Skip to main content

WSBK Donington: Sykes pakt dubbel

WSBK

Ook de tweede race op Donington Park in het World Superbike kampioenschap komt op naam van Tom Sykes. Na een prima zaterdag was ook zondag succevol voor het Kawasaki Racing Team. Sykes en Rea namen de leiding vanaf de start in handen, om deze niet meer af te geven. De twee Kawasaki coureur wisselden regelmatig van positie, maar door een foutje van Rea wist Sykes in de laatste bocht de tweede winst van het weeken dveilig te stellen. Als revanche voor zijn ongelukkige eerste race wist Chaz Davies van begin tot eind de derde positie veilig te stellen. Nicky Hayden kon in eerste instantie van een goede start profiteren en lag in het eerste deel van de race zelfs even op P4, maar Salvadori en later ook Camier wisten langzij te komen, waardoor de Amerikaan genoegen moest nemen met een zesde positie. Michael van der Mark kon het duel met Josh Brookes in zijn voordeel te beslissen en finishte als achtste.

Rea en Sykes versterken met deze één-twee hun positie in de stand om het kampioenschap. Rea leidt met 293 punten, gevolgd door Sykes met 237 punten. Davies blijft derde met 231 punten. Van der Mark staat vijfde met 141 punten.

Kenan Sofuoglu maakt het feest voor Kawasaki compleet door de Supersport race van begin tot eind te domineren. Slechts vlak na de start moest de Turk de achtervolging inzetten op PJ Jacobsen. De Amerikaan hield de tweede positie vast tot de streep. Krummenacher maakte het podium compleet. Jaimie van Sikkelerus had een wildcard voor de race op Donington Park en ging van start vanaf de 28e positie. De 19 jarige uit Akersloot finishte als 23e.
Sofuoglu staat in de stand om het kampioenschap met 121 punten aan de leiding. Krummenacher volgt met 26 punten achterstand (totaal 95) en Jacobsen staat derde met 76 punten.

Foto: Kawasaki Europe


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws