Skip to main content

2023 Triumph Bonneville T120 DGR Limited Edition

Deze prachtige en unieke, wereldwijd op 250 stuks gelimiteerde editie van Triumphs meest iconische motorfiets, is gemaakt om de mijlpaal van 10 jaar samenwerking tussen de Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) en Triumph in de bloemen te zetten. En om van de 2023-editie van de DGR de grootste en meest succesvolle ooit te maken.

Uiterlijk

  • Stijlvol en uniek custom lakwerk van de Distinguished Gentleman’s Ride.
  • Verfijnd monochroom metallic Phantom Black en Crystal White tweekleurig lakwerk heeft een ontwerp dat op maatpakken is geïnspireerd, strak gekleed zoals elke DGR-rijder.Prachtige goudkleurige striping op de tank en handgeschilderde gouden pinstriping op de zijpanelen. Geïnspireerd op de stijl van de DGR’s chique kledij en accessoires, zoals het klassieke gouden zakhorloge of de dasspeld.Custom gouden DGR 2023-logo op de tank en zijpanelen.
  • Elegant, bruin gestikt ééndelig zadel met riem voor de passagier, die de vintage custom look versterkt.

Exclusief

  • Beperkt tot slechts 250 Distinguished Gentleman’s Ride-edition motoren wereldwijd.
  • Elke motor wordt geleverd met een genummerd echtheidscertificaat voor verzamelaars, met daarop het VIN-nummer van de motorfiets en het DGR-editienummer. Elke certificaat is met de hand ondertekend door Mark Hawwa van de DGR en Nick Bloor van Triumph.
  • Nummer 001 wordt geschonken aan de beste fondsenwerver voor de Distinguished Gentleman’s Ride van 2023.

Hoogwaardig

  • De technische basis van de nieuwste generatie Triumph Bonneville T120 Black, met aanzienlijk verbeterde rijeigenschappen, hoogwaardige Brembo-remmen en rijtechnologie.

Bonneville T120 Black

Het Britse motoricoon bij uitstek, dat in 2021 ingrijpend is vernieuwd, tilt de prestaties van z’n koppelrijke 1200cc-twin, zijn geavanceerde setup en zijn prachtige Bonneville-DNA naar een geheel nieuw niveau. Met een aanzienlijk verbeterd rijgedrag, een opmerkelijke gewichtsbesparing van 7 kg ten opzichte van de vorige generatie, nieuwe lichtgewicht aluminium velgen, nagelnieuwe en hoogwaardige Brembo-remmen, nieuwe rijtechnologie – waaronder cruisecontrole, verbeterde rijmodi en een nóg responsiever gashendel – gaat de Bonneville-legende verder.

Motor en prestaties

De motor van de T120 Black is Triumphs gekende, koppelrijke 1200cc Britse twin, die een upgrade kreeg voor een nog betere rijervaring. Het gewicht van het motorblok van de nieuwe T120 is aanzienlijk verlaagd door een lichtere krukas. De geoptimaliseerde koppeling en hertekende balansassen zorgen voor een lagere inertie, waardoor de nieuwe generatie directer en responsiever op het gas gaat. De T120 is speciaal getuned om een hoog koppel te leveren, van laag in het toerengebied tot in het middengebied, wat zorgt voor opwindende prestaties. De 1200 twin levert een maximaal koppel van 105 Nm bij een zeer laag toerental van 3.500 tpm en een piekvermogen van 80 pk bij 6.550 tpm. Met zijn uitmuntend ontworpen vloeistofkoeling overtreft de motor de EURO 5-eisen, waardoor de uitstoot lager is dan bij de vorige generatie en het brandstofverbruik uitstekend is.

De T120 Black wordt geleverd met een erg ruim onderhoudsinterval van 10.000 mijl of 16.000 kilometer, waardoor de gebruikskosten laag blijven.

Rijgedrag

Het kenmerkende vertrouwenwekkende rijgedrag van de T120 is verbeterd, dankzij een gewichtsbesparing van 7 kg ten opzichte van de vorige generatie. De aluminium velgen (18” X 2,75” voor en 17” X 4,25” achter) zorgen voor een aanzienlijke verlaging van het onafgeveerde gewicht en de inertie, waardoor de nieuwe T120 kwieker en wendbaarder is, zowel tijdens het rijden als wanneer u de motorfiets bij stilstand verplaatst.

Het remsysteem is voorzien van Brembo voorremmen: een dubbele remschijf en zwevende tweezuigerremklauwen zorgen voor een uitstekende remkracht en een verbeterd remgevoel. Veiligheid en controle worden verder gegarandeerd door Triumphs nieuwste generatie ABS en instelbare tractiecontrole.

De combinatie van gewichtsbesparing, nieuwe wielen en een geoptimaliseerd remsysteem maakt de nieuwste generatie T120 tot de best sturende Bonneville T120 ooit.

Rijhulptechnologie

De Bonneville T120 Black rolt standaard van de band met hoogstaande technologie, met standaard cruisecontrole en verbeterde rijmodi. De cruisecontrole wordt ingesteld via de bijbehorende knop op het stuur, voor optimaal gebruiksgemak. Dat geldt ook voor de rijmodi: de rijder kan kiezen uit de rijmodi Rain en Road, die het gedrag van de motorfiets aanpassen aan de rijomstandigheden.

Daarenboven wordt de Bonneville T120 Black standaard uitgerust met een bekrachtigde koppeling, die de vermoeidheid van de rijder in druk verkeer of op langere ritten vermindert, een in de sleutel geïntegreerde startonderbreker, een handige USB-oplaadpunt onder het zadel en interne bedrading voor de aansluiting van de (optioneel verkrijgbare) handvatverwarming. 

De koplamp is voorzien van een opvallend led dagrijlicht, voor zover de marktwetgeving dat toestaat, waardoor de motorfiets beter zichtbaar is voor andere weggebruikers.

Stijl

Het onmiskenbare silhouet van de Bonneville wordt versterkt door accenten die de iconische stijl van de T120 combineren met de nieuwste premium features van Triumph.

Zo krijgt de dubbele, klokvormige tellerpartij een premium 3D-wijzerplaat met het Bonneville logo en traditionele letters en kleuren. Het multifunctionele digitale display voorziet de rijder van alle noodzakelijke informatie, zoals de gekozen rijmodus, de status van de cruisecontrole, de versnellingsindicator en nog veel meer. Dit alles wordt bediend via de intuïtieve en gemakkelijk toegankelijke scrollknop op het stuur.

De iconisch gevormde Bonneville tank met kniestukken is voorzien van een verchroomde metalen badge, die een kenmerkende styling-touch toevoegt aan het onmiskenbare T120-design.

De stoere en donkere Bonneville T120 Black heeft een groot aantal premium zwartgelakte stylingdetails en onderdelen, waaronder de velgen, de handgreep voor de duozit, de motorcarters, de spiegels, de koplampbehuizing, de richtingaanwijzers en de uitlaat.


Over de Distinguished Gentleman’s Ride

De Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) brengt honderdduizenden fans van klassieke en vintage motorfietsen over de hele wereld samen om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor de gezondheid bij mannen. De DGR werd in 2012 in het Australische Sydney opgericht door Mark Hawwa, als een geweldige nieuwe manier om motorliefhebbers samen te brengen voor een gemeenschappelijk goed doel. De DGR groeide jaar na jaar, en is intussen over de hele wereld verspreid, met meer dan 90.000 motorrijders die in meer dan 800 steden de straat op trekken. Tot nu toe heeft het evenement meer dan 37 miljoen dollar opgebracht voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.

https://www.gentlemansride.com/: 2023 Triumph Bonneville T120 DGR Limited Edition

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws