Skip to main content

Akrapovič lanceert nieuwe Evolution-Line voor de Kawasaki H2 en H2R

Akrapovič heeft een geheel nieuw uitlaatsysteem gelanceerd voor de Kawasaki Ninja H2R dat de prestaties van de, al niet kinderachtig presterende, supercharger moet verbeteren en het aantal decibellen zal verlagen.

Het Evolution-Line (Carbon) uitlaatsysteem is ontwikkeld voor de Kawasaki Ninja H2R met hetzelfde (r)evolutionaire ontwerp zoals dat oorspronkelijk te zien was op het concept Akrapovič-systeem en voor het eerst gebruikt is op de Slip-On Line uitlaat van de (straat) Ninja H2. Het mooie en unieke profiel van de uitlaat met eindkap, warmte-schild en beugel, vervaardigd uit koolstofvezel, volgt mooi de lijnen van de H2R en het systeem is verder verbeterd met de toevoeging van headers, collector, link pijpen en tussendemper vervaardigd uit hoogwaardig titanium.

Het belangrijkste doel van de Akrapovič technici was echter om het geluidsniveau te verlagen zodat deze voldoet aan de geluidseisen op diverse circuits – de natuurlijke thuisbasis van de Ninja H2R – zonder in te boeten op de prestaties. Intelligente oplossingen hebben de geluidsemissies van 118 dBA teruggebracht naar 98 dbA zonder afbreuk te doen aan de prestaties van het open-systeem van de Stock Ninja H2R. Sterker nog, Akrapovič geeft aan erin geslaagd te zijn om het vermogen in het middengebied zelfs te verhogen en tegelijkertijd ook het geluid “dieper en rijker” te hebben gemaakt voor een nog betere geluidsbeleving.

Het Evolution Line (Carbon) uitlaatsysteem is ook toepasbaar op de straat-gerichte Kawasaki Ninja H2, waar het voor een drastische gewichtsbesparing zal zorgen, waardoor de handling en wendbaarheid zal verbeteren, met ook nog eens meer vermogen en koppel over het hele toerenbereik, zo geeft Akrapovič aan.

Bron en foto: Akrapovič


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws