Alle 2020 BMW Motorrad modellen op Autosalon Brussel

Met de nieuwe dynamische roadster F 900 R en de F 900 XR in het Adventure Sport segment breidt BMW Motorrad zijn productassortiment voor de populaire middenklasse verder uit. Beide modellen bieden sportief rijplezier, eenvoudige bediening en een uniek uitrustingsaanbod, verpakt in een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding, zoals nu standaard kleur 6.5 TFT-scherm met connectiviteit, ASC en volledige LED-verlichting. Gebaseerd op een krachtige gemeenschappelijke ruggengraat, verschillen de twee modellen aanzienlijk in karakter en positionering. 

Dit jaar worden er op de BMW Motorrad stand in Brussel, van 10 tot 19 januari 2020, niet minder dan vier premières voorgesteld. Deze modellen, die hun wereldpremière kenden op het motorsalon EICMA in november, zullen in januari reeds te bewonderen zijn op de Brussels Motor Show. BMW Motorrad, meer dan ooit leider in het segment boven 500 cc in België en het Groot Hertogdom Luxembourg, innoveert opnieuw en bevestigt zijn referentiepositie. 

Een andere nieuwigheid waar de liefhebbers van adventure sport motoren ongetwijfeld naar hebben uitgekeken is de nieuwe BMW S 1000 XR. Ralf Mölleken, projectmanager, verwoordde de nieuwe BMW S 1000 XR als volgt: “Het is altijd moeilijk voor een volgend model om een meervoudige testwinnaar als de S 1000 XR te verbeteren. We hebben veel moeite gedaan om veranderingen aan te brengen – zowel grote als kleine – om ervoor te zorgen dat de XR in alle opzichten een beetje beter is”.

Zo is de nieuwe editie van de best verkochte Adventure Sport motor radicaal lichter en wendbaarder en biedt een ongeëvenaarde combinatie van langeafstandsprestaties en sportieve mogelijkheden. Met een volledig nieuw ontwikkelde motor en vering en een DIN-gewicht van 226 kg – 10 kg minder dan zijn voorganger – opent de S 1000 XR een geheel nieuwe dimensie in het adventure sportsegment. De motor wordt voorzien van een uitgebreide standaarduitrusting aan boord: Dynamische ESA, rijmodi Pro, ABS Pro & DTC, Hill Start Control Pro, een kleuren 6,5″ TFT-scherm met connectiviteit en volledige LED-verlichting.

Ook de liefhebbers van de grote boxermotoren zullen met de BMW Concept R 18 aan hun trekken komen op de BMW Motorrad stand. De eerste versie van deze puristische, historisch geïnspireerde versie van de grote boxermotor werd in de vroege zomer door de BMW Group gepresenteerd op de Concorso d’Eleganza in de Villa d’Este aan het Comomeer. Het Beierse merk stelde nadien een tweede conceptversie voor op het motorsalon EICMA: de BMW R 18 /2. Beide concepten demonstreren daarmee nog een andere potentiële uitdrukking van het Heritage-concept, dat een indrukwekkend voorbeeld is van de flexibiliteit en de uitgebreide aanpassingsmogelijkheden die deze basisarchitectuur biedt.

De 2020 BMW Motorrad modellen op de 98ste European Motor Show van Brussel 2020:

Adventure
BMW G 310 GS
BMW F 750 GS
BMW F 850 GS
BMW F 850 GS Adventure
F 900 XR (première)
BMW S 1000 XR (première)
BMW R 1250 GS Adventure

Urban
BMW C evolution
BMW C 400 X
BMW C 400 GT
BMW C 650 Sport
BMW C 650 GT 

Roadster
BMW G 310 R
BMW F 900 R (première)
BMW R 1250 R
BMW S 1000 R

Heritage
BMW R nineT
BMW R nineT Urban G/S
BMW R nineT Pure
BMW R nineT Scrambler

Tour
BMW R 1250 RT
BMW K 1600 GT
BMW K 1600 B
BMW K 1600 GTL
BMW K 1600 Grand America

Sport
BMW R 1250 RS
BMW S 1000 RR

Concept
BMW R 18 /2 (première)


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief