WSBK: Davies wint, Rea wordt kampioen

Op het Losail International Circuit in Qatar worden dit weekend de laatste twee races verreden van het World Superbike kampioenschap. In de eerste race die op zaterdagavond (Nederlandse tijd) werd verreden wist Chaz Davies te winnen, terwijl Jonathan Rea de wereldtitel veilig wist te stellen.

Rea vertrok vanaf pole maar het was Davies de leiding nam Nicky Hayden en Rea. Michael van der Mark startte vanaf de negende plek, maar kende een moeizame start en reed enkele bochten later al op de zeventiende plaats.
Na de eerste ronde lag Davies nog aan kop voor Rea, Hayden, Tom Sykes en Sylvain Guintoli. Van der Mark reed inmiddels weer op de twaalfde plek. Sykes werd na enkele ronden door Guintoli voorbij gegaan. Davies en Rea konden een gat slaan op Hayden, die op zijn beurt weer bezoek kreeg van de nummer 4 in de wedstrijd, Guintoli. Na vijf ronden reden Davies en Rea al vier seconden los van Hayden Guintoli en Sykes. In de laatste ronden zette Davies nog eens aan en Rea kon dit niet volgen. Er ontstond een gat en Davies kon veilig naar de overwinning rijden. Guintoli volgde Rea op grote afstand en ook Hayden had een gat naar Guintoli toe. Sykes zat echter wel te pushen bij Hayden en in de laatste ronde wist Hayden hem ook voorbij te gaan. Het podium bestond uit Davies die met zijn Ducati de winst pakte, Rea die tweede werd en daarmee voor zichzelf en Kawasaki opnieuw de wereldtitel pakte en Guintoli die voor Yamaha het eerste podium pakte sinds Yamaha is teruggekeerd in het World Superbike kampioenschap.
Sykes werd vierde voor Hayden, Xavi Forés, Alex Lowes en Jordi Torres. Van der Mark werd negende voor Lorenzo Savadori.
Vanavond vanaf 19.00 uur wordt de tweede race live uitgezonden op Eurosport 1.


Share

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal - Colofon

Altijd op de hoogte blijven van al het motornieuws? Abonneer je op de gratis, 100% spamvrije nieuwsbrief


Inschrijven voor Nieuwsbrief