Dakar 2017 – Etappe 1: Xavier de Soultrait wint

Xavier de Soultrait (Yamaha) heeft de eerste etappe van Dakar 2017 gewonnen. In een proef van 39 kilometer was de Franse motorrijder twee seconden sneller dan Juan Pedrero Garcia op een Sherco. De Amerikaan Rick Brabec werd derde. Hij rijdt voor het fabrieksteam van Honda. Toby Price mocht het bal openen als winnaar van vorig jaar. Price (KTM) nam geen risico’s en werd zeventiende. Zijn achterstand op De Soultrait was 1 minuut 25 seconden. De etappe van maandag was vooral belangrijk om de startvolgorde voor de volgende dagen te bepalen. 

In Dakar 2017 staan acht Nederlandse motorrijders aan de start. Robert van Pelt (Husqvarna) beet het spits af in de eerste etappe en kwam als veertigste aan de finish. Hij eindige op 3 minuut 50 seconden van winnaar De Soultrait. Jurgen van den Goorbergh (KTM) kwam er vlak achter Van Pelt aan op veertig seconden. Beide heren rijden zonder assistentie in het kistklassement. Maikel Verkade reed een sterke proef en kwam daarmee terecht op de 66e plaats, terwijl hij als 109e van start moest. Hans Smit (Husqvarna) en debutant Arjan Bos (Husqvarna) reden een solide proef in de hitte van Paraguay. Ze finishten beiden binnen de top-honderd. Net als Van Pelt en Van den Goorbergh rijdt ook Jasper Riezebos (KTM) in het kistklassement. Hij deed relatief rustig aan en kwam op tien minuten achterstand binnen. Ronald ter Beek (KTM) is terug in Dakar na zijn eerste deelname in 2012. Ter Beek kwam als 108e binnen in de eerste etappe. Humphrey Senn van Basel (KTM) was de langzaamste van de Nederlanders. Hij finishte op dertien minuten achterstand op positie 133.

Dinsdag krijgen de motorrijders een flinke dag voor de wielen. In totaal moet er meer dan 800 kilometer afgelegd worden waarvan 275 kilometer tegen de klok.

Alles over de Dakar Rally 2017 lees je op Rallymaniacs.com met foto’s, reacties, liveblogs en het laatste nieuws.

©Rallymaniacs


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief