Skip to main content

2017 modellen Zero Motorcycles: meer koppel en vermogen

Zero Motorcycles, wereldleider in technologische ontwikkeling en verkoop van elektrische motorfietsen, presenteerde vandaag de nieuwe modellen voor 2017. Met maar liefst 19% meer koppel, tot 11% meer vermogen en het hoogste rijbereik vergeleken met andere elektrische productiemotorfietsen in de sector. Nieuwe pluspunten in de door Zero Motorcycles zelf ontwikkelde Z-Force aandrijving zijn de IPM-motoren (Interior Permanent Magnet) die werken met verhoogde temperatuurdrempels en de controllers met een hoger ampèrage. Gecombineerd in de motor ontwikkelen deze meer acceleratiekracht over het hele toerenbereik en tot 146 Nm onmiddellijk aanspreekbaar koppel op de modellen Zero SR en Zero DSR. Dat is meer dan bij welke 1.000 cc productiesportbike op benzine ook. 

“Met de 2017 modellenserie van Zero Motorcycles hebben motorrijders meer vermogen, veelzijdigheid en opties tot hun beschikking dan ooit tevoren”, aldus Abe Askenazi, CTO bij Zero Motorcycles. “Voor degenen die op de best mogelijke manier hun stedelijke omgeving willen doorkruisen hebben we de nieuwe, lichtere modellen Zero S en Zero DS ZF6.5 uitgebracht. Aan het andere eind van het spectrum bieden onze topmodellen Zero SR en Zero DSR nu nog meer rijplezier dankzij het enorme koppelniveau. Ook dan bedraagt het elektriciteitsverbruik ongeveer een cent per kilometer en is er vrijwel geen periodiek onderhoud.”

Van de streetfighter-styling van de Zero S tot de dual-sport Zero DSR en de rebelse uitstraling van de Zero FX en Zero FXS: Zero Motorcycles heeft de elektrische motorfiets die in elke lifestyle met tweewielers past. Met de nieuwe Zero S ZF6.5 streetbike en de dual-sport Zero DS ZF6.5 komen nieuwe opties in beeld voor inwoners van dichtbevolkte stedelijke gebieden. Beide modellen zijn ook leverbaar in 11 kW uitvoeringen. Hiervoor gelden in sommige landen minder strenge rijbewijsvereisten, zodat de overstap op elektrisch voor veel mensen wordt vergemakkelijkt. Deze machines hebben een compact accupakket dat 43 kg lichter is en waarmee de motorfiets behendiger manoeuvreert. Ook ontstaat er zo extra ruimte voor een handig, afsluitbaar bergvak. Voor wie meer actieradius wil kunnen modellen worden uitgerust met het ZF13.0 accupakket en de nieuwe Power Tank met extra capaciteit, voor een bereik van 217 km stad/snelweg gecombineerd.

De Z-Force accupakketten van Zero Motorcycles hebben de hoogste energiedichtheid vergeleken met andere accu’s voor elektrische voertuigen. In 2017 zijn ze voorzien van krachtiger processors en recente technische innovaties in de accu-architectuur hebben de connectiviteit tussen cellen vereenvoudigd. Het resultaat: accu’s die nog robuuster zijn en uiterst betrouwbaar functioneren. De geavanceerde lithium-ion accupakketten zijn onderhoudsvrij en ontworpen om net zo lang mee te gaan als de motorfiets zelf. Zero Motorcycles onderstreept dit met een garantie van vijf jaar zonder kilometerbeperking.

“Zero Motorcycles heeft de technologische grenzen voor elektrische motorfietsen opnieuw verlegd met meer bereik, meer motorvermogen en meer belevingswaarde”, vertelt Todd Andersen, VP voor Marketing, Sales en Aftersales bij Zero Motorcycles. “Zero’s alsmaar uitbreidende netwerk van uiterst professionele dealers laat een flinke omzetgroei zien en zorgt ervoor dat een flinke groep uiteenlopende nieuwe motorrijders kan kennismaken met de sport.”

Behalve al die functionele pluspunten zien de modellen Zero S, Zero SR, Zero DS en Zero DSR er ook nog eens beter uit dan ooit. De bodypanelen zijn nu afgewerkt via een nieuw hoogwaardig aflakproces, als vervanging van de ‘molded-in’ kleuren van vroeger. De lak werd uitgebreid getest op bestendigheid tegen krasvorming en kleurvervaging, om een buitengewone duurzaamheid te waarborgen. In het gelakte tankgedeelte is nu een nieuw, afsluitbaar en weersbestendig bergvak ondergebracht. Het eindresultaat is extra gebruiksgemak en een ongeëvenaarde look & feel.

Zero Motorcycles maakte ook bekend dat de app op 2017 modellen nu een handige nieuwe functie heeft. Met de gratis app voor smartphones kunnen gebruikers de firmware van hun motorfiets op afstand updaten, waardoor tijdrovende ritjes naar de dealer niet meer nodig zijn. Met de app worden ook de prestatiewaarden van de motorfiets aangepast, om voorkeuren voor maximumkoppel, topsnelheid en regeneratief remmen aan te passen.

De nieuwe modellen staan vanaf november 2016 in de showrooms van de Europese dealers van Zero Motorcycles. De aanbevolen verkoopprijzen lopen uiteen van € 12.390 tot € 18.590. Voor het ZF3.3 Power Tank-accessoire, met een hogere capaciteit voor energieopslag, geldt de aanbevolen verkoopprijs van € 3.045.

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws