofkoelsysteem schuil, dat zorgvuldig geïntegreerd is voor een minimale visuele impact, maar wel bijdraagt aan een lagere emissie en een beter brandstofverbruik: maar liefst 36% beter dan de vorige Bonneville-generatie.

Dynamische rijeigenschappen
De verrukkelijke, meeslepende en relaxte rijervaring van de Street Twin is te danken aan het chassis en de vering, die helemaal nieuw zijn. Hierdoor verkrijgt deze motorfiets die typische Triumph-rijeigenschappen van neutraliteit en wendbaarheid met een nauwkeurige en intuïtieve bediening. Dankzij het comfortabel lage zadel, een stevigere zadelvulling, een langere veerweg, natuurlijkere rijhouding, slank profiel en fantastische ergonomische kenmerken is de Street Twin onze meest toegankelijke Bonneville ooit.

Moderne functionaliteit
De Street Twin is echt normbepalend op het vlak van moderne functionaliteit, met volop technologische voorzieningen die de berijder geavanceerde controle, veiligheid en zekerheid bieden. Die functionaliteit is compromisloos maar subtiel geïntegreerd, zodat de authentieke stijl en het karakter van de Bonneville niet worden aangetast. Deze functies omvatten onder meer: 
ABS: het variabele antiblokkeerremsysteem van de Street Twin biedt de motorrijder zekerheid, veiligheid en controle.
Tractieregeling: de instelbare tractieregeling profiteert van de elektronische gasklepregeling en zorgt voor een optimale bediening van het indrukwekkende koppel van de Street Twin. 
Slip-assist koppeling: dankzij de lichtere bediening van de koppeling rijd je niet alleen makkelijker, maar houd je het ook langer vol.
Elektronische gasklepregeling: dit “ride-by-wire” systeem geeft een betere respons op het gas, meer veiligheid en meer gevoel.
Led-achterverlichting: in de klassiek geïnspireerde ach terverlichting zijn led’s ingebouwd voor een opvallend achterlichtpatroon en efficiënt stroomverbruik.
USB-oplaadpunt: een USB-oplaadpunt met aansluiting onder het zadel zorgt dat de berijder essentiële apparaten kan opladen.
Startonderbreking: hiervoor is een transponder geïntegreerd in de contactsleutel van de nieuwe Street Twin.
Stijlvolle enkele klok: één enkele klok, die is voorzien van vele functies, waaronder een digitaal menusysteem. 

De voornaamste functies zijn:
– Schakelstandindicator
– Snelheidsmeter
– Twee tripmeters
– Onderhoudsindicator
– Resterende actieradius
– Brandstofpeil, gemiddelde en huidige snelheid
– Mogelijkheid om ABS-functies uit te schakelen
– Klokje
Bovendien kunnen berijders accessoires toevoegen die dan ook via het display te bedienen zijn. Bijvoorbeeld: bandenspanningsbewakingssysteem en verwarmde handvatten.

Stuurschakelaars
Op de nieuwe, elegante stuurschakelaars heb je met je vingertoppen eenvoudig toegang tot de belangrijkste functies op de klok.

No-nonsense vormgeving
De Street Twin is een boeiende, eigentijdse interpretatie van het oorspronkelijke Bonneville-silhouet met een no-nonsense vormgeving, heldere lijnen en een minimale carrosserie.

De stijlvolle details en afwerking komen tot uiting in:
– Gegoten velgen, afgewerkt in zwart met subtiele strepen
– Elegante brandstoftank met eigentijdse stickers en een stijlvolle verchroomde vuldop
– Compacte richtingaanwijzers
– Led-achterverlichting met een opvallend lichtpatroon
– Compacte koplamp met een typische Triumph-lamparmatuur
– Elegante opwaarts gebogen geluiddempers van geborsteld RVS
– Gesculptuurde zwarte zijpanelen met eigentijdse Street Twin-logo’s
– Minimale spatborden in een zwarte uitvoering

Interessante, eigentijdse kleuren
De Street Twin is verkrijgbaar in vijf interessante kleurenschema’s:
– Cranberry Red, met strepen op de tank en de wielen (+ € 120)
– Aluminium Silver, met strepen op de tank en de wielen (+ €120)
– Matt Black (+ €120)
– Jet Black.
– Phantom Black (+ €120)

Nieuw assortiment accessoires voor customizing
De Street Twin is met opzet zo ontworpen dat je een eigen stijl aan je motor kunt geven. Met de introductie van het nieuwe assortiment Bonneville-accessoires presenteert Triumph meer dan 150 nieuwe stijlvolle accessoires voor de Street Twin, die de dealer kan aanbrengen en waarmee het makkelijker is dan ooit om je eigen custom te creëren. Het gaat daarbij om een garage vol custom-geïnspireerde onderdelen, waaronder een tweepersoons zadel, fly-screens, nieuwe uitlaten van Vance & Hines, achterspatbordverwijderingssets, een stuur in ‘Ace’ stijl en schitterende compacte richtingaanwijzers. 

En om het nog makkelijker te maken, heeft Triumph ook drie interessante ‘inspiratiesets’ samengesteld voor motorrijders die hun eigen Street Twin-custom willen ontwerpen of de set compleet door de dealer willen laten aanbrengen: de no-nonsense set Scrambler, de agressievere set Brat Tracker en de relaxte sportieve set Urban.

De inspiratieset Scrambler
De set Scrambler biedt een duidelijke offroadstijl met een groot aantal nieuwe Street Twin accessoires.

De set omvat onder meer:
– Hoogwaardig geborsteld uitlaatsysteem van Vance & Hines (alleen voor offroad-gebruik)
– Achterspatbordverwijderingsset met compacte achterverlichting
– Bruin geribbeld tweepersoonszadel
– Bruine stuurhandgrepen
– Compacte LED-richtingaanwijzers
– Geborsteld aluminium carterbeschermplaat

De inspiratieset Brat Tracker
De set Brat Tracker biedt een agressievere, meer op het stadsverkeer gerichte stijl met een groot aantal nieuwe Street Twin-accessoires.

Dat omvat onder meer:
– Geborstelde slip-ondempers van Vance & Hines
– Achterspatbordverwijderingsset met compacte achterverlichting
– Zwart geribbeld tweepersoonszadel
– Compacte LED-richtingaanwijzers
– Zwarte stuurhandgrepen
– Geborstelde carterbeschermplaat

De inspiratieset Urban
De set Urban combineert een relaxtere stijl met een agressievere stadsuitstraling en omvat een groot aantal stijlvolle Street Twin-accessoires.

Dat omvat onder meer:
– Handgrepen in ‘Ace’-stijl
– Geborstelde slip-ondempers van Vance & Hines
– Compacte LED-richtingaanwijzers
– Een kort, getint fly-screen
– Kenmerkende enkele koffer van gewaxt katoen en leer

Let op: de geluiddempers van Vance & Hines, de verwijderingssets voor het achterspatbord en de richtingaanwijzers zijn alleen verkrijgbaar waar dat wettelijk is toegestaan.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws