Skip to main content

2025 KTM 450 Rally Replica: grote updates voor de duinen

Met 235 Dakar-etappe-overwinningen en 10 algemene Dakar Rally-overwinningen – waarvan KTM er in totaal 19 heeft – is de KTM 450 Rally Replica synoniem geworden met Rally Raid-kampioenschappen. Voor 2025 richt het zich op nog meer overwinningen, met de meest extreme vernieuwing tot nu toe.

De KTM 450 Rally Replica 2025 is de enige klantgerichte motorfiets die volledig wordt geproduceerd en geassembleerd in het KTM Motorsports gebouw in Oostenrijk, met slechts 100 eenheden beschikbaar voor ambitieuze rallyracers wereldwijd.

Als houder van de titel als de meest succesvolle motorfiets in de geschiedenis van de Dakar Rally, van Dakar Championship-titels tot MalleMoto-particulieren, is het de machine bij uitstek als het gaat om meerdaagse rallyraces.

Grootste update sinds 2020

Voor 2025 heeft de KTM 450 Rally Replica zijn grootste update ondergaan sinds 2020. Met een nieuwe krachtbron, scherpere carrosserie en een verfijnd chassis ontwikkeld door KTM Factory Racing, is dit de dichtstbijzijnde versie van een productie Factory Racing-machine die er ooit is geweest.

Centraal staat een herwerkte versie van de kampioenschapsmotor van 450 cc met brandstofinjectie die te vinden is in de KTM Motocross en Enduro stallen. Uitgerust met een nieuw ontworpen SOHC-cilinderkop, een versterkte koppeling en een versterkte versnellingsbak, is het een toonbeeld van hoogwaardige hardware, ontworpen om ongeëvenaarde kracht en betrouwbaarheid te leveren. Twee afzonderlijke radiatoren zorgen voor de koeling in plaats van de vorige enkele eenheid, wat zorgt voor meer koelvermogen en efficiëntie voor de motor.

Handgelast nieuw frame

Deze zijn nu bevestigd aan een nieuw frame dat met de hand is gelast in de productiefaciliteit van KTM Motorsport. Geassembleerd uit laser-gesneden, hydro-gevormde secties, heeft het frame specifiek berekende longitudinale en torsieflexparameters vergeleken met de vorige stalen vakwerkframeconstructie maar behoudt uitzonderlijke feedback van de rijder, energieabsorptie en rechtlijnige stabiliteit. Dit wordt ondersteund door een nieuwe holle, gegoten aluminium swingarm, ontworpen om optimale stijfheid en betrouwbaarheid te bieden bij het laagst mogelijke gewicht.

34,5 liter benzine

Aan de achterkant doet een zelfdragende brandstoftank van 16 liter dienst als het subframe, met twee extra tanks van 9 en 9,5 liter vooraan, aangedreven door twee afzonderlijke brandstofpompen die onafhankelijk van de voor- of achtertanks kunnen worden geactiveerd. Dit brengt de totale brandstofcapaciteit van de KTM 450 Rally Replica 2025 op ongeveer 34,5 liter, waardoor het in staat is de langste rallyetappes te domineren.

WP Pro

Vanuit een handlingperspectief is de KTM 450 Rally Replica 2025 uitgerust met de nieuwste WP Pro Components. Aan de voorkant is een 48 mm WP XACT Pro 7548 gesloten cartridge kegelklep vork geklemd in nieuwe 23 mm offset, CNC-gefreesde triple clamps die optimale stijfheid garanderen. De bovenste klem heeft ook een in-house ontwikkeld PHDS-systeem, uitgerust met een Scotts stuurdemper.

De leiding aan de achterkant wordt genomen door de WP XACT Pro 7750 schokdemper. Volledig aanpasbaar voor individuele afstelling van rijder en specifiek terrein. Getest, beproefd en gebruikt in meerdere Rally-etappeoverwinningen door rijders zoals Kevin Benavides en Matthias Walkner.

Visueel heeft de KTM 450 Rally Replica 2025 een grote stylingupdate ondergaan, met een scherper, agressiever profiel. Een specifiek ontwikkelde navigatietoren van extra licht koolstofvezel zit achter een verbeterde kuip, die aanzienlijk verbeterde aerodynamica biedt. Dit betekent dat rijders minder turbulentie en buffeting ervaren terwijl ze in een zittende rijpositie zijn.

Nieuw dashboard

De kuip beschermt ook een geheel nieuw, lichter, smaller dashboard, met geïntegreerde waarschuwingslichten en bevestigingen voor een digitaal roadbook-systeem. Een nieuw LED-koplampsysteem is nu geïntegreerd in het frontmasker, waardoor de totale lichtopbrengst met 33% is toegenomen, wat een cruciale rol speelt bij vroege ochtendetappes of late aankomsten.

Boordgereedschap

De KTM 450 Rally Replica 2025 heeft ook een doordachte en unieke ruimte voor gereedschap geïntegreerd in de motorafdekking. Dit geeft rijders snel toegang tot gereedschap en bevrijdt extra ruimte en gewicht op de rijder.

Bestellingen openen op 24 april 2024. Bezoek uw dichtstbijzijnde erkende KTM-dealer om uw KTM 450 Rally Replica 2025 te bestellen. Ontdek meer over de KTM 450 Rally Replica 2025 op KTM.com

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws