Ziggo Sport aast op MotoGP uitzendrechten als vervanging Formule 1

Ziggo Sport wil de uitzendrechten van de MotoGP voor Nederland verkrijgen, om zo het verlies van de uitzendrechten van de Formule 1 op te vangen. Dat zegt Ziggo Sport-baas Will Moerer vandaag in het AD. “We kijken ook serieus naar de MotoGP, waarvan de rechten vrijkomen”, aldus Moerer in de krant. De kans bestaat dat meer zenders zich zullen melden voor MotoGP, terwijl het ook niet zomaar zo is dat Eurosport ermee zou willen stoppen. Feit is wel dat de Formule 1 vaak rmeer dan 1 miljoen kijkers heeft, ongeveer tien keer zoveel als de MotoGP; de motorraces alleen zullen dus niet genoeg zijn om het gat te vullen. Daar komt bij dat Ziggo weliswaar meer gemotoriseerde sporten heeft, maar dan gaat het om Formule E, IndyCar, Nascar, W series, Supercars en DTM; allemaal autosporten dus. 

De afgelopen 7 jaar was MotoGP bij Eurosport te zien, maar daar loopt het tweede contract van drie jaar na 2021 inderdaad af. De mogelijkheid bestaat dat dit contract nogmaals verlengd wordt, want de Europese zender heeft ook WorldSBK World Superbikes, EWC Endurance, MXGP motorcross en vanaf volgend jaar ook de SpeedwayGP’s in haar aanbod. Echter, al die kampioenschappen worden in heel Europa uitgezonden, terwijl MotoGP alleen in Nederland en Vlaanderen via Eurosport te zien is. 

Mogelijk zijn er naast Eurosport en Ziggo nog meer media die ook geïnteresseerd zijn. Eén daarvan is DAZN, een internetplatform dat de rechten in -onder andere- Spanje, Duitsland en Oostenrijk voor onlineverspreiding heeft. Ook valt niet uit te sluiten dat de koper van de Formule 1-rechten, Nordic Entertainment Group en haar merk ViaPlay, meer ambities heeft. 

Overigens heeft de NOS uitzendrechten voor samenvattingen en hebben ze door Europese regelgeving ook jaarlijks het recht om de Dutch TT vanaf het TT-Cicuit in Assen uit te zenden. Een lastige situatie voor andere zenders, omdat dit juist het best bekeken evenement van het jaar is. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief