WSBK Philip Island: Rea pakt de dubbel

Jonathan Rea neemt de maximale puntenscore mee uit Australië door ook de tweede race op het circuit van Philip Island te winnen. Chaz Davies deed opnieuw goede zaken door, net als in race 1, de tweede podiumplek te bemachtigen, maar ook Marco Melandri was weer uitstekend bezig en wist zijn eerste podiumplek te behalen na zijn WSBK-rentree. Michel van der Mark eindigde als 7de door een contante en stabiele race te rijden.

Ook de tweede race werd onder ideale omstandigheden verreden en was ook nu weer een waar spektakel voor de motorsportliefhebber. Gemakkelijk had Jonathan Rea het dan ook zeker niet, de Ducati ’s zijn daarvoor te competitief en ook Alex Lowes liet tijdens de tweede race zien dat de Yamaha zich kan mengen in de strijd voor de podiumplaatsen. Hij mistte met een 4de plek echter ook nu weer net het podium.

Bij de Supersports was het Roberto Rolfo die met zijn MV Agusta F3 675 de eerste overwinning van het seizoen op zijn naam wist te schrijven door met een minimaal verschil van slechts 0,001 sec eerder te finishen dan Yamaha rijder Lucas Mahias. De derde podiumplaats werd verrassend ingenomen door wildcardrijder Anthony West die de race vanaf de 19de startplek moest vertrekken.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief