Skip to main content

Het was het wachten meer dan waard, want bij de nieuwe 2017 Kawasaki KX250F spat het succes van het MX2 Team Green Racing er letterlijk vanaf.

De fonkelnieuwe KX250F crosser is gebaseerd op de succesvolle viertakt KXF lijn van Kawasaki en staat garant voor baanbrekende innovaties en prestaties. Zoals meer vermogen, een 1,7 kilo lager gewicht en een legio aan technische en design updates. En heel bijzonder: voor de eerste keer op een KX machine zijn ‘’in-mould’’ driedimensionale graphics gebruikt.

Ook de dubbele injectoren en de valstroom inlaat zijn mijlpalen op de weg naar nog betere prestaties in 2017. Door de routing van de inlaatlucht te optimaliseren is de verbrandingsefficiency verbeterd. Dat zorgt weer voor nog beter oppakken en snellere acceleratie, met name in het lage en midden toerenbereik.

De befaamde Kawasaki ‘’bridge-box’’ zuigerbodem is nog lichter geworden. Dit in combinatie met de offset geplaatste cilinder (technologie die gedeeld wordt met niet alleen de KX450F maar ook met Supersports als de Ninja ZX-10R en de Supercharged Ninja H2), verbetert de mechanische efficiency en levert daardoor meer vermogen op.

Betrouwbaarheid en uithoudingsvermogen zijn essentieel voor competitiemotoren. De inmiddels legendarische betrouwbaarheid van de KX250F is weer verder verbeterd door de cilinder anders te honen en door de toepassing van lagerschalen op de drijfstang. De nieuwe hoontechniek verbetert het oppervlak van de cilinderwand voor een betere smering en lagere wrijvingsweerstand. De toepassing van lagerschalen in plaats van naaldlagers voor het big-end draagt ook weer bij aan een langere levensduur en lagere interne mechanische wrijvingsverliezen.

Het motorblok werd in totaal 0,8 kilo lichter, bij het rijwielgedeelte werd ook nog eens een kilo gewichtsbesparing gerealiseerd. Verder kregen de Type2 Showa Seperate Function voorvork en Uni-Trak achtervering nieuwe settings voor nog meer feedback en een soepele werking. Het frame is eveneens nieuw en werd 6 mm smaller en 90 gram lichter, terwijl de achtervork een geoptimaliseerde wanddikte heeft gekregen wat een gewichtsbesparing van 190 gram opleverde.

Voor het motormanagement zijn drie ‘’plug and play’’ map settings standaard. De populaire KX F1 calibration kit is natuurlijk ook voor de KX250F als optie leverbaar.

De 2017 KX250F zal medio juli bij de Kawasaki dealer staan, prijzen volgen binnenkort.

Kijk voor meer informatie op www.kawasaki.nl

https://www.youtube.com/watch?v=5FdHBPY8wn8|}


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws