Skip to main content

2017 BMW F800 R en F800 GT

BMW Motorrad tilt zijn populaire middenklassers, de F 800 R roadster en de sportieve toermotor F 800 GT, naar een nog hoger niveau. Beide tweecilindermachines blonken al uit door hun geweldig rijeigenschappen, zowel in de stad als over landweggetjes en tijdens dynamisch toerwerk met passagier en bagage. BMW heeft deze allround kwaliteiten nu nog verder verbeterd.

Aanpassing aan Euro 4, ride-by-wire-systeem voor nog betere gasrespons en extra rijmodi.
Beide modellen behouden de koppelrijke, watergekoelde tweecilinder lijnmotor met een inhoud van 798 cc. Dit dynamische blok levert een maximumvermogen van 66 kW (90 pk) bij 8.000 tpm. De sportieve roadster F800 R is uitgerust met een ketting, terwijl de meer op toeren gerichte F 800 GT is voorzien van een onderhoudsvrije getande riem.

Voor modeljaar 2017 zijn beide motorfietsen aangepast om te voldoen aan de Euro 4-emissienorm. Het enige zichtbare kenmerk is een nieuw ontworpen einddemper van de roestvrijstalen uitlaat. Ook de optioneel leverbare HP sportdemper van Akrapovič heeft een nieuw ontwerp en is leverbaar als originele BMW Motorrad accessoire.

Een ride-by-wire-systeem vertaalt nu de bewegingen van de gashendel via een sensor richting de elektrisch bediende gaskleppen. Dat levert een nog verfijndere en directere gasrespons op. Standaard rijmodi “Rain” en “Road” zijn nu beschikbaar voor een aangepast motorkarakter bij het rijden op respectievelijk natte en droge weg. Ook is een rijmodus “Dynamic” als optie af fabriek mogelijk voor een sportievere setting en rijstijl.

Instrumentarium met nieuwe wijzerplaten en nog meer informatie.
De nieuwe F 800 R en F 800 GT hebben een instrumentarium met twee analoge tellers voor snelheid en toerental en een multifunctionele infodisplay. Nieuw is de zogenoemde MIL (Malfunction Indicator Light), een vereiste voor de Euro 4-emissienorm. Ook de wijzerplaten zijn vernieuwd voor betere afleesbaarheid en de infodisplay is uitgebreid met informatie over de rijmodi.

Karaktervoller dankzij nieuwe kleurenschema’s.
Drie nieuwe kleurschema’s geven de F 800 R en F 800 GT een gedistingeerder en karaktervoller voorkomen. De kleur Blackstorm metallic onderstreept het masculiene karakter van de nieuwe F 800 R, terwijl Racing uni het progressieve, dynamische karakter van deze roadster accentueert. De BMW Motorsport kleuren (Lightwhite uni / Lupinblau metallic / Racingred uni) duiden nadrukkelijk op de sportieve aspiraties van de F 800 R. Optioneel is de decoratieve bies over de velgrand.

In de kleur Lightwhite uni oogt de nieuwe F 800 GT verrassend atletisch en dynamisch, terwijl Gravityblue metallic matt juist zorgt voor een krachtig uiterlijk. Aan de andere kant komt de motor juist bijzonder verfijnd over in het kleurschema Blackstorm metallic samen met grijze vlakken in de zijpanelen en aan de achterzijde. De hoge kwaliteit van de F 800 GT komt tot uiting in een nieuwe modelinscriptie aan de bovenzijde van de zijpanelen, waarbij de gegalvaniseerde afwerking het embleem losmaakt van de achtergrond. Ook nieuw is het windscherm met daarin een matte gegraveerde modelinscriptie. Het draagt bij aan een geraffineerder en volwassener voorkomen.

Uitbreiding van de optielijst.
Voor de F 800 R is een nieuw hoger stuur af fabriek beschikbaar voor een relaxtere zithouding. Samen met een verlaagde buddyseat is dit een ergonomische oplossing voor kleinere rijders. De nieuwe F 800 R met de decoratieve rode bies op de velgen (fabrieksoptie) zal vooral in de smaak vallen bij liefhebbers van een sportiever ogende motor. De rode velgranden visualiseren het sportieve en dynamische karakter van de nieuwe roadster, net als bij de superbike BMW S 1000 RR.

Nieuwe originele BMW Motorrad accessoires voor een individuele stijl.
Het programma originele BMW Motorrad accessores groeit voortdurend. Eigenlijk zijn de mogelijkheden voor het personaliseren van BMW motoren oneindig. Voor de F 800 R en F 800 GT is het assortiment uitgebreid met een serie aantrekkelijke items, zoals een nieuw ontworpen HP-sportdemper met een krachtig geluid en een fraai sportief uiterlijk. Het eindstuk van carbon zorgt voor een hightech tint.

De vernieuwde versies van de BMW F 800 R en F 800 GT staan vanaf het voorjaar bij de BMW Motorrad dealers.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws