2021: Gelimiteerde Harley-Davidson Street Glide Artic Blast

Harley-Davidson tilt custom lak naar een heel nieuw niveau met de introductie van een in beperkte oplage gebouwde serie 2021 Harley-Davidson Street Glide Special motorfietsen voorzien van met de hand aangebrachte Arctic Blast Limited Edition lak. De motorfiets is vandaag onthuld tijdens de 81ste Sturgis Motorcycle Rally. De beschikbaarheid is beperkt tot 500 exemplaren wereldwijd, stuk voor stuk genummerd op de brandstoftank.

“Met de Arctic Blast Limited Edition lakoptie voor de Street Glide Special blijven we bij Harley-Davidson voortbouwen op onze reputatie en het goede voorbeeld geven, als de wereldleider in exclusieve custom motorfietsen en design”, aldus Jochen Zeitz, voorzitter, president en CEO van Harley-Davidson.

De Arctic Blast Limited Edition lak wordt aangeboden in een enkele kleurstelling: diep metallic blauw met felblauwe strepen over een parelmoerwitte basis.

“De Arctic Blast lak is uitgevoerd in contrastrijke kleuren die bedoeld zijn om de suggestie van beweging over te brengen”, vertelt Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Styling & Design. “Het ontwerp ziet er van een afstand stoer uit, maar heeft allerlei interessante details die alleen van dichtbij te zien zijn, waaronder een blauw pareleffect over de witte basis en een spookachtig zeshoekig patroon op de kuip.”

De Arctic Blast Limited Edition lak wordt met de hand aangebracht door de ambachtslieden van Gunslinger Custom Paint in Golden, Colorado. Gunslingers team van nationaal bekende schilders, ontwerpers, kunstenaars en productieteamleiders heeft tientallen jaren ervaring als leverancier van custom gespoten componenten voor Harley-Davidson Custom Vehicle Operations motoren en Limited Edition laksets.

De Street Glide Special is een Harley-Davidson hotrod bagger die eindeloos touring comfort en custom stijl combineert met de ongeëvenaarde prestaties van de Milwaukee-Eight 114 V-Twin motor. De belangrijkste features zijn onder meer de iconische Harley-Davidson batwing-kuip met splitstream-ventilatie om turbulenties rond de helm te verminderen, uitgerekte zadeltassen met vergrendeling, een Daymaker LED-koplamp, subtiele motorbescherming en custom Prodigy wielen. Het Boom! Box GTS-infotainmentsysteem met kleurentouchscreen, geavanceerde navigatie plus compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay, hand- en spraakopdrachten (indien gekoppeld met een compatibele headset) en twee-speaker audio is standaard.

De adviesprijs van de Arctic Blast Limited Edition Street Glide Special is 40.995 euro voor Nederland en 35.195 euro voor België. Een in kleur meegespoten Chopped Tour-Pak bagagedrager is leverbaar via Harley-Davidson Genuine Motor Parts & Accessories (P/N 53000650ERW).


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief