Skip to main content

2018 Zero Motorcycles: verbetering accucapaciteit, nieuwe kleuren

Zero Motorcycles kondigt vandaag de modellen voor 2018 aan. Zero legt de lat nog hoger voor elektrische motorfietsen, met een verbetering van de accucapaciteit en meer rijbereik, en introduceert bovendien een nieuwe supersnelle onboard-acculader voor 6x sneller opladen. Zero produceert al geruime tijd accupakketten met het hoogste vermogen en energiedichtheid in de EV-industrie. Zero versterkt haar positie verder door de energiecapaciteit van de Z-Force accupakketten met 10% te verbeteren. 

Voor 2018 introduceert Zero drie nieuwe accu’s. De ZF14.4, ZF7.2 en ZF3.6 accu’s bieden een groter rijbereik en betere prestaties dan elke elektrisch aangedreven tweewieler die op dit moment op de markt is. Na uitrusting met de optionele ZF3.6 Power Tank hebben de Zero modellen met de grootste ZF14.4 accu maar liefst 18 kWh aan energie ter beschikking en beschikken ze met 359 km over het grootste rijbereik van elke tweewieler op de EV-markt. Zero’s geavanceerde lithium-ion accupakketten zijn onderhoudsvrij en hebben vijf jaar garantie, onafhankelijk van het aantal gereden kilometers. 

Elke Zero motorfiets kan overal ter wereld worden opgeladen via een standaard 110 V of 220 V stopcontact. Om motorrijders nog meer vrijheid te geven heeft Zero de 6 kW Charge Tank geïntroduceerd, waarmee het opladen tot 6x sneller gaat dan met de standaard oplader. De nieuwe Charge Tank is compatibel met het uitgebreide wereldwijde netwerk van laadmodus 2 laadstations. De nieuwe optie is beschikbaar voor alle Zero S, SR, DS en DSR modellen. In combinatie met de standaard oplader bedraagt de oplaadtijd van 0 tot 95% voor de ZF7.2 modellen slechts één uur en voor de ZF14.4 modellen slechts twee uur. 

“Met de nieuwe 6 kW Charge Tank van Zero kunnen motorrijders nu een afstand van 166 km rijden per uur opladen bij het snelgroeiende aantal van nu al 14.000 laadmodus 2 oplaadpunten alleen al in de VS, nog afgezien van de rest van de wereld.” aldus Abe Askenazi, CTO bij Zero Motorcycles. “Dit betekent dat motorrijders 50 km rijbereik “tanken” tijdens een stop voor een kop koffie of een lunch. Hiermee verandert het gebruiksmodel van elektrische motoren ingrijpend omdat lange oplaadtijden tot het verleden behoren.”

Andere prestatieverbeteringen voor 2018 zijn onder andere:
· Zero modellen met de compacte en lichtere ZF7.2 accu’s hebben nu 11% meer koppel aan het achterwiel.
· De ZF14.4 Zero S en Zero DS zijn gefinetuned om tot 30% meer vermogen en koppel te leveren bij acceleratie op de snelweg.

“Zero blijft de grenzen verleggen bij wat mogelijk is op het gebied van elektrische motorfietsen”, aldus Todd Andersen, VP Marketing, sales en aftersales bij Zero Motorcycles. “Motorrijders die hebben gewacht op een groter rijbereik en sneller opladen hoeven hun overstap op elektrisch rijden niet langer uit te stellen.”

De 2018-modellen van de Zero SR, DS, DSR en FX zien er nog beter uit met opvallende en stijlvolle nieuwe kleuren en graphics. Van het Graphene Black Metallic met goudkleurige wielen van de Zero DSR tot de Silicon Silver Metallic lak van de Zero S, het nieuwe kleurenpalet biedt een verbluffende visuele update van de Zero modellenserie.

Zero Motorcycles is de uitvinder van de eerste mobiele app waarmee motorrijders de prestaties van de motorfiets op hun smartphone kunnen aanpassen. De app is beschikbaar voor iOS en Android en heeft dit jaar een belangrijke verbetering ondergaan. Firmware-updates die voorheen alleen bij de dealer konden worden uitgevoerd, kunnen nu direct vanaf de smartphone op de motorfiets worden overgebracht (beschikbaar op 2017 en 2018 modellen, ga naar de dealer voor meer informatie). Dit maakt het voor Zero motorrijders eenvoudiger dan ooit om te zorgen dat hun motorfiets state-of-the-art firmware gebruikt voor maximale prestaties onder alle omstandigheden.

Al deze upgrades worden geleverd zonder prijsverhoging. De 2018 modellenserie heeft dezelfde prijzen als vorig jaar, met uitzondering van de Zero SR en Zero DSR, die € 520 hoger geprijsd zijn. De nieuwe Charge Tank is een in de fabriek geïnstalleerde optie met een adviesprijs van € 2740. De nieuwe modellen staan vanaf november 2017 in de showrooms van de Europese dealers van Zero Motorcycles.

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws