Skip to main content

De nieuwe 2022 Aprilia Tuareg 660 kost € 13.799,-

Het wachten is voorbij: de Aprilia Tuareg 660 is eindelijk beschikbaar. De langverwachte adventure, de offroadmachine bij uitstek die het ook geweldig doet op het asfalt, staat in december 2021 bij de dealers. De mechanica van de Aprilia Tuareg 660 is gebaseerd op het technische platform van de RS 660 en Tuono 660. Hij is ontworpen voor de zwaarste offroad situaties en ook om tijdens lange ritten hanteerbaar en comfortabel te zijn, met als doel de beste synthese te zijn tussen de ééncilinder enduro’s en de middelzware adventure motoren, twee tot dusverre antithetische werelden. 

Hij is anti-conformistisch en heeft een absoluut origineel, licht en krachtig ontwerp (187 kg voor een vermogen van 80 PK), en is het resultaat van een conceptueel uiterst modern en volledig nieuw project. De Tuareg 660 onderscheidt zich door zijn ergonomie die speciaal is ontworpen voor het offroad gebruik, met een breed en hoog stuur en hele slanke taille om de verplaatsingen in het zadel te vergemakkelijken. Met de extreem lange veerweg zijn obstakels nooit een probleem en bent u verzekerd van een comfortabele rijervaring op de weg en tijdens het toeren.

De uitrusting is compleet en omvat een Full LED-verlichtingssysteem met DRL’s langs de omtrek en dashboard met 5-inch TFT-kleurendisplay. Het pakket elektronische controlesystemen APRC met multimapping Ride-by-Wire is standaard en omvat tractiecontrole, cruisecontrol, de motorrem en verschillende motormappings. Aprilia heeft ook vier personaliseerbare rijmodi ontwikkeld om de rijervaring te maximaliseren en het leven aan boord te vergemakkelijken. De rijder kiest de rijmodus en beschikt automatisch over de beste kalibratie van de elektronische controlesystemen.

De Aprilia Tuareg 660 wordt aangedreven door een lichte, dwarsgeplaatste tweecilindermotor van de nieuwste generatie die opwindende prestaties levert en gekalibreerd is voor de zwaarste offroad-situaties. De Aprilia Tuareg 660 is ook verkrijgbaar met een 35 pk motor – ideaal voor de beginnende rijders – met behoud van alle andere technische kenmerken. 

Het kleurengamma omvat de variant Acid Gold, levendig en onderscheidend volgens de Aprilia-traditie, en de variant Martian Red, die wordt gedomineerd door de kleuren rood en zwart, voor een adviesprijs van € 13.799. Voor de meer tot de verbeelding sprekende Indaco Tagelmust graphics geldt een adviesprijs van € 14.499.

Online pre-bookingsprogramma

Om de terugkeer van een echte offroad legende te vieren, heeft Aprilia een online pre-bookingsprogramma ontwikkeld dat de kopers het voorrecht biedt om als één van de eersten één van de langverwachte motorfietsen mee naar huis te nemen. Vanaf woensdag 3 november kunt u de Tuareg 660 voorbestellen op de pagina’s van de speciale website, die toegankelijk is via aprilia.com. Online kunt u uw favoriete kleurvariant kiezen en de vertrouwde dealer om de motorfiets bij op te halen. De eerste geproduceerde exemplaren zijn dus bestemd voor de voorbestellingen.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws