Skip to main content

2024 BMW Motorrad R1250GS Adventure Ultimate Edition

De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition is de finalist van een van de succesvolste BMW Motorrad modellen tot nu toe. De BMW R 1250 GS Adventure is immers de afgelopen jaren samen met de R 1250 GS de bestverkochte motorfiets in Nederland.

De Ultimate Edition is de ultieme, meest complete BMW R 1250 GS Adventure ooit. Nagenoeg alle beschikbare opties en accessoires zitten op deze motorfiets. Opvallend is de speciale Ultimate Edition badging op de spiegelkappen, het stuur en de aluminium koffers die behoren tot de uitrusting. De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition staat vanaf 10 februari 2024 in de showroom en kent een consumentenadviesprijs vanaf € 32.950,-. De prijs is inclusief BTW, BPM, een bijbehorende Ultimate Edition sleutelhanger en een korting van ruim € 2.600,-.

Nu is er de BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition met een geweldig scala aan uitrustingen en accessoires. Hij is voorzien van een verwarmbare buddyseat en een anti diefstal alarmsysteem. Tot de opties behoren ook de goudkleurige kruisspaakwielen, de Enduro aluminium motorbescherming en een getinte windgeleider en windscherm (hoog). Ook een driedelige, aluminium kofferset maakt deel uit van de uitrusting.

Visuele smaakmaker dankzij Option 719 Shadow en Shadow II

Speciale kleurstellingen en Option 719 componenten maken de BMW R 150 GS Adventure Ultimate Edition tot een visuele smaakmaker. Hij is in de eerste plaats uitgevoerd in de stijlvariant Triple Black met de kleuren Black storm metallic/Black/Achat grey. Het pakket Option 719 stijlvariant Shadow biedt hoogwaardige componenten van gefreesd aluminium in zwart/zilver. Het pakket omvat een motorblokafdekking, kleppendeksels, bobinekap, olievulplug en zwarte kunststof sliders op de kleppendeksels. Tot de uitrusting behoort ook het pakket Option 719 stijlvariant Shadow II met rem- en koppelingshendels, voetsteunen, voetrempedaal, schakelpedaal, expansiereservoirdeksels en spiegels van geëloxeerd en gefreesd aluminium in zwart/zilver.

Met Touring pakket, Comfort pakket en Dynamic pakket

De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition wordt standaard geleverd met het Touring pakket met onder meer navigatievoorbereiding en cruise control, evenals het Comfort pakket met verchroomde uitlaatbochten, design uitlaat, bandenspanningscontrole, verwarmbare handvatten en Keyless Ride. De sleutel kan dus op zak blijven voor het starten, het in- en uitschakelen van stuurslot en alarm en het openen van de tankdop.

Het standaard Dynamic pakket maakt rijden nog leuker en dynamischer dankzij de Rijmodi Pro functie om het rijkarakter in hoge mate te individualiseren. Dynamic Engine Brake Control is een component van Rijmodi Pro. Die verhoogt de stabiliteit bij het afremmen op de motor en voorkomt een slippend of stuiterend achterwiel bij hard remmen en tegelijk terugschakelen. Het Dynamic pakket biedt verder de Schakelassistent Pro voor schakelen zonder gebruik van de koppelingshendel, terwijl Dynamic ESA automatisch de schokdemping en veerspanning aanpast aan de rijmodi Road, Dynamic en Enduro.

Goede verlichting draagt bij aan de veiligheid. De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition heeft standaard het Licht pakket met adaptieve bochtverlichting, opvallende dagrijverlichting met koplamp Pro, LED verstralers en multifunctionele richtingaanwijzers achter waarbij het rode LED rem- en achterlicht in de kleur geel mee knippert met de richtingaanwijzers. Het pakket omvat ook cruise verlichting voor met gedimd brandende richtingaanwijzers, wat de motorfiets zichtbaarder maakt voor andere verkeersdeelnemers. Standaard heeft elke BMW R 1250 GS sowieso de veiligheid verhogende systemen BMW Integral ABS pro en Hill Start Control Pro.

Beproefde boxermotor met BMW ShiftCam technologie

De legendarische 2-cilinder boxermotor valt op door superieure en gecultiveerde draai-eigenschappen. Met een cilinderinhoud van 1.254 cm3 en ook in de typegoedkeuring voor de nieuwe Euro 5 emissienorm levert de boxer nog steeds 100 kW (136 pk) vermogen en een koppel van 143 Nm.
Dankzij de BMW ShiftCam technologie voor variabele kleptiming en -lift aan de inlaatzijde biedt de motor superieure kracht in het hele toerenbereik, draait hij extreem soepel en stil en zijn de brandstofverbruiks- en emissiewaarden opvallend gunstig.

De BMW R 1250 GS Adventure Ultimate Edition is standaard uitgerust met onder meer:

 • Verwarmbare buddyseat
 • Anti diefstal alarmsysteem
 • Kruisspaakwielen (goud)
 • Option 719 Stijlvariant Shadow
 • Option 719 Stijlvariant Shadow II
 • Comfort pakket
 • Touring pakket
 • Dynamic pakket
 • Licht pakket
 • Stijlvariant Triple Black
 • Enduro aluminium motorbescherming, zwart
 • Windgeleider, getint
 • Windscherm hoog, getint
 • 3-delige Aluminium kofferset

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws