2017 Kawasaki Z1000R aangekondigd

Met zijn unieke Sugomi design en reputatie als meest authentieke Supernaked, krijgt de standaard Kawasaki Z1000 een verbluffende R-uitvoering naast zich. De nieuwe Z1000R voldoet aan de Euro4 normen, maar levert niets in op het vlak van vermogen of prestaties. De nieuwe Z1000R tilt de combinatie van agressieve styling en een ontwerp dat helemaal op de rijder gericht is, naar een hoger niveau. De nieuwe Z1000R is uitgerust met de best mogelijke remmen en vering en heeft een fraaie Metallic Spark Black en Metallic Graphite kleurstelling, die nog verder onderstreept wordt door geel-groene accenten en een Z-logo in het zadel voor een weergaloze uitstraling.

Ander blikvangers zijn de nieuwe Brembo 310 mm zwevende remschijven met laterale groeven voor hitteverdeling vooraan, bediend door de hoogwaardige Brembo M50 remklauwen die op hun beurt gevoed worden door roestvrijstalen remleidingen.

De Z1000R is voorzien van een hoogwaardige Öhlins S46DR1S achterschokbreker. Het afstellen van de Öhlins S46DR1S achterschokbreker is eenvoudig door de op afstand bedienbare veer-voorspanning. Dit in combinatie met nieuwe instellingen van de voorvork en een nieuwe linkverhouding van de achterschokbreker zorgt ervoor dat de stuureigenschappen van de nieuwe Z1000R verder verfijnd zijn en nog meer feedback bieden.

Op het vlak van elektronica is er een gewijzigde afstelling van de ECU met het oog op een soepeler vermogensafgifte. Daarnaast wordt het digitale display aangevuld met een versnellingsindicator en een indicator die oplicht bij het ideale schakelmoment.

De Z1000 heeft de reputatie als meest uitdagende en pure “rijdersmotor”. De nieuwe Z1000R zal fans die het karakter willen van een verfijnde, maar wél pure motorfiets blij maken met een nóg hoogwaardiger uitvoering.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief