Yamaha schorst Maverick Viñales

Via een statement heeft het Monster Energy Yamaha MotoGP team vandaag laten weten dat ze Maverick Viñales voor de Grand Prix van Oostenrijk aanstaande weekend hebben geschorst. Viñales zou een onverklaarbare en onregelmatige handeling met zijn machine hebben uitgevoerd tijdens de GP van Stiermarken (Styrian GP) afgelopen weekend. Viñales eindigde die race in de pitstraat met de verklaring dat hij allerlei ‘pit’ meldingen kreeg op zijn dashboard.

Yamaha heeft de data en telemetrie van de afgelopen GP grondig onderzocht en besluit op basis van deze bevindingen Viñales terug te trekken voor de komende GP. Er is niet duidelijk of ze ook besluiten om de schorsing toe te passen op meerde wedstrijden. In Oostenrijk zal er voor Maverick Viñales geen vervanger ingezet gaan worden.

Het lijkt erop dat Viñales na de herstart, waarbij zijn motor niet wilde aanslaan en hij dus als laatste uit de pitlane vetrok, opzettelijk het functioneren van zijn Yamaha negatief heeft beïnvloedt. Of hij uit frustratie het blok wilde opblazen of ‘alleen’ een foutmelding vanuit de elektronica beoogde is onbekend, feit is wel dat Yamaha het als sabotage ziet. 


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief