Skip to main content

WSBK Lausitzring: Chaz Davies pakt de dubbel

WSBK

Race 1 Superbikes
In de strijd voor de overwinning van race 1 was Davies de sterkste. Davies wist één voor één zijn belagers van zich af te schudden. Melandri moest als eerste flink lossen, vervolgens Sykes en in het tweede deel van de wedstrijd kon ook Rea het tempo van Davies niet meer volgen. Rea en Sykes mochten met Davies mee naar het podium. Voor plaats vijf was er ook een mooi duel gaande tussen Leon Camier en Alex Lowes. Camier won het gevecht en kwam zelfs nog dichtbij de vierde positie van Melandri. Michael van der Mark kende een problematische eerste race op de Lausitzring. In de tweede ronde kwam de Nederlander even buiten de baan. In het tweede deel van de race zakte het tempo van de Nederlander ver in vanwege een leeg lopende achterband en finishte hij als vijftiende.

Race 2 Superbikes
In Race 2 wisten Melandri, Rea en Davies zich los te rijden van een groep die vocht voor plaats vier welke in eerste instantie werd aangevoerd door Fores. Rea had ondertussen de leiding overgenomen van Melandri en ook Davies ging voorbij aan zijn teammaat. Davies wist in het tweede deel van de race de leiding over te nemen van Rea en wist zich vervolgens los te rijden van zijn twee belagers. Davies pakte met zijn overwinning de dubbel in Duitsland. Rea en Melandri werden tweede en derde, terwijl Sykes in de achtervolgende groep het gevecht om plaats vier wist te winnen. Van der Mark reed een constante race en wist elfde te worden waardoor hij weer vijf punten op zijn conto bij kan schrijven en nog steeds zevende staat in de titelstrijd.

World Supersport
Aan kop ontstond er in de openingsfase een vijfmans kopgroep met Morais, Caricasulo, Cluzel, Mahias en Sofuoglu. Morais deed verreweg het meeste kopwerk en Caricasulo reed constant in tweede positie, tot drie ronden voor het einde. Caricasulo nam de leiding over en ook Sofuoglu ging gelijk in de aanval bij Morais. Een ronde later passeerde Sofuoglu ook Caricasulo op gewaagde wijze bij het ingaan van de eerste bocht. Caricasulo probeerde terug te komen maar crashte daarbij. Zijn teammaat Morais kon hem niet ontwijken en crashte over de Italiaan. Caricasulo bleef liggen, waardoor de rode vlag uit kwam. Omdat 70% van de race verreden was, werd de einduitslag opgemaakt aan de hand van de zeventiende doorkomst waarbij Morais tot winnaar werd uitgeroepen voor Sofugolu en Mahias, Caricasulo werd niet in de uitslag opgenomen, omdat hij niet binnen vijf minuten na de rode vlag de pitstraat kon bereiken. Mahias gaat nog aan de leiding in het WK, met één punt voorsprong op Sofuoglu. Jaimie van Sikkelerus is tweeëntwintigste geworden, meer voor Rob Hartog was de race al heel snel voorbij. In de eerste bocht kwam Hartog in aanraking met een andere rijder waarbij zijn clip-on afbrak.

Link naar het uitgebreide verslag van de races: www.dutchmotorsport.nl

Dubbel winnaar Chaz Davies, foto ducatipress


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws