Airbagvest in motorkleding Belgische politie

De Antwerpse politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) heeft een opvallende primeur beet: als eerste politiezone in België rust het haar motorrijders uit met innovatieve airbagvesten. “Volledig draadloos, computergestuurd, en ze kunnen onder elke motorjas gedragen worden”, klinkt het bij Richa, specialist in motorkleding. Motorairbags bestaan al langer in het particuliere circuit, maar waren niet afgestemd op gebruik door de politie. De nieuwe generatie motorairbags werkt volledig draadloos en kan discreet onder het motorpak gedragen worden. De onderliggende software krijgt regelmatig updates, waardoor de veiligheid continu aangescherpt wordt.

De lokale politie HEKLA kreeg de nationale primeur. “Deze airbagvesten bieden tot tienmaal meer bescherming voor onze motorrijders. De kans op inwendige, schouder- en sleutelbeenletsels bij een ongeval wordt sterk verkleind. Door deze investering onderstrepen wij het belang dat wij hechten aan de veiligheid van de politiemedewerkers, zodat ze in de beste omstandigheden hun moeilijke job ten dienste van de bevolking kunnen uitvoeren”, besluit burgemeester Koen Metsu.

De keuze viel op het Tech-Air 5 airbagsysteem van het Italiaanse merk Alpinestars, dat met de Belgische motorkledingfabrikant Richa een exclusiviteitscontract aangaat voor de verdeling aan de politie in de Benelux. “We koppelen de airbagtechnologie van Alpinestars aan onze jarenlange ervaring in de confectie van kwalitatieve motorpakken voor politie”, zegt Richa sales manager Brecht Cassiman. “Het veiligheidsniveau van de motorrijder gaat dermate omhoog, dat de motorairbag de komende jaren kan uitgroeien tot standaarduitrusting binnen elke motorbrigade in ons land.”

“We kiezen als bestuur resoluut voor deze innovatieve technologie om onze motorrijders in de meest veilige omstandigheden de weg op te sturen”, stelt burgemeester Koen Metsu, voorzitter van het politiecollege van HEKLA. Ook korpschef Ivo Vereycken is een tevreden man: “We waren al langer op zoek naar oplossingen om onze motorrijders maximaal te beschermen tijdens het uitvoeren van hun moeilijke job”, klinkt het. “Dankzij het motorteam kan de lokale politie HEKLA ook bij druk verkeer snel ter plaatse zijn. Maar de kans op lichamelijke letsels bij een ongeval tijdens een interventie, blijft reëel. Omdat de job van politiemotard zo veeleisend is, investeren we voor onze motorrijders niet alleen in een doorgedreven opleiding op de politieschool, maar ook in het beste materiaal op de markt. De aankoop van de airbagvesten past perfect in deze filosofie.”


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief