Skip to main content

2 april KNMV Dag van de Motorrijder

Op zondag 2 april 2023 gaan motorrijders in heel Nederland op pad tijdens de tweede editie van de KNMV Dag van de Motorrijder. Op tien locaties in het land komen motorrijders samen voor een prachtige route en een kop koffie.

Gelukkig belooft de Dag van de Motorrijder vooralsnog de eerste mooie zondag van het voorjaar te worden. Rond deze tijd van het jaar gaan sowieso veel motorrijders voor het eerst in het seizoen de weg weer op. Arjan Everink, hoofd verkeer en opleidingen bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV): “In de praktijk blijkt dat altijd weer even wennen. Zowel voor de motorrijders, als voor automobilisten. De afgelopen maanden waren er immers relatief weinig motoren op de weg, nu zijn ze er opeens weer, maar te vaak worden ze over het hoofd gezien.”

Andere verkeersdeelnemers moeten elk jaar opnieuw een herkenningspatroon ontwikkelen voor motoren. En dat begint met bewustwording. Het is daarom dat de KNMV met de Dag van de Motorrijder duidelijk wil maken: wij gaan de weg weer op, dus houd rekening met ons, net zoals dat wij rekening houden met jou.

Dat uitroepteken staat daar niet voor niets achter, want vrijwel elke motorrijder gaat bewust om met de eigen omgeving. Iedereen wil immers van de lente genieten en op zonnige dagen wandelen, sporten of op pad met de fiets, paard, auto, motor, enzovoorts. Op sommige plaatsen in het land kan dat leiden tot drukte op doorgaans rustige wegen. Everink: “Wij dragen actief bij aan het terugdringen van overlast die sommigen ondervinden, onder andere als gevolg van onze hobby. Zo is de KNMV één van de betrokken partijen bij het initiatief Te Luid Geluid Is Uit. Door oog en begrip voor elkaar te hebben, kan iedereen van de lente genieten.”

Routes en locaties

Op dagvandemotorrijder.nl kunnen motorrijders routes downloaden waarvan elke koffielocatie op 2 april als begin- en eindpunt fungeert. Ook zullen vele motorrijders op de Dag van de Motorrijder hun eigen weg kiezen en één of meerdere koffielocaties zelf opzoeken tijdens een mooie rit.

KNMV

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws