Skip to main content

2017 Piaggio MP3 Yourban vernieuwd

Piaggio introduceert een compleet gerestylde versie van de opvallende MP3 Yourban. De driewielige motorscooter, die ook met het autorijbewijs B bestuurd mag worden, is zowel uiterlijk als onderhuids compleet in het nieuw gestoken. Vanaf heden staat hij bij de officiële Piaggio-dealers, prijzen beginnen bij € 7.648. Ruim een decennium geleden zorgde Piaggio voor een revolutie binnen de internationale scooterwereld met de introductie van de Piaggio MP3, een motorscooter met een dubbele voorwielophanging met kantelfunctie. Dankzij die innovatie verlegde Piaggio de grenzen van rijplezier, veiligheid en stabiliteit. 

Voorzien van een extra breed wielspoor van 465 mm voor de LT-uitvoering is die motorscootervariant bovendien ook te rijden met enkel het autorijbewijs B. Deze LT beschikt onder andere over een gecombineerd remsysteem voor de voor- en achterrem, evenals een rempedaal op de voetsteun die met de voet te bedienen is. Op basis van deze technologie verscheen vervolgens ook de Piaggio MP3 Yourban. Een vlot gelijnde, compacte versie van de MP3 met ingekorte wielbasis die met moderne en trendy looks vooral een jonger publiek aanspreekt.

Moderne en elegante styling
De compleet gestylde MP3 Yourban die Piaggio nu introduceert, is elegant, compact, dynamisch gestyled en bij uitstek geschikt voor gebruik in de stad. Uiterlijk is hij te herkennen aan de ranke vormen, het agressief gestylde front (met standaard dagrijverlichting voor de LT-uitvoering) inclusief het getinte windscherm, een slank gelijnde achterzijde en vele accenten in geborsteld aluminium. Qua kleurstelling biedt Piaggio voor de MP3 Yourban een uitgebreide selectie trendy kleuren.

Pittige prestaties
Onder de body van de nieuwe MP3 Yourban schuilt een pittige en moderne 300cc viertaktmotor met elektronische brandstofinjectie en waterkoeling. De eencilinder is goed voor 16,6 kW/22,6 pk bij 7.500 tpm en 24 Newtonmeter aan trekkracht bij 6.000 toeren per minuut. Standaard is de motor gekoppeld aan een CVT-automaat. Dankzij die prestaties is de Yourban een rappe metgezel in de stad en komt hij daarbuiten vlot mee met het overige verkeer.

Scherpe besturing, stabiel onder alle omstandigheden
Dankzij de compacte afmetingen en de twee 13 inch voorwielen stuurt de nieuwe MP3 Yourban met haarscherpe precisie. De constructie met de twee voorwielen zorgt er bovendien voor dat de Yourban onder alle omstandigheden stabiel blijft: in bochten, bij inhaalmanoeuvres, in de regen, op klinkerstraten en over tramrails.

Overal in de stad eenvoudig te parkeren
De twee schrijfremmen vóór zorgen voor extra veiligheid en via een eenvoudige druk op de knop is de voorwielophanging automatisch te vergrendelen. Zo blijft de MP3 Yourban bij het parkeren of voor het verkeerslicht zonder een voet op de grond gewoon staan op zijn drie wielen. Parkeren in de stad is een fluitje van een cent met de MP3 Yourban. Dankzij zijn lichte gewicht en compacte afmetingen vindt de Yourban eenvoudig overal een plekje.

De compleet gerestylde Piaggio MP3 Yourban staat inmiddels bij de officiële Piaggio-dealers. De prijs voor de MP3 Yourban LT 300 bedraagt € 7.648. De extra sportief gestylde MP3 Yourban LT 300 Sport wordt leverbaar vanaf € 7.798.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws