2017 Gamma Yamaha R125 Cup opstapklasse jonge coureurs

Dit jaar begint de Gamma Yamaha R125 Cup alweer aan het zesde seizoen. Een uiterst populaire opstapklasse, met een uitdagende racekalender van negen wedstrijden, achttien manches, die worden verreden bij de SOBW (Stichting Organisatie Brommer Wegraces). De wedstrijden van de Gamma Yamaha R125 Cup worden voornamelijk op kartbanen in Nederland verreden met één uitstapje naar het Belgische Francorchamps. Vanwege het uitdagende parcours staat het TT Junior Track circuit in Assen zelfs meerdere keren op het programma. Tijdens de Gamma Racing Day wordt er naast de races op het Junior Track circuit ook nog voor volle tribunes een demonstratie verreden op TT Circuit Assen. 

De Gamma Yamaha R125 Cup is de ideale opstapklasse voor jonge coureurs en een goede doorstroming voor die coureurs die te groot zijn voor de minibikes. Maar ervaring als coureur is zeker geen vereiste. Iedereen vanaf 14 jaar is welkom, jongen of meisje, met of zonder circuitervaring. Alle deelnemers aan de Gamma Yamaha R125 Cup kunnen rekenen op een optimale begeleiding. Een team onder leiding van Joey Litjens, voormalig GP-coureur, brengt hun opvolgers de kneepjes van het vak bij. Niet alleen mentaal maar ook naast de baan wordt er gezorgd voor een goede begeleiding bij warm-up en trainingen, om superfit aan de races te kunnen deelnemen. In de loop van het seizoen staat er een Masterclass met niemand minder dan Wilco Zeelenberg op het programma. 

Snelle meiden zijn steeds vaker op het circuit te vinden. Zo maakte afgelopen seizoen de 19-jarige Birgit Scheffer haar debuut. Opgegroeid in een motorfamilie was het haar droom om ooit zelf een motor te rijden en actief te zijn als coureur. De Gamma Yamaha R125 Cup maakte haar droom al snel waarheid. Nu is ze tussen de snelle jongens te vinden en boekte ze in haar eerste jaar flinke progressie. Daarnaast werd ze tijdens de Gamma Racing Day in Assen gehuldigd op het grote podium. In 2017 gaat ze haar uiterste best doen om de stijgende lijn door te trekken. Zij krijgt dan gezelschap van Mieke Abbink. De nu nog 13-jarige Almelose maakt de overstap vanuit het Molenaar NSF100 Championship en zal een van de jongste deelnemers zijn. Ook Mieke heeft al laten zien uit het juiste racehout gesneden te zijn. De dames zullen dan ook zeker hun mannetje staan komend seizoen!

Nieuw is het Rookie klassement voor de snelste nieuwkomer. Iedere race is er een wisselbeker voor de dagwinnaar en aan het einde van het seizoen mag de hoogst geklasseerde nieuweling zich Gamma Yamaha R125 Cup Rookie Champion noemen en de beker mee naar huis nemen. Voor de kampioen van het overall klassement is er natuurlijk de eer en een grote kampioensbeker. Maar als klap op de vuurpijl geeft Yamaha de kampioen van de Gamma Yamaha R125 Cup een seizoen lang een raceklare Yamaha R3 in bruikleen, om daarmee in de Yamaha R3 Cup uit te kunnen komen. Zo zullen we regerend kampioen Kevin Mijwaart komend seizoen al in actie zien komen op de grote circuits, in het allereerste seizoen van de Yamaha R3 Cup. Bo Bendsneijder was in 2012 de eerste kampioen van de Gamma Yamaha R125 Cup en is nu zeer succesvol als Moto3 fabriekscoureur in de GP’s… 

Kijk voor meer informatie op www.Yamaha-R125-Cup.nl 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief