WSBK Portimão: dubbel voor Rea en Nederlandse successen

Na een lange zomerstop is dit weekend het tweede deel van het WSBK-kampioenschap van start gegaan met de tiende ronde op het Algarve International Circuit in Portimão, Portugal.
Jonathan Rea ging verder met wat hij al voor de zomerbreak mee bezig was: het hele veld zijn wil op leggen door opnieuw met veel overmacht zowel de eerste race op zaterdag, als de tweede race op zondag te winnen. Successen waren er ook voor de Nederlanders dit weekend. Zo wist Michael van der Mark de race op zaterdag als derde af te sluiten en vandaag zelfs als tweede de finishlijn te passeren en zo zijn achtste en negende podium van het seizoen binnen te slepen. Maar het was ook Scott Deroue die van zich deed spreken door de Supersport300 race overtuigend te winnen. Hij blijft daardoor zicht houden op de wereldtitel tijdens de laatste ronde van het supersport300 kampioenschap dat over 2 weken wordt verreden op het circuit van Magny-Cours in Frankrijk. Hij zal daarvoor een achterstand van 10 punten goed moeten maken op lijstaanvoerder Ana Carrasco.

Door zijn 2 podiumplaatsen verstevigt Van der Mark zijn derde positie in de WK-stand tot een voorsprong van 44 punten op Tom Sykes en loopt zelfs tot 20 punten in op tweede man en van een blessure herstellende Chaz Davies, de positie die Van der Mark zich na de zomerstop als doel heeft gesteld om het seizoen mee af te sluiten.

Bij de World-Supersports was er veel drama en spektakel. WK-leider Sandro Cortese crashte in het begin van de race en nam zijn naaste rivaal, Jules Cluzel, mee in zijn val. Voor Cluzel was het einde race, maar Cortese kon de race hervatten om vervolgens via een inhaalrace als vijfde te finishen en zo zijn voorsprong van 5 punten op Cluzel uit te bouwen tot 16 punten. Het einde van de race kon echter wel eens de geschiedenisboekjes ingaan als de meest bizarre ooit. In de laatste ronde was het namelijk Lucas Mahias die riant aan de leiding liggend een lekke band kreeg en uit de race stapte. Rob Hartog crashte echter in diezelfde laatste ronde waarop de rode vlag werd gezwaaid. Mahias zou daardoor alsnog de race kunnen winnen als hij binnen 5 minuten na de rode vlagsituatie terug zou keren in de pits. Ondanks een paar valpartijen vanwege de lekke band lukte hem dat ook nog, maar… wel een minuut te laat. Drama alom dus, want alsnog geen punten en zijn kansen op het kampioenschap tot nihil gereduceerd.

Podium race 1 zaterdag

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief