14e editie van de Bikers’Classics op 1-2-3 juli

Het eerste weekend van juli belooft weer adembenemend te worden op het circuit van Spa-Francorchamps. De 14e editie van de Bikers’Classics garandeert onvergetelijke momenten, op en rond het mooiste circuit ter wereld. De organisatoren hebben het volledige programma van de 1e, 2e en 3e juli nog niet verklapt maar de interesse die er nu al is in het evenement belooft zonder twijfel een onvergetelijke editie, vooral omdat op de persconferentie ook nog een paar mooie verrassingen zullen onthuld worden.

De lijst van de deelnemers voor het vrij rijden wacht alvast niet op de persconferentie om zich te vervolledigen. Want Bikers’Classics betekent niet alleen kijken en luisteren naar classic bikes, het is ook de kans bij uitstek om met uw eigen stalen ros op het beroemde circuit te rijden, op voorwaarde dat dit aan een aantal criteria voldoet uiteraard. We herinneren u nog even aan de voorwaarden voor de motoren om toegelaten te worden tot de sessies vrij rijden :
De categorie Classic Moto omvat alle 2-takt of 4-takt baanmotoren of racemotoren van minimum 250 cm3, gebouwd tussen 31/12/1949 en 31/12/1982, alsook de Post-Classic 2-takt racemotoren zoals de Yamaha TZ of de Suzuki RG, gebouwd tussen 31/12/1972 en 31/12/1982.
In de categorie Superbike worden enkel die machines toegelaten die op de officiële lijst staan (beschikbaar op de site). Het betreft voornamelijk motoren die in Superbike in de categorie AMA hebben gereden, in de World Superbike en in sommige nationale kampioenschappen voor productiemotoren. Uiteraard worden open uitlaten en slicks toegelaten voor iedereen.

Café-Racers gebouwd op basis van moderne machines worden niet toegelaten op circuit maar zijn uiteraard van harte welkom om deel te nemen aan de Lifestyle Village, een ruimte die volledig aan deze motoren wordt gewijd. Wat circuittijd betreft zijn er 8 runs van 20 minuten voorzien per klasse. Deze worden verdeeld over de drie dagen van het evenement, i.e. 3 op vrijdag, 3 op zaterdag en 2 op zondag. En dan is er natuurlijk ook nog de traditionele parade op het oude circuit op zaterdag aan het eind van de dag. We herinneren er u nogmaals aan dat de indeling van de paddocks volledig werd herbekeken om een maximum aan comfort en gemoedelijkheid te kunnen bieden aan alle deelnemers. Let op, de plaatsen worden toegekend in volgorde van aanvraag… Wacht dus niet te lang om uw plaats te reserveren. Hetzelfde geldt voor het vrij rijden. Programma, info, inschrijvingen en voorverkoop via www.bikersclassics.be.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief