2017 BMW R1200GS vernieuwd en Rallye/Exclusive uitvoeringen

‘BMW GS’ staat al meer dan 35 jaar voor universeel motorplezier: ‘GS’ belichaamt namelijk de ideale combinatie van tour- en langeafstandscapaciteiten, dynamische prestaties en terreinkwaliteiten. Dat geldt in het bijzonder voor de BMW GS-motoren met tweecilinder-boxermotor. Zij vormen de perfecte tandem in extreme omstandigheden, waarbij mensen de meest afgelegen hoeken van de aarde opzoeken. 

Het unieke totaalconcept van de R 1200 GS, met zijn nuchtere karakter en krachtige, koppelrijke motor, kan wereldwijd op heel wat bijval rekenen bij motorliefhebbers. Deze motor is dan ook niet voor niets al jarenlang de onbetwiste koploper in zijn marktsegment en het meest verkochte model in het gamma van BMW Motorrad. Met de nieuwe R 1200 GS breidt BMW Motorrad het GS-gamma niet alleen uit met bijkomende productverbeteringen maar ook met diverse aanvullende eigenschappen. Zo kunnen kopers hun BMW GS voor het eerst ook uitrusten met een opvallende enduro-toets of unieke stijl door hem af te stemmen op het gebruiksgebied door middel van de stijlpakketten ‘Rallye’ en ‘Exclusive’. 

De populairste enduro-motor ter wereld, de R 1200 GS, werd in talloze opzichten geoptimaliseerd. Hij toont zich nog veelzijdiger dan voorheen en kan schermen met een ongekende combinatie van eigenschappen, van dynamische prestaties tot comfort en terreincapaciteiten. Dat is te danken aan de selectieve verbeteringen, talloze nieuwigheden en vooral een sterk uitgebreid gamma van optionele uitrusting en accessoires.

Boxermotor met nieuwe katalysator en aangepaste motorsturing om aan de Euro 4-vereisten te voldoen.
Net als voorheen wordt de nieuwe R 1200 GS nog steeds aangedreven door een lucht- en vloeistofgekoelde boxer met een vermogen van 92 kW (125 pk) bij 7.750 t/min en een maximumkoppel van 125 Nm bij 6.500 t/min. Anderzijds kreeg hij een aangepaste katalysator en nieuwe motorsturing om aan de nieuwste Euro 4-normen te beantwoorden. Voor modeljaar 2017 werd reeds een trillingsdemper gemonteerd op de uitvoeras van de transmissie en werden het schakelmechanisme en de transmissieassen herwerkt.

Riding Modes Pro als optie in combinatie met de dynamische tractiecontrole (DTC) en de nieuwe vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Control).
Om zich maximaal aan te passen aan de voorkeuren van de rijder biedt de nieuwe R 1200 GS in combinatie met de automatische stabiliteitscontrole ASC standaard twee rijmodi, ‘Rain’ en ‘Road’ voor een optimale tractie. Tegen meerprijs kan de nieuwe R 1200 GS af fabriek worden uitgerust met ‘Riding Modes Pro’, dat de bijkomende rijmodi ‘Dynamic’ en ‘Dynamic Pro’, ‘Enduro’ en ‘Enduro Pro’ omvat, evenals de dynamische tractiecontrole DTC. Die laatste verzekert nog efficiëntere en veiligere acceleraties, met name in de schuine positie.

De rijmodi ‘Dynamic Pro’ en ‘Enduro Pro’, geactiveerd door middel van een gecodeerde stekker, bieden nog extra mogelijkheden om het karakter van de motor te personaliseren. Andere elementen van ‘Riding Modes Pro’ zijn de nieuwe vertrekhulp voor hellingen ‘Hill Start Control’, ABS Pro voor nog meer veiligheid tijdens het remmen, zelfs in de schuine positie, en het dynamische remlicht, dat achterliggers nog doeltreffender waarschuwt voor remmanoeuvres.

Elektronische ‘Dynamic ESA’-ophanging van de nieuwste generatie met volautomatische niveauregeling voor de ophanging.
Het optionele ‘Dynamic ESA’-systeem (Electronic Suspension Adjustment) van BMW Motorrad verzekert een heel nieuwe dimensie van veiligheid, prestaties en comfort: deze schokdemping van de nieuwste generatie past zich automatisch aan de rijomstandigheden en manoeuvres aan en beschikt ook over een automatische niveauregeling om elke mate van belasting te compenseren.

Strakke sportophanging voor enthousiaste terreinrijders als fabrieksoptie verkrijgbaar voor de R 1200 GS Rallye.
Met het af fabriek verkrijgbare ‘Rallye’-pakket kunnen klanten hun nieuwe R 1200 GS optimaliseren voor ambitieus terreingebruik. De terreinprestaties worden gevoelig verbeterd dankzij een stijvere (lees: hardere) ophanging, langere veerpoten en grotere veerwegen.

Nieuwe lakafwerkingen en drie aantrekkelijke stijlversies.
Hoewel het nieuwe model de onderliggende designarchitectuur van de R 1200 GS behoudt, garandeert de geoptimaliseerde ergonomie van de kniezone nog betere terreinkwaliteiten terwijl de meer gerichte contrasten, de nieuwe lakafwerking en de optionele uitrustingspakketten ‘Rallye’ en ‘Exclusive’ de unieke talenten van de R 1200 GS in al zijn vormen benadrukken. Diverse details ter hoogte van het voorste spatbord en het midden van de voorwielafdekking werden geoptimaliseerd, terwijl kleine windgeleiders, beter bekend als ‘winglets’, de stroomlijn perfectioneren. De afwerking van de luchtinlaat en de zijdelingse bekleding van de brandstoftank werden eveneens hertekend. Ook de sierelementen op de koelluchtkanalen en radiator kregen een nieuwe look, hetzij met een gegalvaniseerd oppervlak, hetzij met roestvrij staal (‘Rallye’ en ‘Exclusive’).

Het terreinkarakter van de nieuwe R 1200 GS wordt nog extra benadrukt in de Rallye-versie. Het lakwerk in de metaalkleur Lupine Blue, de in BMW Motorsport-kleuren gelakte sierelementen op de zijkanten van de brandstoftank en het frame in Cordoba Blue gaan hand in hand met het zwarte aandrijfgeheel om de sportiefste productie-GS ooit te creëren.

De uitstraling van de R 1200 GS Exclusive wordt van haar kant versterkt door zijpanelen in de matte metaalkleur Monolith en met glanzend gelakte sierelementen voor de brandstoftank, een spatbord vooraan en centrale brandstoftankafdekking in de metaalkleur Iced Chocolate en een frame in de matte metaalkleur Agate Grey. De zwarte aandrijving en goudgelakte remklauwen garanderen en geraffineerd contrast.

Highlights van de nieuwe BMW R 1200 GS:

Boxermotor met nieuwe katalysator en aangepaste motorsturing om te voldoen aan de Euro 4-vereisten en een ongewijzigd vermogen van 92 kW (125 pk) bij 7.750 t/min.
Nieuwe look met visueel versterkte robuustheid.
Meer uitgesproken design en aantrekkelijke kleurversies.
Nog ergonomischere opties met diverse zithoogten en zadelversies.
Sterk uitgebreid modelgamma ten opzichte van de basisversie, van de geraffineerde R 1200 GS Exclusive tot en met de R 1200 GS Rallye voor enthousiaste terreinrijders.
R 1200 GS Rallye – een nieuwe versie met bijkomende productinhoud: Rallyzitting, sportvoorruit, radiator- en framebescherming, brede enduro-voetsteunen en kruisspaakvelgen, evenals een professionele sportophanging en optionele spijkerbanden.
Innovatieve functies van het Dynamic ESA-systeem van de jongste generatie: automatische dempingsmodus en ophanging met automatische niveauregeling voor een ongekende rijervaring.
Riding Modes Pro met DTC, Hill Start Control en de nieuwe personaliseerbare modi ‘Dynamic Pro’ en ‘Enduro Pro’ als fabrieksoptie.
Nieuwe optionele accessoires zoals een beschermbeugel voor de cilinders, een topkoffer voor twee helmen en terreinbeschermers, evenals beschermelementen voor de radiator en het frame.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief