60 motoren op stand BMW Motorrad Het Salon Brussel 2017

Van de 54 motoren en zes maxi-scooters die BMW Motorrad Belux op zijn stand presenteert – een record – worden er maar liefst vier voorgesteld in Belgische première. Nadat het Europese autosalon van Brussel in januari 2016 de BMW G 310 R voorstelde, onthult BMW Motorrad dit jaar voor het eerst het tweede model van zijn nieuwe gamma. De BMW G 310 GS vult het al uitgebreide ‘Adventure’-gamma van het merk met de schroef verder aan. Naar goede GS-gewoonte belooft de G 310 GS een onberispelijke werking, betrouwbaarheid en robuustheid. Die kwaliteiten worden voor het eerst verenigd in een cilinderinhoud van minder dan 500 cm³, die een heel eigen interpretatie krijgt. 

Ook het Heritage-gamma wordt volop uitgebreid. Toen BMW Motorrad in 2013 de R nineT presenteerde, was er geen twijfel mogelijk: dit was veel meer dan een roadster geïnspireerd op de klassieke modellen. Van bij het begin wist de R nineT het design van een klassieke motor aan een moderne techniek te koppelen, ondersteund door een perfecte artisanale beheersing, onder meer wat de aluminium brandstoftank met geborstelde flanken betreft. De liefde voor details binnen het R nineT-team uitte zich bovendien in talloze onderdelen. Dat ambachtelijke karakter komt ook terug in de nieuwe R nineT, die in verscheidene opzichten werd geoptimaliseerd.

Hoewel hij zich een totaal andere stijl aanmeet, beschikt de nieuwe R nineT Urban G/S over een al even klassiek karakter. Al meer dan 35 jaar is het GS-label bij BMW Motorrad nagenoeg synoniem voor vrijheid en avontuur op twee wielen, zowel op als buiten het asfalt. De R nineT Urban G/S erft de genen van de allereerste BMW R 80 GS, de legendarische motor uit 1980, en interpreteert ze volgens de moderne normen in de vorm van een trailbike met boxermotor, uitgerust met de allernieuwste technologieën.

Heel wat motorliefhebbers zweren immers bij het credo ‘less is more’ en opteren dan ook voor een raszuivere machine die deze puristische benadering op een geloofwaardige en authentieke manier belichaamt. Onder impuls van de positieve commentaren die de BMW R nineT sinds 2013 krijgt, stelt BMW Motorrad twee fascinerende nieuwe interpretaties voor in het Heritage-universum van BMW Motorrad: de R nineT Racer en de R nineT Pure. De eerste is een roadster die werd gereduceerd tot de essentie, de tweede een klassieke sportmotor met ‘old school’ vorkhoofd met stroomlijnkap.

De BMW G 310 GS
De BMW G 310 GS is een typische GS: een modern product dat de vruchten plukt van een in zijn segment ongeëvenaarde veelzijdigheid. De G 310 GS vertaalt de traditionele kwaliteiten van de GS-motoren naar het segment van minder dan 500 cm³. Hij toont zich even vlot en wendbaar in de stad als robuust op onverharde wegen. Hij werpt zich op als de ideale gezel om elke dag weer op avontuur te vertrekken. Ondanks zijn compacte afmetingen toont hij zich erg comfortabel en biedt hij een nieuwe dimensie van rijden in zijn segment. Net als de BMW G 310 R richt hij zich tot de wereldwijde markt. Hij past zich moeiteloos aan verschillende brandstofspecificaties aan en voldoet aan de meest uiteenlopende emissienormen. Zijn vloeistofgekoelde eencilinder van 313 cm³ ontwikkelt 25 kW (34 pk) bij 9.500 t/min en haalt een koppel van 28 Nm bij 7.500 t/min. Mede dankzij zijn leeggewicht van 169,5 kilogram (DIN) is de nieuwe BMW G 310 GS de perfecte gezel voor een dynamische rijstijl.

De ontspannen rijhouding staat borg voor een hoogstaand rijplezier, zowel op het asfalt als op bos- en grindwegen. Zijn ophanging is identiek aan die van de BMW G 310 R en het ABS-systeem is uiteraard standaard.

De nieuwe BMW R nineT en R nineT Urban G/S.
Van bij het begin wist de R nineT het design van een klassieke motor aan een moderne techniek te koppelen, ondersteund door een perfecte artisanale beheersing, onder meer wat de aluminium brandstoftank met geborstelde flanken betreft. De liefde voor details binnen het R nineT-team uitte zich bovendien in talloze onderdelen. Dat ambachtelijke karakter komt ook terug in de nieuwe R nineT, die in verscheidene opzichten werd geoptimaliseerd.

Hoewel hij zich een totaal andere stijl aanmeet, beschikt de nieuwe R nineT Urban G/S over een al even klassiek karakter. Al meer dan 35 jaar is het GS-label bij BMW Motorrad nagenoeg synoniem voor vrijheid en avontuur op twee wielen, zowel op als buiten het asfalt. De R nineT Urban G/S erft de genen van de allereerste BMW R 80 GS, de legendarische motor uit 1980, en interpreteert ze volgens de moderne normen in de vorm van een trailbike met boxermotor, uitgerust met de allernieuwste technologieën.

De twee nieuwe BMW Heritage-modellen worden aangedreven door de vlakke tweecilinder met water- en luchtkoeling die met zijn cilinderinhoud van 1.170 cm³ erg pittig voor de dag komt. Deze 81 kW (110 pk) motor wordt gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Beide versies van de motor werden ontwikkeld om aan de Euro 4-emissienormen te voldoen. Het ontwerp van de roestvrijstalen uitlaatlijn met links achteraan gemonteerde demper sluit perfect aan bij de klassieke stijlcodes.

De moduleerbare kaders laten heel wat vrijheid om de uitstraling en het karakter van de twee nieuwe BMW’s met boxermotor te personaliseren. Zo krijgen klanten onder meer de keuze uit verschillende zadels van het gamma originele BMW Motorrad-accessoires. Het kader van de R nineT bestaat steeds uit vier onderdelen: het hoofdframe vooraan, het hoofdframe achteraan, het wegneembare uiteinde van het frame en het zogeheten passagiersframe, dat men eveneens kan verwijderen. Op de R nineT Urban G/S telt het frame drie onderdelen: het hoofdframe vooraan, het hoofdframe achteraan met geïntegreerd uiteinde en het passagiersframe.

Net als in het verleden is een hoogwaardige omgekeerde telescoopvork gelast met de geleiding van het voorwiel. Op de nieuwe R nineT is deze dan weer volledig instelbaar. De nieuwe editie van deze motor onderscheidt zich ook door een geoptimaliseerde geometrie die de stuurprecisie en rechtuitstabiliteit ten goede komt en een nog neutraler bochtgedrag verzekert. De R nineT Urban G/S beschikt van zijn kant over een klassieke telescopische vork vooraan en – net als de R nineT – over de Paralever van BMW in combinatie met een centrale vering/schokdemper achteraan.

De R nineT rijdt voortaan op nieuwe metalen spaakvelgen van 3,5 x 17 duim, respectievelijk 5,5 x 17 duim, geschoeid met bandenmaat 120/70 ZR 17 vooraan en 180/55 ZR 17 achteraan. In combinatie met de zwevende schijfremmen en het ABS-systeem verzekeren de radiaal gemonteerde monobloc-remklauwen met vier zuigers uitmuntende vertragingen in alle omstandigheden.

De R nineT Urban G/S wordt standaard geleverd met velgen van gegoten lichtmetaal. Zijn grote voorwiel van 19 duim, geschoeid met bandenmaat 120/70 ZR 19, sluit zich perfect aan bij de typische look van een klassieke enduro. Het achterwiel is 17 duim groot en uitgerust met een band van 170/60 ZR 17. Als optie kan de nieuwe BMW met boxermotor af fabriek worden uitgerust met noppenbanden voor het terrein (standaard: wegbanden) en fijne metalen spaakvelgen die zijn klassieke stijl extra kracht bijzetten. Dankzij de remklauwen met vier zuigers, de leidingen in gevlochten staal (zoals bij vliegtuigen) en de remschijven met een diameter van 320 millimeter verzekert het performante ABS-remsysteem veilige en beheerste vertragingen. Om te voorkomen dat het achterwiel slipt op een gladde ondergrond, kan de antislipregeling ASC (Automatic Stability Control) af fabriek worden gemonteerd.

BMW R nineT racer en BMW R nineT pure.
Voor het rijwielgedeelte doen de R nineT Racer en R nineT Pure een beroep op het bekende moduleerbare frame van gevlochten stalen buizen van de R nineT Scrambler. Dat bestaat uit drie onderdelen: het hoofdframe vooraan, het hoofdframe achteraan en het wegneembare passagiersframe. Dat laatste verzekert een grote bewegingsvrijheid om de uitstraling en het karakter van de twee BMW’s met boxermotor aan te passen aan de wensen van de klant. Hij krijgt zo onder meer de keuze uit verschillende zadels uit het gamma originele BMW Motorrad-accessoires. Het voorwiel wordt geleid door een klassieke telescoop vooraan terwijl het achterwiel een beroep doet op een swingarm met BMW Paralever in combinatie met een centrale vering/schokdemper. De vijfspaakvelgen in gegoten lichtmetaal zijn uitgevoerd in de maat 3,5 x 17 vooraan en 5,5 x 17 achteraan, geschoeid met bandenmaat 120/70 ZR 17 respectievelijk 180/55 ZR 17. Vooraan worden de zwevende remschijven met een diameter van 320 millimeter aangegrepen door remklauwen met vier zuigers om veilige vertragingen te verzekeren, wanneer nodig met de hulp van het ABS-systeem. Om te voorkomen dat het achterwiel slipt op een gladde ondergrond, kan de antislipregeling ASC (Automatic Stability Control) af fabriek worden gemonteerd. De optionele metalen spaakvelgen laten hem nog meer aanleunen bij de uitstraling van een klassieke motor.

R nineT Pure: een zuiver gelijnde roadster voor de dynamische sensaties van een klassieke motor op plattelandswegen. 
Met zijn authentieke design zonder overbodige franjes en gereduceerd tot de essentie belichaamt de R nineT Pure de klassieke en zuivere roadster. Zijn design combineert klassieke en moderne stijlelementen met geraffineerde details zoals de voetsteun en de T’s van de vork in natuurlijk geanodiseerd gesmeed aluminium.

2017 BMW R NineT Pure

De brandstoftank en het voorste spatbord van de BMW R nineT Pure zijn uitgevoerd in de kleur Catalano grijs. In combinatie met het zwart van het rijwielgedeelte en het aandrijfgeheel onderstreept deze kleur het puristische karakter van de R nineT Pure, een roadster die de dynamische sensaties van een klassieke wegmotor cultiveert.

R nineT Racer: de sensaties van een klassieke sportmotor uit de jaren zeventig.
De R nineT Racer verwijst van zijn kant naar de sportmotoren uit de vroege jaren zeventig. Gespierd, gedrongen en tegelijk gestrekt: met zijn laag op de bovenbrug van de vork geplaatste stuur, zijn zitting met kap achteraan en zijn verder naar achteren geplaatste voetsteunen straalt hij een ambitieuze sportiviteit uit, die trouw blijft aan de waarden van weleer, gecombineerd met een moderne techniek.

Met zijn afwerking in Light white, verfraaid met sierelementen die inspiratie putten uit de oude kleuren van BMW motorsport, meet de R nineT Racer zich een bijzonder licht en sportief design aan. Het frame in zilvergrijs aluminium zet zijn architectuur in de verf door het contrast met het zwarte aandrijfgeheel en onderstreept de ambitie van de R nineT Racer, die zich opwerpt als een sportmotor naar aloud recept, ontwikkeld om een dynamisch rijplezier te verzekeren op bochtige wegen.

De nieuwe BMW R 1200 GS.
De nieuwe R 1200 GS van BMW Motorrad verrijkt het GS-gamma niet alleen met nieuwe productverbeteringen maar ook met nieuwe mogelijkheden om de wegkwaliteiten in alle opzichten te verbeteren. Dankzij de designuitvoeringen ‘Rallye’ en ‘Exclusive’ krijgen klanten naargelang hun voorkeuren en het verwachte gebruik voor het eerst de keuze tussen een uitvoering met enduro-karakter en een meer exclusieve versie.

De nieuwe R 1200 GS blijft trouw aan de lucht- en watergekoelde vlakke tweecilinder met een vermogen van 92 kW (125 pk) bij 7.750 t/min en een maximumkoppel van 125 Nm bij 6.500 t/min. Om te voldoen aan de nieuwe Euro 4-emissienormen beschikt hij over een aangepaste katalysator en een nieuwe motorsturing. Voor modeljaar 2017 werd reeds een trillingsdemper gemonteerd op de uitvoeras van de transmissie en werden het schakelmechanisme en de transmissieassen herwerkt.

Om te beantwoorden aan de wensen van de rijders, biedt de nieuwe R 1200 GS standaard twee rijmodi, ‘Rain’ en ‘Road’, die samenwerken met de antislipregeling ASC (Automatic Stability Control) voor een optimale tractie in alle omstandigheden. De optie ‘Riding Modes Pro’, die de modi ‘Dynamic’ en ‘Dynamic Pro’, ‘Enduro’ en ‘Enduro Pro’ toevoegt, wordt aangeboden als fabrieksoptie, net als de dynamische tractiecontrole DTC, die nog efficiëntere en veiligere acceleraties verzekert, met name in de bochten.

De modi ‘Dynamic Pro’ en ‘Enduro Pro’, die men kan ontgrendelen met een gecodeerde stekker, maken het bovendien mogelijk om het karakter van de motor te personaliseren. De ‘Rijmodi Pro’ omvatten ook de nieuwe vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Control) om gemakkelijker te vertrekken op een helling en ABS Pro voor nog meer veiligheid tijdens het remmen, zelfs in schuin genomen bochten. Eveneens aanwezig is het dynamische remlicht dat voertuigen achter de GS nog beter waarschuwt bij noodstops.

De nieuwe generatie van de elektronisch gestuurde Dynamic ESA-ophanging (Electronic Suspension Adjustment) van BMW Motorrad, die als optie verkrijgbaar is, tilt de veiligheid aan het stuur, de prestaties en het comfort naar ongekende hoogten. Het systeem past de schokdemping namelijk automatisch aan de omstandigheden van het moment aan en houdt daarbij rekening met de rijstijl en het uitgevoerde manoeuvre. Bovendien corrigeert het systeem automatisch de rijhoogte naargelang van de belasting.

Met het sportieve rijwielgedeelte dat af fabriek wordt aangeboden, kunnen ambitieuze enduro-rijders de Rallye-versie van de nieuwe R 1200 GS optimaliseren voor ritten op moeilijke terreinen. De stijvere veren en grotere veerwegen voor de vering/schokdempers vertalen zich in gevoelig betere terreinprestaties.

Terwijl de nieuwe editie het ontwerp en de basisarchitectuur van de R 1200 GS behoudt, worden de terreinkwaliteiten verbeterd door de geoptimaliseerde ergonomie ter hoogte van de knieën. De scherpere contrasten, de nieuwe kleuren en de uitvoeringen Rallye en Exclusive geven de nieuwe R 1200 GS verscheidene karakters, die de talenten van deze motor in de verf zetten. Het hoge deel van het voorste spatbord en de centrale afdekking van het voorwiel ondergingen diverse retouches, terwijl de kleine windgeleiders of winglets de stroomlijn van de motor verfijnen. De afdekking van de imitatie-luchtinlaat en de stroomlijnkappen op de flanken van de brandstoftank werden eveneens hertekend. De koelluchtleidingen en de radiatorafdichtingen, hetzij met gegalvaniseerd oppervlak, hetzij in roestvrij staal (Rallye en Exclusive), sluiten zich eveneens aan bij de nieuwe vormtaal.

De Rallye-uitvoering onderstreept de terreinroeping van de nieuwe R 1200 GS. Door de metaalkleur Lupin blue te combineren met geverniste sierelementen in de kleuren van BMW Motorsport op de flanken van de brandstoftank, het frame in Cordoba blue en het zwarte aandrijfgeheel, werpt de standaard GS zich op als de meest sportieve ooit.

De uitrusting van de R 1200 GS Exclusive wordt dan weer benadrukt door de stroomlijnkappen op de flanken van de brandstoftank in de matte metaalkleur Monolith met afwerking in transparante vernis, door het voorste spatbord en de afdekking van het centrale gedeelte van de brandstoftank in de metaalkleur Iced Chocolate en door het frame in de matte metaalkleur Agate grey. Het zwarte aandrijfgeheel en de goudkleurige remklauwen creëren een geraffineerd contrast.

De nieuwe BMW S 1000 RR, S 1000 R en S 1000 XR.
Een soeverein rijgedrag, een vurig temperament en een maximum aan veiligheid en dagelijks gebruiksgemak: dat zijn de voornaamste kenmerken van de sportieve viercilindermodellen van BMW Motorrad. Voor jaargang 2017 ondergingen de hypersportieve S 1000 RR, de dynamische roadster S 1000 R en de sportieve en avontuurlijke S 1000 XR een grondige restyling. Hieronder vindt u de lijst met aanpassingen:

BMW S 1000 RR
Aanpassing aan de Euro 4-normen.
ABS Pro als nieuw onderdeel van de optie ‘Riding Modes Pro’.
Standaard DTC.
De nieuwe RR beschikt voortaan standaard over een enkele zitting met kap ter hoogte van de passagierszitting. De gratis optie ‘Passagierspack’ is als alternatief verkrijgbaar.
De beproefde kleursferen Racing red/Light white en BMW Motorsport (Lupin blue metallic/Light white/Racing red) met een nieuwe look.
Nieuwe kleursfeer Granit grey metallic/Black storm metallic.
Optionele designvelgen met rode rand, voortaan standaard geïntegreerd in de kleursferen Racing red/Light white en BMW Motorsport.

BMW S 1000 R.
Aanpassing aan de Euro 4-normen.
Vermogen opgedreven tot 121 kW (165 pk) bij 11.000 t/min (vroeger: 118 kW/160 pk).
2 kilogram lager gewicht met een lichtgewicht (DIN) van 205 kilogram. Nuttig laadvermogen stijgt met 2 kilogram.
Standaard HP-achterdemper in Titanium voor een nog diepere klank en een nog sportievere uitstraling.
Trillingsvrij stuur voor nog meer comfort.
Nieuwe framestructuur met een hoofdframe dat achteraan lichter werd.
ABS Pro als nieuw onderdeel van de optie ‘Riding Modes Pro’.
Shifter HP Pro: een nieuwe fabrieksoptie om sneller op en terug te schakelen zonder de koppeling te bedienen.
Lichte gesmede HP-velgen (-2,4 kilogram in vergelijking met de standaardversie) als nieuwe fabrieksoptie.
Optionele designvelgen met rode rand als nieuwe fabrieksoptie.
Nog gemakkelijker leesbaar multifunctioneel instrumentenbord met weergave van de buitentemperatuur.
Gevoelig kleinere stroomlijnkappen.
Nieuwe kleursferen Racing red/Black storm metallic, Catalano grey en BMW Motorsport (Lupin blue metallic/Light white/Racing red).

BMW S 1000 XR.
Aanpassing aan de Euro 4-normen.
Vermogen opgedreven tot 121 kW (165 pk) bij 11.000 t/min (vroeger: 118 kW/160 pk).
Extra trillingsvrij stuur voor nog meer comfort.
Verhoging van het maximaal toegelaten gewicht van 434 tot 444 kilogram, hetzij een stijging van het nuttig laadvermogen met 10 kilogram.
Beproefde kleursferen Racing red en Light white/Granit grey metallic matt/Racing red.
Nieuwe kleursferen Ocean blue metallic matt.

De nieuwe BMW K 1600 GT.
De nieuwe K 1600 GT onderscheidt zich door een meer verfijnde, dynamischere en comfortabelere interpretatie van een gran turismo-motor met zescilinder. Hij behoudt zijn vermogen en koppel maar werd aangepast aan de Euro 4-emissienormen.

Hoewel zijn voorganger reeds nieuwe normen bepaalde in het segment van de GT’s op het gebied van richtingsstabiliteit, dynamisch rijgedrag en wendbaarheid, doet de nieuwe K 1600 GT er nog een stapje bovenop. De ophanging met elektronische ‘Dynamic ESA’-afstelling en de rijmodi ‘Road’ en ‘Dynamic’ tillen de actieve rijervaring aan het stuur en het comfort naar een merkbaar hoger niveau in vergelijking met zijn voorganger.

In de (standaard geactiveerde) ‘Road’-modus worden de schokdempers voortaan volautomatisch geregeld over het volledige bereik om zo op nagenoeg alle wegdekken een maximaal comfort en de best mogelijke tractie te verzekeren. Deze stand verzekert ongeacht de rijstijl en de belasting van de motor een optimale dempingskracht. Klanten kunnen de veervoorspanning met een druk op de knop eenvoudig aanpassen aan de belasting van de motor, en dat ongeacht de schokdemping. Hij kan tijdens het rijden een gemakkelijk bereikbare knop indrukken, om over te schakelen op de ‘Dynamic’-modus met een algemeen stijvere afstelling.

Eenvoudigere manoeuvres dankzij de nieuwe achteruitversnelling. De nieuwe K 1600 GT maakt manoeuvreren met de motor nog gemakkelijker dankzij de achteruitversnelling, die zich eenvoudig laat inschakelen met de linker bedieningshendel. De motor verplaatst zich terwijl de piloot op de starttoets drukt.

Shifter Pro om op en terug te schakelen zonder de koppeling te gebruiken. De shifter Pro, verkrijgbaar als fabrieksoptie, maakt het mogelijk om op en terug te schakelen zonder de koppeling te gebruiken en zo te genieten van een extra dosis comfort en dynamisme. De meeste schakelovergangen kunnen via dit systeem worden bediend.

Intelligente noodoproep voor snelle bijstand bij ongevallen en noodsituaties. De nieuwe K 1600 GT kan tegen meerprijs af fabriek worden uitgerust met het systeem eCall ‘intelligente noodoproep’. Deze functie waarschuwt bij een ongeval en in nood- en risicosituaties zo snel mogelijk de hulpdiensten. De intelligente noodoproep, die zowel automatisch als manueel kan worden geactiveerd, geeft indien nodig de positie van de motor en dus de geografische coördinaten van het ongeval door aan de callcenter van BMW om zo de hulpverlening op gang te trekken.

De nieuwe BMW F 800 R en F 800 GT.
Net als in het verleden verzekert de watergekoelde tweecilinder met een inhoud van 798 cm³ een dynamische aandrijving voor deze twee modellen. De erg pittige krachtbron levert een vermogen van 66 kW (90 pk) bij 8.000 t/min. Terwijl de hulptransmissie bij de sportieve roadster F 800 R wordt verzekerd door een in dit segment typische ketting, kan de F 800 GT een onderhoudsvrije getande riem voorleggen, alsook een uiterst soevereine transmissie met het oog op lange reizen.

Voor jaargang 2017 werden de motoren aangepast aan de nieuwe Euro 4-bepalingen. Deze aanpassing wordt gevisualiseerd door het hertekende uiteinde van de achterdemper in speciaal staal. In het kader van deze ingrepen werd ook de HP-sportdemper, die als origineel accessoire van BMW Motorrad wordt aangeboden, helemaal herwerkt.

Via een sensor op de gashendel geeft het elektronische acceleratiesysteem de input van de rijder rechtstreeks door naar de motorsturing en dus naar de vlinderkleppen. Het vermogen en de respons zijn voortaan nog beter te doseren. Deze maatregel heeft het tegelijk mogelijk gemaakt om de nieuwe standaard rijmodi (‘Rain’ en ‘Road’) te implementeren. De eerste is bedoeld voor natte wegen, de tweede voor droge wegen. De ‘Dynamic’-modus die als fabrieksoptie wordt aangeboden, leent zich bij uitstek voor een sportieve rijstijl.

Voor modeljaar 2017 werd het dashboard uitgebreid met een indicator voor motorproblemen (Malfunction Indicator Light, MIL) die rekening houdt met de Euro 4-bepalingen. De hertekende wijzerplaten verhogen de leesbaarheid terwijl het scherm werd aangevuld met de weergave van de rijmodi.

De nieuwe F 800 R en F 800 GT worden leverbaar in nieuwe kleurversies en maken allebei een opgemerkte entree met hun uitgesproken en erg verschillende karakter.

Met zijn metaalkleur Black storm zet de nieuwe F 800 R zijn viriele kant in de verf. De accenten in Racing red benadrukken dan weer het dynamische en avantgardistische karakter van de roadster terwijl de kleuren van BMW Motorsport (Light white/ Lupin blue metallic/ Racing red) geen twijfel laten bestaan over de sportieve ambities van de F 800 R. De BMW Motorsport-kleuren kunnen bovendien worden aangevuld met optionele designvelgen met een rode rand.

De nieuwe F 800 GT oogt resoluut sportief en dynamisch met zijn glanzende Light white-afwerking terwijl de accenten in de matte metaalkleur Gravity blue hem een viriele en krachtige look geven. In de metaalkleur Black storm in combinatie met grijze sieroppervlakken op de zijdelingse stroomlijnkappen en zijdelingse afdekkingen achteraan krijgt hij dan weer een nobele uitstraling. Het nieuwe modellogo, een embleem in reliëf met een metaalachtige look bovenaan de stroomlijnkappen, getuigt van het hoogwaardige karakter van de F 800 GT. De nieuwe brandstoftank met een mat opschrift draagt bij tot de volwassen en uitgerijpte uitstraling van de F 800 GT.

Nieuwe BMW C evolution.
Met de nieuwe BMW C evolution, die voortaan in twee versies bestaat – de Long Range (groot rijbereik) en de Europese versie op maat van het A1-rijbewijs – tilt BMW Motorrad de referentie in het segment van de elektrische scooters naar een nog hoger niveau. Zo beschikken de batterijen van de nieuwste generatie over cellen met een capaciteit van 94 Ah, naar het voorbeeld van de cellen op de huidige BMW i3, om het rijbereik gevoelig op te drijven. Bovendien wordt hij uitgerust met een nieuwe laadkabel met kleinere doorsnede. Nieuwe opties zoals de smartphonesteun bieden de mogelijkheid om de nieuwe BMW C evolution verder te personaliseren.

De nieuwe BMW C evolution Long Range levert een constant vermogen van 19 kW (26 pk), een stijging met 8 kW (11 pk) in vergelijking met zijn voorganger terwijl het rijbereik sterk toenam en kan oplopen tot ongeveer 160 kilometer. Hij haalt een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 129 km/u.

In de versie op maat van rijbewijs A1 levert de C evolution een vermogen van 11 kW (15 pk). Zijn rijbereik bedraagt ongeveer 100 kilometer en de maximumsnelheid is 120 km/u.

Dynamische kleursfeer in Ionic Silver metallic / Electric green. Tot slot werd het design van de nieuwe BMW C evolution verfijnd. De twee versies van de nieuwe C evolution zijn voortaan verkrijgbaar in de nieuwe kleursfeer Ionic silver metallic / Electric green in combinatie met contrastelementen in de kleur Black storm metallic. De afdekking van de centrale tunnel kreeg op de Long Range-versie bovendien een nieuwe look.

BMW R 5 Hommage.
De conceptmotor BMW R 5 Hommage, die in mei 2016 werd voorgesteld tijdens het concours d’élégance van Villa d’Este in Italië, brengt hulde aan de befaamde BMW R5, die tachtig jaar eerder werd gelanceerd. Het project had als doel alle trekken van de R5 over te nemen en op subtiele wijze te moderniseren. Zo gebruikte het team de luchtgekoelde tweecilinder-boxermotor van 500 cm³ maar werd het volledige ontwerp van de motor herzien. De carters kregen het design van het originele blok maar plukken tegelijk de vruchten van de jongste productiemethoden. Het designteam van BMW Motorrad profiteerde bovendien van de gelegenheid om een drukvoeding toe te voegen, kwestie van de benaming Supercharged van deze conceptmotor te rechtvaardigen en hem een hoogtechnologische imago te geven met een oplossing die BMW perfect beheerst op zijn auto’s.

De modellen voorgesteld op het Europese autosalon van Brussel 2017:

Adventure
BMW G 310 GS (Belgische première)
BMW F 700 GS
BMW F 800 GS
BMW F 800 GS Adventure
BMW R 1200 GS
BMW R 1200 GS Adventure

In de stad
C 650 Sport
C 650 GT
C evolution (Belgische première)

Roadster
BMW G 310
BMW F 800 R
BMW R 1200 R
BMW S 1000 R

Heritage
BMW R nineT (Belgische première)
BMW R nineT Urban GS (Belgische première)
BMW R nineT Pure (Belgische première)
BMW R nineT Racer (Belgische première)

Tour
BMW F 800 GT
BMW R 1200 RT
BMW K 1600 GT
BMW K 1600 GT Sport
BMW K 1600 GTL

Sport
BMW S 1000 RR
BMW S 1000 XR
BMW R 1200 RS

Specials
BMW C Evolution Police
BMW R 1200 RT Police
BMW S 1000 RR Motokouture
BMW S 1000 RR Superbike Team Herpigny
BMW R 5 Hommage (Belgische première)


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief