51e Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus 2016 vindt de 51e Internationale Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen met bouwjaar t/m 1940 plaats rondom de HAMOVE molen, Varsselseweg 34, 7255 NR Hengelo Gld. Deze rally ging in1965 van start toen geestelijk vader van dit evenement, Roel Kreunen de Warme Bakker uit Hengelo Gld het idee kreeg een rally voor historische motorfietsen te gaan organiseren. Vele deelnemers uit geheel Europa zijn in de afgelopen 51 jaar in Hengelo aan de start verschenen en tot op de dag van vandaag weten nog vele buitenlandse deelnemers en natuurlijk Nederlandse de weg naar dit evenement te vinden. 

Ook dit jaar zullen weer vele deelnemers uit binnen- en buitenland aan de start verschijnen uit o.a. Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Tsjechië en uiteraard Nederland.
Rondom de HAMOVE molen is zoals gebruikelijk een keur aan prachtige motorfietsen uit lang vervlogen tijden met eigen ogen te aanschouwen gedurende het laatste weekend van augustus. Oudste motorfiets die dit jaar aan de start verschijnt is een Peugeot van bouwjaar 1903, dus 113 jaar oud.

Zaterdag 28 augustus zal om 10.01 uur de eerste deelnemers van start gaan bij de HAMOVE molen voor een rit van ongeveer 90 kilometer door de Achterhoek en over de Veluwe. Vanaf 11.30 uur is een pauze van 60 minuten gepland bij het A-Ford museum de Tullekensmolen aan de Tullekensmolenweg 39 te Beekbergen.
De finish op zaterdag zal zijn vanaf 13.30 uur bij de HAMOVE Molen, waar de motoren dan door een ieder bewonderd kunnen worden.

Op zondagmorgen vertrekken de eerste deelnemers ook weer vanaf 10.01 uur bij de HAMOVE-Molen voor opnieuw een rit van rond de 90 kilometerdoor de Achterhoek De deelnemers hebben opnieuw halverwege de rit een pauze van 60 minuten bij de HAMOVE Molen. De eerste deelnemers zullen daar vanaf 11.30 arriveren en aldaar de lunch nuttigen. Vervolgens zullen de deelnemers starten voor het het tweede gedeelte van de rit en vanaf 13.30 uur zullen de eerste motoren weer finishen bij de HAMOVE molen waar dan aansluitend het concours d’Elegance plaats vind waarbij een jury de mooiste , meest interessante of meest authentieke motorfiets uit de aanwezige motoren zal kiezen. De motoren staan tot 16.00 uur opgesteld in Hengelo waarna zij weer vertrekken naar de HAMOVE Molen waar om ± 16.30 uur dan de prijsuitreiking en afsluiting van de 51e Int. Hengelo Rally plaatsvindt.

BMS Radiografisch bestuurde Modelauto demo’s
Het weekend van 27 en 28 Augustus organiseert Bms rc Tuning in samenwerking met de HAMOVE Rallycommissie tijdens de 51e Hengelo Rally een Demo voor 1:8 /1:10 / 1:5 Rc modelauto’s. Tijdens dit evenement zullen er 2 circuits worden aangelegd waar het hele weekend gratis kan worden gereden. Het betreft een zand/grasbaan die geschikt is voor 1:8 /1:10 en 1:5 modellen. Op deze baan kan gratis gereden worden met alle modellen van groot tot klein, hobby of pro in nitro, electro of benzine uitvoering, iedereen is welkom. Het 2de kleine circuit wordt aangelegd op een grotendeels harde klinker ondergrond. Op deze baan kan worden gereden met de door BMS rc Tuning gratis ter beschikking gestelde 1:10 Tamiya fighters. Deze fighter buggy’s zijn zeer geschikt om de jeugd kennis te laten maken met de RC modelbouw. Door de robuuste bouw en de low budget instapprijs is deze Tamiya fighter buggy een leuke start voor de beginner. Op zaterdag en zondag vanaf 9.00 uur zullen de verschillende demo’s plaatsvinden rondom de HAMOVE molen.

Oldtimerclub EEMAC op bezoek
Tijdens de pauze van de Hengelo Rally op zondag 28 augustus welke vanaf 11.30 uur plaatsvind bij de HAMOVE Molen zal de Eerste Ellecomse Motor en Automobielclub EEMAC met een 15 tot 20 oldtimerauto’s een bezoek brengen aan ons evenement. De oldtimers arriveren om 11.30 en zullen tot ongeveer 13.00 uur bij de Molen te bezichtigen zijn. De voertuigen staan dan samen met de motoren van de pauzerende deelnemers aan de Hengelo Rally op de weg voor de HAMOVE molen opgesteld voor het publiek.

De toegang tot dit alles is gratis.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief