Skip to main content

2024 Royal Enfield Shotgun 650 kost 9099 euro in Nederland

Royal Enfield start vandaag met de productieversie van de Shotgun 650. De 2024 Royal Enfield Shotgun 650 is een unieke door custom geïnspireerde motorfiets, beschikbaar in vier kleurstellingen: Stencil White, Plasma Blue, Green Drill en Sheetmetal Grey.

Met het wereldwijd bekroonde 650 Twin-platform als kern staat de Shotgun 650 garant voor dubbel plezier. De ergonomie is optimaal met een middelhoge voetpositie, een lage zadelhoogte van 795 mm en een intuïtieve stuurstangpositie die de rijder een gevoel van totale controle geven. Het zwevende zadel is zowel modern als retro. Dankzij de speciaal afgestelde vering van de Shotgun, met een 43 mm Showa-voorvork en een achtervering met dubbele schokbrekers en vijf veerspanningsinstellingen, de wielbasis van 1.465 mm en het lage zwaartepunt, is het net zo leuk om in druk verkeer als op de snelweg en door bochten te rijden, zonder op comfort in te leveren. Brede tubeless 18-inch voor- en 17-inch achterbanden, gecombineerd met remschijven van 320 mm en 300 mm, garanderen stabiele grip en zorgen dat je bij elke snelheid de controle behoudt.

Prijzen voor de 2024 Royal Enfield Shotgun 650:

  • Sheetmetal Grey – €9.099,-
  • Plasma Blue / Green Drill – €9.249,-
  • Stencil White – €9.399,-

648 cc paralleltwin

Over het ‘hart’ van de nieuwe motorfiets, de motor, zegt B Govindarajan, CEO van Royal Enfield: “De Shotgun 650 is een zeer unieke motorfiets in onze productportefeuille, maar de kern bestaat nog altijd uit het Pure Motorcyling-DNA van Royal Enfield. De 648 cc parallelle twin-motor die deze machine voortstuwt, is een pittig en veelzijdig platform dat geschikt is voor elke rijstijl en conditie. Op de baanbrekende Shotgun 650 zorgt deze motor voor een uiterst boeiende en plezierige rijervaring, met genoeg vermogen voor alledaags gebruik, een krachtig middentoerengebied en een rijke hoeveelheid koppel over het gehele toerengebied. Het was een plezier om de Shotgun 650 te ontwikkelen en erop te rijden en het doet ons genoegen om hem aan de expressionisten van de motorwereld te presenteren.”

Customizing

In de geest van customizing bepaalt de rijder hoe de nieuwe Royal Enfield Shotgun 650 eruit komt te zien. De gloednieuwe carrosserie en het voorkomen zijn als een leeg canvas dat zich niet in een traditionele categorie laat indelen, maar de persoonlijkheid van de eigenaar overneemt. Dankzij het modulaire ontwerp schakelt de motorfiets moeiteloos tussen drie stijlen, van éénzitter tot tweezitter en toermotor mét bagage. Met een draai aan de sleutel komt het passagierszadel los voor ultieme flexibiliteit. Of je nu een agressieve motorfiets wilt of juist naar een meer ontspannen ervaring op zoek bent, de Shotgun 650 kan het allemaal. Met zijn rechte rijpositie boezemt hij vertrouwen in en hij schikt zich naar het humeur en de rijstijl van de rijder.

In lijn met het custom- en personaliseringsconcept hebben we een rijk assortiment van 31 originele motorfietsaccessoires ontwikkeld om de custom-esthetiek van de Shotgun 650 te benadrukken. Zo zijn er stuureindspiegels, een ergonomisch enkel zadel en contrasterende lichtmetalen velgen beschikbaar.

Over Royal Enfield:

Royal Enfield is het oudste continu producerende motorfietsmerk ter wereld dat al sinds 1901 prachtige motorfietsen creëert. Na de oprichting in Groot-Brittannië opende het merk in 1955 een fabriek in Madras, waardoor Royal Enfield koploper werd in de Indiase markt voor middelgrote tweewielers. Royal Enfields zijn boeiend, ongecompliceerd, toegankelijk en leuk om op te rijden. Het zijn motorfietsen om op verkenning te gaan en jezelf te uiten. Deze benadering noemt het merk Pure Motorcycling.

De premiumlijn van Royal Enfield bestaat onder andere uit de Meteor 350 en Super Meteor 650 cruiser, de tweecilinders Interceptor 650 en Continental GT 650, de gloednieuwe Himalayan adventure-toermotorfiets, de Scram 411 ADV-crossover en de iconische Bullet 350 en Classic 350. Het merk koestert zijn enthousiaste community van motorrijders en organiseert een breed scala aan lokale, regionale en internationale evenementen. De bekendste zijn Motoverse (voorheen Rider Mania), een jaarlijkse bijeenkomst van duizenden fans van Royal Enfield in Goa, en Himalayan Odyssey, een jaarlijkse pelgrimstocht over zeer zwaar terrein en hoge bergpassen.

India

Als onderdeel van Eicher Motors Limited exploiteert Royal Enfield meer dan 2000 winkels in alle grote steden van India en bijna 850 winkels in meer dan 60 landen ter wereld. Royal Enfield heeft ook twee technische centra van wereldklasse in Bruntingthorpe, VK, en Chennai, India. De twee hypermoderne productiefaciliteiten van het bedrijf bevinden zich in Oragadam en Vallam Vadagal in de buurt van Chennai. Royal Enfield beschikt wereldwijd over vijf moderne CKD-assemblagefaciliteiten in Nepal, Brazilië, Thailand, Argentinië en Colombia.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws