WSBK Imola: Jonathan Rea overheerst

Jonathan Rea heeft met enorm overwicht zowel de eerste als de tweede race op het circuit van Imola gewonnen, waar dit weekend alweer de vijfde ronde van het WSBK-seizoen plaatsvond. Michael van de Mark kon een matige superpole snel vergeten door de eerste race knap als zesde te finishen na van de 12de startplek te zijn vertrokken. Bij de World Supersport 600 wist Rob den Hartog weer uitstekend te presteren. Nadat hij vanaf de vijfde startpositie mocht vertrekken wist hij elfde te worden. Voorwaar een zeer knappe prestatie en daarmee zijn beste startpositie tot nu toe bij de World Supersports.

Superbikes
Jonathan Rea was de eerste race oppermachtig en wist de hele race, van start tot finish, onbedreigd aan kop te rijden en een kleine 4 seconden voor Kawasaki Racing teamgenoot Tom Sykes te finishen. Die kwam op zijn beurt weer ruim 4 seconden voor de als derde gefinishte Ducati Aruba.it Racing coureur Marco Melandri over de meet, een ruime seconde voor vierde man en teamgenoot Chaz Davies. Al met al geen spannende race om de kopposities dus, waarbij het beperken van de toerentallen, om zodoende een competitiever startveld te creëren, niet veel invloed lijkt te hebben op de dominantie van het Kawasaki Racing en Aruba.it Ducati Racing Team. Achter deze 2 teams, werd Xavi Fores (Barni Racing Team) vijfde en Michael van der Mark zesde, die blij zal zijn met zijn optreden na gestart te zijn vanaf de laatste plek op rij 4.

Ook de tweede race was Jonathan Rea weer superieur en wist zich vanaf de negende startpositie (wegens de reglementair omgekeerde startvolgorde) snel naar voren te werken en de leiding op zich te nemen om opnieuw met een voorsprong van 4 seconden op Chaz Davies en zelfs 9,5 seconden op Tom Sykes te finishen. Michael van der Mark crashte tijdens de race samen met Marco Melandri, waarmee hij in aanraking kwam tijdens een inhaalactie.
Jonathan Rea gaat in de WK-stand aan de leiding met 209 punten, gevolgd door Chaz Davies (162), Tom Sykes (137) en Marco Melandri (131). Michael van der Mark is vanwege zijn nulscore in race 2 met 113 punten zijn vijfde plek in de WK-stand kwijtgeraakt aan Xavi Fores, die er 124 heeft weten te vergaren.

Supersport 600
De World Supersport race is gewonnen door Fransman Jules Cluzel, die bij een hevig gevecht in een kopgroep met vier man te sterk was voor Federico Caricasulo, Raffaele de Rosa en Sandro Cortese. Rob Hartog kwam als elfde over de finish en is daarmee winnaar van de European Supersport competitie geworden. De beide andere Nederlandse deelnemers, Wayne Tessels en Jaimie van Sikkelerus, kenden beiden een teleurstellende dag. Tessels door slechts 21ste te worden, Van Sikkelerus door uit te vallen met pech.
In de WK-stand leidt Randy Krummenacher met 81 punten voor Lucad Mahias (79), Sandro Cortese (77) en Jules Cluzel (75). Rob Hartog heeft tot nu toe 19 WK-punten gescoord, Wayne Tessels 2, terwijl Jamie van Sikkelerus nog geen punten op zijn conto bij heeft kunnen schrijven.

De volgende ronde van het WSBK vindt plaats van 25-27 mei op het circuit van Donington Park in Engeland.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief