Skip to main content

2017 Vespa Elettrica elektrische scooter

Vespa zet tijdens de EICMA-show in Milaan in op de mobiliteit van de toekomst met de Vespa Elettrica concept. Dit volledig elektrische studiemodel is de voorbode van een puur elektrische Vespa-scooter waarvan de productie en verkoop voor medio volgend jaar zijn voorzien. Een andere primeur van het legendarische merk is de (VESPA 946) RED die in samenwerking met (RED) is ontwikkeld en waarmee Vespa zich sterk maakt in de strijd tegen aids, malaria en tuberculose.

Na meer dan 18 miljoen Vespa’s in zeventig jaar tijd blikt Vespa in Milaan met de Vespa Elettrica vooruit op het allereerste puur elektrisch aangedreven productiemodel van het legendarische merk. Als basis fungeren vanzelfsprekend de bekende stijlvolle, nostalgische lijnen van de kenmerkende Vespa-scooter. Met de meest trendsettende spelers in het scootersegment in het achterhoofd heeft Vespa voor de Elettrica een zeer innovatieve elektromotor ontwikkeld, die als basis gaat dienen voor het productiemodel dat naar verwachting over een half jaar wordt gelanceerd. De Vespa Elettrica is en blijft bovenal een ware Vespa die de allernieuwste elektroaandrijving introduceert in een nieuw scootermodel dat vertrouwt op alle elementen die de Vespa-scooter tot zo’n wereldwijd succes hebben gemaakt. De stijl, het rijgemak, de wendbaarheid en het rijplezier zijn eigenschappen die alle Vespa’s de afgelopen jaren hebben gekenmerkt, aangevuld met innovatieve technologische connectiviteitsoplossingen van de toekomst.

(Vespa 946) RED: samenwerking (RED) en Vespa
Een andere blikvanger van Vespa in Milaan is de (VESPA 946) RED. Deze speciale, geheel rood uitgevoerde versie van de Vespa 946 met opvallende aluminium accenten is het resultaat van de samenwerking tussen Vespa en (RED), in hun gezamenlijke queste tegen aids, malaria en tuberculose. Van elke verkochte (VESPA 946) RED gaat $ 150 naar The Global Fund, dat zich wereldwijd inzet voor de strijd tegen aids. Onder de elegante, stijlvolle looks van de (VESPA 946) RED schuilt moderne, geavanceerde technologie. Zo wordt het model bijvoorbeeld aangedreven door een luchtgekoelde 125cc driekleppen eencilinder met elektronische injectie en vertrouwt hij onder meer op een tweekanaals ABS-systeem en ASR traction control.

Prijzen van de nieuwe modellen van Vespa worden begin 2017 in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws