2020 Yamaha MT-03 model update

Met een radicaal nieuwe look en feel en met een eersteklas tweecilindermotor en geavanceerde wielophanging voor een nauwkeurig rijgedrag en uitstekende wendbaarheid, is de nieuwe 2020 Yamaha MT-03 het ultieme opstapmodel voor bestuurders die zich graag willen aansluiten bij de MT familie. Bovendien is het een van de aantrekkelijkste motorfietsen voor zowel mannen als vrouwen die op zoek zijn naar hun eerste volwaardige machine. 

Dynamisch nieuw ‘mass forward’ design met een laag zwaartepunt 
Alle modellen van de Yamaha MT-serie hebben een uniek ontwerp met een strakke vormgeving rondom het motorblok, voor een krachtige uitstraling die ze onderscheidt van andere modellen. Deze ‘mass forward’ look wordt op het allernieuwste model naar een nog hoger niveau getild met de nieuwe brandstoftank (14 liter inhoud) met brede rand en lichtgewicht luchtinlaten, een designtaal die de sterke familiegelijkenis accentueert.

Kenmerkende contourverlichting en LED koplamp
De 2020 MT-03 is meer MT dan ooit dankzij zijn agressieve nieuwe front met de kenmerkende contourverlichting die de motor een dierlijke uitstraling geven en het zuivere MT-DNA extra benadrukken. Hoewel de aandacht vooral gericht is op de nieuwe dubbele, schuin geplaatste contourverlichting, die de nieuwe MT-03 een dramatisch en dreigend uiterlijk geven, is de kleine, maar krachtige LED koplamp centraal en onopvallend onder de voorkuip geplaatst. De minimalistisch ontworpen koplamp zorgt voor een heldere lichtstraal en geeft het nieuwe model een unieke en charismatische uitstraling die de stoere en futuristische stijl van de motorfiets versterkt. De slanke LED knipperlichten vullen de contourverlichting en koplamp perfect aan en zijn goed geïntegreerd in de agressieve nieuwe stijl van de MT-03.

Nieuwe Ø 37 mm upside-down voorvork
Een van de belangrijkste technische upgrades voor 2020 is de nieuwe upside-down voorvork met hoge specificaties, die beter rijgedrag levert tijdens het remmen, accelereren en bochtenwerk. Hierdoor is de nieuwe MT-03 een van de sterkste en spannendste krachtpatsers in de A2 klasse. De nieuwe goudkleurige upside-down voorvork, met Ø 37 mm binnenbuizen, zorgt in combinatie met de agressieve nieuwe voorkuip en de dubbele contourverlichting dat deze hoogwaardige lichtgewicht machine het charisma heeft van een MT met veel grotere capaciteit.

Lange swingarm met nieuwe veerinstellingen
Yamaha introduceerde voor het eerst het concept van de verlengde swingarm op de YZF-R1 Supersport machines. Dezelfde technologie wordt nu gebruikt op de nieuwe MT-03. De 573 mm lange swingarm, die dichter bij het midden van de machine draait, vermindert de afwijking in de hoek van de motorfiets ten opzichte van het wegoppervlak. Dat zorgt voor een hoge mate van beheersbaarheid tijdens het remmen, bochtenwerk en accelereren. En de verbeterde veerinstellingen van de schokdemper en de stuggere achterveer verfijnen de algehele rijeigenschappen van de motorfiets nog verder.

Ergonomische zitpositie
Dankzij de nieuwe brandstoftank met een brede rand en het gewijzigde kuipwerk waren de ontwerpers van Yamaha in staat om de optimale rijpositie te bereiken, waardoor MT-03 rijders onder verschillende omstandigheden optimaal comfort en controle ervaren. Door het slanke middengedeelte kan de rijder het lichaam dichter bij de motorfiets brengen. De lage zadelhoogte, het hoger gemonteerde stuur en het compacte frame garanderen een natuurlijke en ergonomische rijpositie die de rijder een speciaal gevoel van eenheid met de machine geeft.

Nieuw, duidelijk afleesbaar LCD instrumentenpaneel
De nieuwe MT-03 profiteert ook van nieuwe hightech instrumenten die een gevoel van kwaliteit uitstralen. En dat is kenmerkend voor deze lichte Hyper Naked. Het ultramoderne, duidelijk afleesbare LCD instrumentenpaneel toont alle gegevens in het zwart op een witte achtergrond. Tevens is dit nieuwe, aantrekkelijke multifunctionele LCD instrumentenpaneel ook gemakkelijker te bedienen.

Licht en compact diamantvormig frame
Het lichtgewicht, diamantvormige stalen frame van de MT-03 is ontworpen voor een optimale stijfheidsbalans, die bijdraagt aan het wendbare rijgedrag en het lichte gevoel van de motorfiets. Door de motor als dragend element te monteren, kunnen de ontwerpers van Yamaha het chassisgewicht tot een minimum beperken en dankzij de montage van de nieuwe upside-down Ø 37 mm voorvork, evenals de verbeterde achterwielophanging, is de nieuwe MT-03 gebouwd voor enerverend en sportief rijgedrag.

Geavanceerde 321cc tweecilindermotor
Het hart van deze vooruitstrevende Hyper Naked is een van de meest geavanceerde krachtbronnen in deze klasse, met een gebalanceerde tweecilinderconfiguratie die een veel soepeler gevoel geeft bij lagere toerentallen dan sommige modellen met één cilinder. De hightech tweecilinder heeft gecarboniseerde drijfstangen en lichtgewicht, hittebestendige, gesmede zuigers. Het lage zuigergewicht vermindert trillingen en verbetert de gasrespons. De volledig aluminium DiASil cilinders bieden uitstekende warmte afvoerende eigenschappen voor een lager vermogensverlies.

Hoofdkenmerken van de nieuwe MT-03
Agressief, vooruitstrevend MT ontwerp
Dubbele, schuine contourverlichting en LED koplamp
Geavanceerde 321cc tweecilindermotor
Nieuwe Ø 37 mm upside-down voorvork
Lange swingarm met nieuwe veerinstellingen
Lichtgewicht diamantvormig frame
Ergonomische zitpositie
Hoogwaardige uitstraling van een grote motorfiets
Nieuw, duidelijk afleesbaar LCD instrumentenpaneel
Nieuwe LED knipperlichten

Adviesverkoopprijs en beschikbaarheid
De nieuwe MT-03 zal vanaf december 2019 beschikbaar zijn via de officiële Yamaha-dealers. De prijs volgt nog. 

Kleurstellingen
De nieuwe MT-03 is verkrijgbaar in Ice Fluo, Icon Blue en Midnight Black

 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief