WSBK Misano: Melandri winnaar race 2

Marco Melandri wist vandaag zijn eerste race van het seizoen voor Ducati te winnen door het Kawasaki duo Jonathan Rea en Tom Sykes voor te blijven die respectievelijk de tweede en derde podiumplaats opeisten.

Michael van der Mark reed ook vandaag weer een uitstekende race door vierde te worden. Een probleem met de achterband bleek de oorzaak van zijn crash tijdens de eerste race te zijn geweest terwijl hij op spectaculaire wijze al dertien ronden aan kop had gereden. Vanwege de nieuwe startregels moest de Rotterdammer vandaag vanaf de elfde startplek vertrekken, maar hij wist goed te starten en zich tijdens de race naar voren te werken om uiteindelijk als vierde afgevlagd te worden. Chaz Davies kwam vandaag niet in actie vanwege ernstige verwondingen die hij opgelopen had bij de ongelukkige crash tijdens race 1 gisteren waarbij hij overreden werd door de motor van Jonathan Rea. Davies liep hierbij een thoraxtrauma, een gebroken ruggenwervel en een gekneusde duim op en zal voor geruime tijd uitgeschakeld zijn.

Bij de Superbikes leidt Jonathan Rea met 296 punten het kampioenschap, gevolgd door Tom Sykes met 246 en Chaz Davies met 185 punten. Michael van der Mark staat zesde met 115 punten.

Kenan Sofuoglu wist opnieuw de winst in de World Supersport naar zich toe te trekken en deed daarmee goede zaken voor het kampioenschap. Hierin staat hij nu 2de met nog slechts 5 punten achterstand op klassementsleider Lucas Mahias, die deze race geen punten haalde. Jules Cluzel en Federico Caricasulo vergezelden de Turk op het podium terwijl Rob Hartog 3 punten wist te pakken met een 13de plaats.

Winnaar race 2 Marco Melandri

Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief